Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: ogzmdn - 30 Ocak 2010, 12:37:54
-
iyi günler...
severek ve isteyerek satın aldığım 1996 model 1.8 cc golf marka otomobilimi satmaya kıyamıyorum. biraz daha performans istediğim için otomobilime turbo uygulaması yaptırtmaya karar verdim. ancak o yaştaakı bi araç için uygun olup olmadığını bilmiyorum.
-
uygun olur tabi ki, turbonun yaşı yoktur :p yeter ki aracın bloğunun kaldırabileceği bir turbo ve basınçta kullanın. ya da bloğun içini güçlendirin (forget malzemelerle). turbo olayı çok meşekkatli iş. ve en önemlisi iyi bir ustaya yaptırın yoksa arabadan soğutabilirler sizi. satmaya kıyabilirseniz golf 3 gti alın derim :)
-
tahmini bir fiyat aralığı varmıdır? turbo uygulamasının ardında süspansiyon ve fren sisteminin de elden geçmesi gerekli bunlarda içinde düşünüldüğünde ödeyeceğimi tutar ne kdar olur.hangi markalaraı kullanmalıyım ?
-
golf GTI al istedigini yap :)
-
tahmini bir fiyat aralığı varmıdır? turbo uygulamasının ardında süspansiyon ve fren sisteminin de elden geçmesi gerekli bunlarda içinde düşünüldüğünde ödeyeceğimi tutar ne kdar olur.hangi markalaraı kullanmalıyım ?
5000 - 8000 TL benim kafamdaki 1.8 golf 3'e yapılacak masraf. bence gereksiz, değmez. bu durumda gti almanızı öneririm.
-
bence arabanı seviyorsan yap pistonlar forget turbo pistonu veya m3 pistonu kullanmak gerekir piston kollarıyla beraber 1500 TL verdiğini varsayalım turbo yeni olması şart değil diesel turbosu dahi olur 450 lirada buna dielim intercooler borular artı parçalar 600 üst kapak taşlandığını blok omlama yapıldığınıda ekleyelim 600 + işçilik 2000 en önemliside bu işlemi yapacak ustanın işinin ehli bir usta olması şart 5000 ini topladı ama bunlar kaba hesaplar
-
Bence 2000cc 16v ABF GTI al daha iyi :tamamdir
-
bmw pistonu dersen anlamayan çıkmayabilir, mahle piston kullanman gerekir diyelim :)
-
bmw pistonu dersen anlamayan çıkmayabilir, mahle piston kullanman gerekir diyelim :)
Bence mahle dahada çok kafa karıştırır çelik piston diyelim biz şuna :)
-
bahsettigim araca vw passat 1.8 t'de kullanilan turboyu kullanmam mumkun mu? piston ve piston kollarini degistirmeden bu uygulamayi yapabilirmiyim. acil yardimlarinizi rica ederim.
-
passat'ta hangi turbo kullanılıyor bilmiyorum. piston ve piston kollarını değiştirmeden uygulanabilir ancak turboyu yüksek basınçla çalıştıramazsınız dolayısıyla verimli olmaz.
-
ya aslinda benim istedigim su anki performansindan biraz daha fazlasi . kirmizi isikta kalkista daha iyi ivmelenmesi. bunun icin tum elektrik ve atesleme sistemi parcalarini degistirdim cak az bi performans artisi oldu acak bana yetmedi. satmaya kiyamadigim bi rac icin biraz daha fazlasini istiyorum sadece. bana bu konuda detayli bilgi verirmisiniz.
-
Manifold yaptırarak 1.8t turbosu kullanırsın, az basınç, conta ile sıkıştırma düşürerek tatmin olabilirsin. Ama çıkabilecek masraflara, uğraşa değer mi?
-
benim kafamdaki soru isaretleride bu. ne kdar harcarim ne gibi problemlerle karsilasirim eldeki bulgurdan da olmak istemem acikcasi. bu uygulamayi yaptiran tanidiginiz varmi ne derece verimli omus. ne olur yardim edin iki gundur pavlovun kopegi gibiyim. bilgisayarin basinda gelicek cevaplari bekliyorum :)
-
Manifold yaptırarak 1.8t turbosu kullanırsın, az basınç, conta ile sıkıştırma düşürerek tatmin olabilirsin. Ama çıkabilecek masraflara, uğraşa değer mi?
Osman elimde 180hp A4 1.8t ve 110 dizel turbosu ve manifoldu var. satılmazsa takacam parçaları.. sana soracağım şey şu..
bizim makinalar standart pistonla conta kullanarak kaç bara kadar kaldırır? kollları koparmadan ;D
usta tık demeden 0.5 bar kaldırır saat gibi çalışır 30-40hp arası alırsın diyor. bilgin var mı?
-
0.8'e kadar tık demez diyorum, sadece contayı biraz kalınlaştırman gerekebilir. şehir içi kullanımda fazlasıyla yeterli olur ;)
-
Bar hesabıda garip, her turbonun bastığı aynı bar aynı hesap olmuyor. Ama conta ile sıkıştırma düşürerek 200 210 hp civarı sorunsuz binen çok. Genelde supercharger ile yapıyorlar bunu ama farketmez pek. Dediğin turbolar erken dolar ama, çabuk bitebilir üst devirde denemek lazım. :)
-
Bar hesabıda garip, her turbonun bastığı aynı bar aynı hesap olmuyor. Ama conta ile sıkıştırma düşürerek 200 210 hp civarı sorunsuz binen çok. Genelde supercharger ile yapıyorlar bunu ama farketmez pek. Dediğin turbolar erken dolar ama, çabuk bitebilir üst devirde denemek lazım. :)
ufak bişey lazım zaten şehir içinde kullanacaksa, t3/t4 gibi :) düşünsene GT55R ile 0.8 bastığını stock motora :D
-
Ben olsam 4 binlerde dolacak bişey bakardım, tüketimde de makul olur. :D
-
ufak bişey lazım zaten şehir içinde kullanacaksa, t3/t4 gibi :) düşünsene GT55R ile 0.8 bastığını stock motora :D
o zaman turboyu büyük tutup basıncı düşük kullanmak daha mantıklı..araç sadece hafta sonu kullanılıyor dolayısıyla küçük olması bana pek tat vermeyebilir.
peki yağlama nasıl olacak. standart yağlama mekanizması yeterli olur mu?
-
sen bilirsin ama önden çekişli arabada şehir içi kullanım için büyük turboya karşıyım, 1-2-3 sürekli sararsın tat alamazsın bence. ne çok büyük ne çok küçük bişey olmalı, Osman'ın dediği gibi 3500-4000 civarı dolsun yeter, eco mode'da 3500 devrin altında kullanırsın :) yağlama olayı da eğer sistem sağlıklı çalışıyorsa yeterli olur sanırım, yine de ustaya danışıp da işe girişmek lazım tabi :) Osman da ben de ne söylesek atladığımız ya da yanlış bildiğimiz bişeyler olabilir ;) tek bildiğim turbo'yu takarsan kopuk bir makine olacağı :D
-
bi laf vardır 40 ından sonra azanı teneşir paklar derler. benimkide 30 undan sonra azanı sanayi paklar olmasında:))
ben bi ciddi olarak bi dolanayım bakalım. bakarsınız yapılmış halde bi makina çıkartırım karşınıza.bilgiler için teşekkür ettim arkadaşlar.
-
arkadaşlar olmucak duaya amin diyozzz kardeş araban çok temizse satmak da istemiyosan
o 1.8 cc lik motorunu ordan kaldır at okadar turboya masraf edecene git sıfır turbolu bir motor al yada iyi araştır bulabilirsen hasarlı araclardan çıkma bul buda çewre işi cewren genişse bulursun....
ikinçi bir olay o kadar masraf edecene arkadaşların dedigi gibi bir mk3 gti al en dogrusu bu.....
bende senin gibi golf 3 1.8 im wardı wr6 motor getirecektim dışardan ama astarı pahallı çıktı sen sen ol
herzaman arabada ne warsaa onu bozmaaa yada dedigim gibi secim senin
herkeze iyi frumlar
-
arkadaşlar olmucak duaya amin diyozzz kardeş araban çok temizse satmak da istemiyosan
o 1.8 cc lik motorunu ordan kaldır at okadar turboya masraf edecene git sıfır turbolu bir motor al yada iyi araştır bulabilirsen hasarlı araclardan çıkma bul buda çewre işi cewren genişse bulursun....
ikinçi bir olay o kadar masraf edecene arkadaşların dedigi gibi bir mk3 gti al en dogrusu bu.....
bende senin gibi golf 3 1.8 im wardı wr6 motor getirecektim dışardan ama astarı pahallı çıktı sen sen ol
herzaman arabada ne warsaa onu bozmaaa yada dedigim gibi secim senin
herkeze iyi frumlar
Dediklerine sonuna kadar katılıyorum ama 1.8 için. Son yazılanlar MK3 gti için düşünülen uygulama >:D
-
Ha bu arada 2.8 vr6 motoru var elektrik tesisatsız ve beyinsiz 6000tl.
-
Daha ucuza 1.8t alırım. :D
-
Aracınız elektronik enjeksiyonluysa çok masraflı olacaktır. Normal de o araç için bir turbo kiti yoktur. 1.8 T motorun emme ,egzos manifoltları uyarsa, bunun yanında bir turbo salyangozu,kartere açılan bir delikten turboya bağlantı yapılacaktır,ve dediğim gibi araç enjeksiyonluysa, yeni chip yazılımı gerekecek, bununla birlikte benzin pompanız değişecek ve bu masraf en az 5.000 TL'yi bulacak. Turbo basıncı da düşük tutulacağı için maksimum 10 hp alacaksınız.
Bunun yerine egzantrik millerinizi işletip, araç enjeksiyonluysa chip uygulamasıi komple egzos sistemiyle 18-23 hp arası güç alabilirsiniz.
Egzantrik mili 1000 TL yi bulur.
-
gerek olmayacak masraflarrrr
-
Ha bu arada 2.8 vr6 motoru var elektrik tesisatsız ve beyinsiz 6000tl.
2.9 vr6 var Ankarada bi hurdacıda elektrik tesisatı+beyin+yürüyenle beraber 6500 diyorlar :)
-
fren sisteminide elden gecirmek zorunda kLcaksınız
-
2.9 vr6 var Ankarada bi hurdacıda elektrik tesisatı+beyin+yürüyenle beraber 6500 diyorlar :)
:D Komik fiyatlar... O paralardan alacak adamın aklına şaşarım....
-
VR6 motorlar normalde çok ucuz motorlardır, hurdacı heralde yanlışlıkla üstüne bir 3500 TL daha istedi :)
-
:)
-
Osman elimde 180hp A4 1.8t ve 110 dizel turbosu ve manifoldu var. satılmazsa takacam parçaları.. sana soracağım şey şu..
bizim makinalar standart pistonla conta kullanarak kaç bara kadar kaldırır? kollları koparmadan ;D
usta tık demeden 0.5 bar kaldırır saat gibi çalışır 30-40hp arası alırsın diyor. bilgin var mı?
standarla max 0,5 bar derim o basınç bile senin motorun max ömrünü 15000-20000 km ye kadar indirmeye yeter. heleki 0,5 barın üzerini denemeni tavsiye etmem kardeşim.
-
üstün körü bir iş günlük kullanım için yapayım dersen cebine en az 5000 lira koy detaya inersen 10bin üstü çıkacağı kesin
uğraşılır uğraşılmayacak birşey değil ama turbo yaptığında o tadı alacaksın bar açacaksın felan derken internallere gireceksin motor içi masraf artacak yani işin sonu olmayacak :) sen performans arıyorsan satıp gti alman daha hayırlı
-
aynı sonuça cıkıyozz ama zevk meselesi