Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: seearee - 08 Şubat 2010, 10:20:43
-
arkadaşlar merhababalar izmire 2 gündür sağanak şeklinde yağan yağmurdan arabamda nasibini aldı bu sabah arabamı parktan aldığımda kontrol ettim ve sürücü tarafı ve arkası hariç diğer yolcu ve arka yolcu tarafının yerleri alabildiği kadar su almış vıcık vıcık olmuş.bütün golflerde aynı sorun olduğunu biliyorum ama bunun bi yolu olmalı biyerini tıkayıp su almayı önlemeliyiz.acaba yağmurda yanlışmı park ettim diye düşünüyorum çünki park ediş şeklime göre su almış kısaca anlatayım arabamın önü yokuş aşağı ve sürücü tarafıda kaldırımın üstünde idi.yardımllarınızı bekliyorum ne yapmam lazım suyu nasıl kurutacağım hala yagmurlu içerde pas koku olurmu.
-
Aracında sunrof varmı ? Eger varsa oradaki lastiklerin eskmesi sonucunda oradanda alır.
Koltukların kurulanması için felan bu elektrikli halı yıkama makineleri var evde hanımların kullandıgı onlardan bir tane bulacan onla suyunu iyice çekeceksin havalandıracaksın vs vs işin biraz uzun.
-
Önce suyun kabasını alman lazım bunuda en iyi süngerle alırsın bütün kapıları sonuna kadar aç bagajda dahil sonra saç kurutma makinasıyla güzelcene kurula arabanı bol bol havalandır yoksa çoğu yer pas,oksit vs yapmasın geçmiş olsun sunrooftan alabilir diye düşünüyorum ben tabi varsa !
-
araba yada halı yıkamacısına git süpürge ile çeksinler :D su çekişi olan bir süpürge ;)=
-
öncelikle nereden su aldığını bulmak lazım...
aracın içini vakumlu makine ile çekmek yetmez çekilen su sadece taban halısının suyu olur taban halısının altında ki keçelerinde kurutulması gerekir .keçeler kurutulmaz ise koku ve araç içerisinde buğu oluşur ve kısa zaman sonra tekrar taban halısı ıslanır.
kapı eşik kaplamaları sökülecek gerekirse koltuklarda sökülecek ve taban halısı aralanabildiği kadar aralanacak ve kurutulacak.kurutma işlemi detaylı temizlik yerlerinde boyacı fırınlarında yapılabilir.
-
arkadaşlar merhababalar izmire 2 gündür sağanak şeklinde yağan yağmurdan arabamda nasibini aldı bu sabah arabamı parktan aldığımda kontrol ettim ve sürücü tarafı ve arkası hariç diğer yolcu ve arka yolcu tarafının yerleri alabildiği kadar su almış vıcık vıcık olmuş.bütün golflerde aynı sorun olduğunu biliyorum ama bunun bi yolu olmalı biyerini tıkayıp su almayı önlemeliyiz.acaba yağmurda yanlışmı park ettim diye düşünüyorum çünki park ediş şeklime göre su almış kısaca anlatayım arabamın önü yokuş aşağı ve sürücü tarafıda kaldırımın üstünde idi.yardımllarınızı bekliyorum ne yapmam lazım suyu nasıl kurutacağım hala yagmurlu içerde pas koku olurmu.
Bütün golflerde var mı? benimki bugüne kaar bir damla su almadı :o
-
geçmiş olsun kötü bir olay :-\
-
tek senin başına gelmiyor bi bak istersen Fabia da aynı sorun
ARKA KOLTUK ÖNÜ SU ALIYOR-SAĞ ÖN KOLTUK ÖNÜNDE SU---ÇÖZÜM (http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/arka-koltuk-onu-su-aliyorsag-on-koltuk-onunde-sucozum-t13675.0.html)
-
HAKKATTEN BU SİTEYİ VE SİZLERİ SEVİYORUM:)özellikle büyük yazdım:) hemen herkesin yardımına koşuyor ve sorununuz olmasa bile takip ediyorsunuz ve sorulara cevaplar bulmaya çalışıp buluyorsunuzda herkese teşekkürler.sorunuma gelince izmirde özel serwiste tanıdığım var ona götürdüm bende yapardım belki sizlerin dediği gibi ama inanın ne vaktim var nede yağmurun dindiği var servise bıraktım 2 gün sonra alıcam ve bidaha olmaması için su alan yerleri bulunup kapatılacak.büyük ihtimal sorunum tüplü arabaların hepsinde oluyormuş tüpü takan gereksiz bazı insanlar deldikleri yerleri silikonlamıyorlarmış ve suda buradabn giriyormuş.arabamda soonrof yok girecek tek yerde su tahliyeleri oralarda açık olduğuna göre geriye lpg delikleri kalıyor 2 gün sonra alıcam yazarım sorunun gerçek nedenini.lpg taktırırken aman dikkat edin ve söyleyin üstüne basa basa.
-
insallah makul bir fiyatla kurtulursun, geri bildirimini bekliyoruz diger arkadaslara yada geleceklere ön bilgi olur.
-
Benzinli kullanın şu araçları :D
-
bu sorunun lpg ile pek alakası yok. golf ve boralarda sıklıkla rastlanabiliyor. benim aracımda alıyordu uzun süredir. baya gitti geldi servise ama bulamadılar bir türlü. en sonunda iç döşemeyi tamamen söktüler. sunrooflu olan araçlarda genelde sunroof kanallarının tıkanmasından kaynaklanıyor. benimki ayrıca sigorta kutusundanda alıyormuş. (bu konuda forumda konular var farklı yerlerdende alabilir). sonunda kurtuldum ama baya başımı ağrıttı. son olarak makine ile kurutmaya çalışmak çok işe yaramaz. çünkü döşemenin altında baya kalın keçe gibi bir şey var. onu makine ile kurutman pek mümkün değil. ben onuda söktürüp iki gün dışarıda kurutturdum. geçmiş olsun inşallah sende kurtulursun. bu arabalara hiç yakışmıyor.
-
bu sorun aslında bazı markaların bakım periyodlarında var ve çalışanlarıda bu konuda duyarlı bakımlarda tahliye temizliği yapılıyor vw de ancak müşteri isterse yapılıyor.
sigorta kutusundan kaynaklanan su alma problemleri ise tesisat kapağının altında bulunan contanın zamanla özelliğini yitirmesinden dolayı oluyor.oraya ulaşmak için ise silecek motoruna varana kadar sökülmesi gerekiyor...
su alama problemlerinde vw yi iyi tanımayan kişilerle sorununuzu çözmeye çalışırsanız %100 sorun çözülmeyebilir haberiniz olsun.
-
tamircimi aradım ve sorunun polen filtresinin altından kaynaklandığını ve oralarıda cam silikonuyla kapattığını söyledi işallah bidaha olmaz bu arada fiyat olarakta toplamda 50 tl ye anlaştık yani çok fazla fiyat çıkmadı ama sinir bozucu bir durum böyle bir arabada böyler bir sorun çok ayıp oldu bence eminimki tofaşlarda bile olmuyordur bu sorun.
-
tamircimi aradım ve sorunun polen filtresinin altından kaynaklandığını ve oralarıda cam silikonuyla kapattığını söyledi işallah bidaha olmaz bu arada fiyat olarakta toplamda 50 tl ye anlaştık yani çok fazla fiyat çıkmadı ama sinir bozucu bir durum böyle bir arabada böyler bir sorun çok ayıp oldu bence eminimki tofaşlarda bile olmuyordur bu sorun.
Olur mu tofaşlar delik deşik her yeri açık bizim araçlarda tesisat çekmeye delik bulamıyorlar.
-
aynısı bende de oldu geçenlerde bende yokuş aşağı park etmiştim sürücü tarafındaki arka koltuk su almış bende su almasını park etme şekline bağladım daha önce hiç su almamıştı bence düz bir zemine park etmek lazım...
-
benim araçta sürücü kolyuğu altı alıyordu su.Allahtan hallettik.Bazı arkadaşlar lpg ye kesmiş faturayı.Bu tamamen lpg ustası ile alakalı.Bzenim araçta lpgli ama içeriye giden kabloyu öyle biryerden almışki su almıyor oradan.
Benim araç sürücü kapısının içine giden kablo demetini koruyan körük gibi şeyden alıyordu suyu.Körüğün arabadan tarafına yapışan kısmı çıkmış ve su yukardan geldikçe vermiş içeri.Zaten hortumu üzerine tutunca verdi içeriye suyu.Halıflex söküldü altındaki muşambalı yerde söküldü ve kurutuldu.
Biz körüğün orayı silikonladık.Allah kimsenin başına vermesin.Çok kafa ağrıtan bir olay.Ayrıca suyun girdiği yeri bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bişi...Biz baya bi parça smktük.Sökmeside pek kolay değil.
-
arabamı aldım bu gün sorunum çözüldüğünü söylediler bakalım ilk yağmurda arabamı gökyüzünün en açık yerine park edicem 1 damla nem göreyim aynen kavgaya gidicem ki işallah olmaz.bu arada sorunun dediğim gibi polen filtresinin altındaki çatlaktan girmiş polende ıslanmış tabi polen filtresi ve ıslaklığın tamamen giderilmesine 55 tl verdim.yoksa şimdiye hala ıslaktı.izmirde golf u olan varsa kesinlikle ve kesinlikle s.nezire götürsün karabağlarda çok para almıyorlar inanın.
-
benim araçta da arka taraf yağmur yağdığında çok su alıyor.süngerle nerdeyse yarım kova su boşalttım.servis nerden su aldığını anlayamadı henüz
-
servis sadece bakıyor bakmak ile görmek arasında bir fark vardır değil mi siz bagajda ki döşemeleri sökün sonrada dısarıdan bol su dökün nereden oldugu ortaya çıkar büyük ihtimal stopların oradan ? olabilir