Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: ADEM252 - 24 Ocak 2010, 19:40:27
-
Merhaba arkadaşlar,Benim 2003 model golf süspansiyonları sert gibi geldi.Çünk megane bindim.Daha yumuşak süspansiyonları var.Süspansiyonları yumuşatmanın bir yolu yok mu?
-
Araç primeline veya pasific ise jantları 16 inçtir ondanda fark eder.Tabiki lastik basınçlarınızda çok önemli.
-
Merhaba arkadaşlar,Benim 2003 model golf süspansiyonları sert gibi geldi.Çünk megane bindim.Daha yumuşak süspansiyonları var.Süspansiyonları yumuşatmanın bir yolu yok mu?
sizde farklı bir durum var. bende 2000 model trendline kullanıyoırum. 14 jant var ve aşırı yumuşak. janttan olsa bile çok ta aşırı sertleşmicektir. kaldıki renolar kalas gibi araba, babamda var. mutlaka ya sizde spor yay var yada lastik jant takımınızıda bi ayarsızlık veya ebat farklılığı var.
-
Patlak olmasın amortisörler.
-
hocam amortisörlerine baktır bi, muhakkak bitiktir... golf IV ü megane ile karşılaştırmayalım lütfen...
alman boge marka fabrika çıkışıdır, marka değişebilir, orijinal olsun da...
-
Cevaplarınız için sağolun arkadaşlar, arabam pasific.Zaten arabayı aldığımda üzerinde 17" jant ve de ince yanak lastikler vardı.2. el 15" lik jantlarla değiştirdim.Amortisörlerin Patlak olacağını zannetmiyorum.4 jantın balans ayarlarını 4-5 ay önce yaptırdım.Bulunduğum yer hep bozuk yol.O yüzden lastiklerin havasını 30-31 psı de tutuyorum.En azından rahat bir sürüşü oluyor.
Dediğiniz gibi spor yay olabilir.O yayları değiştirmek ne kadara malolur?Bilen var mı?
-
Kaç kilometrede araç?
Yay mı değiştirmiş, yay + amortisör mü ona bakmak lazım.
Orjinaller dudak uçuklatan fiyatlardandır ama, haberin olsun.
-
138 000 kmde.
-
17 inç jantlarla eğer ilk sahibi aracı kibar kullanmamışsa, frenleye frenleye çukurlara dalmışsa üzerindeki orjinal amortisörler bile olsa bitmiş olabilir.
Çünkü zamanla amortisörler hareket kabiliyetini kaybeder.
-
Valla arabayı aldığımda hiç hor kullanılmışa benzemiyordu.Çünkü ben 1 sene içinde içinden ses getirtmeye başladım.Aldığımda iç plastik aksamlardan ses gelmiyordu.1 sene içinde bozuk yollarda kullanmaktan biraz hırpaladım.Zaten arabayı başka bir nedenden dolayı ustaya götürdüğümde jantları farketmiş.Bana değiştirmemi söyledi.Aksi halde tahta gibi olur demişti.Nihayetinde değiştirdim.
-
İyi bir ustaya baktır o zaman.
Çünkü aynı usta spor yaylar olsaydı, onları da farkederdi bence.
Ya da fotoğrafını koy, ben sana söyleyeyim var mı spor yay :D
-
http://yfrog.com/j5s6005404j
Yfrog - s6005405 (http://yfrog.com/5us6005405j)
Yfrog - s6005406 (http://yfrog.com/0cs6005406j)
Yfrog - s6005407 (http://yfrog.com/06s6005407j)
Nasıl resim ekleneceğini bilmedim ama link olarak ekledim.Yalnız, araba sola eğimli bir yolda duruyor.Sol ön tarafın tekerleğe yakın olması yanıltmasın.Teşekür ederim ilginize.
-
Bilemedim yauw.
Yok gibi duruyor ama.
Bak benim resimdeki arabada 4cm daha kısa yay-amortisör var mesela.
Bence bir baktır amortisörlere. İlk tahmin ettiğimiz şekilde amortisörlerin ömürlerini tamamlamış olabilir.
-
O amortisörlerde az para dğildir ki?Motorsikkletlede olduğu gibi,amorisör keçesi gibi bişeyleri değişse.Teşekür ederim
-
Koray senin lastik ebatların nedir, sanki biraz geniş mi?
-
O amortisörlerde az para dğildir ki?Motorsikkletlede olduğu gibi,amorisör keçesi gibi bişeyleri değişse.Teşekür ederim
Lastik markası ve yılıda direkt etkilidir. Arkadaşımda 16jantlı 60yanak golf4 var ama sürdüğüm en yumuşak araçlardan. 195/65/15orjinal lastiği golf4ün(pasifik spor karakterli sert olur). bu ebatta Michellen Energy tak Fransa veya Alman malı farkı gör. Meganede bu ebatı kullanıyor
-
Teşekür ederim syn 06onur.Cevabınızı yeni gördüm.Lastiklerim dandik bişey zaten.Markası bile hiç duymadığım bişey;fırestone ;D Evet aynen fırestone yazıyor.Ebatıda:185*65*15 (185 orjinal ebat bile değil).Maalesef lastik ve jantlarını 2. el ile değişince seçme hakkınız kısıtlı oluyor.Bulduğuma razı oluyorum.1 sene sonra lastiklerin değişme zamanı gelecek zaten.O zaman 195*65*15 alacağım.Ama amortisörler hiç patlağa benzemiyor.Bi ara yaylara baktıracağım (spor olup olmadığına).Zaten benim yaşadığım bu kasabada golfum başkasında olsaydı iyice dökerdi.Sanki düz asfalttaymış gibi araba kullanıyorlar.Çünkü ben üzerine o kadar titriyorum ki.Nerdeyse bütün kasis ve lakalarda iyice yavaşlıyorum (buna rağmen 1 sene içinde biraz hırpalandı) Hatta, şu arabayı biraz hızlı sür diyenlerden usandım.Maalesef satarken böyle olmuyor.Arabayı titiz kullanmışsın.En ufak arızasını yaptırmışsın çoğu kimse buna bakmıyor.Hatta park sensörü bile taktırdım.Kimin umrunda.Marka,model buysa fiyat ............dur.
-
Benim bulunduğum yerde özel servis var onlara sordum bu arabalar için kullandığımız hem yağlı hem havalı hem yaylı amortisörler var sadece bu tiplerden randuman alabildik dediler. Tanesi 70 TLl dediler. Ben de değiştirmek istiyordum ama yazı beklememi tavsiye ettiler çünkü galiba kışın zaten amortisorler çok yıpranıyormuş. Bence acele etme ve özel bir serviste değiştirt. zaten onlar en uygun olanını biliyorlar.
-
Teşekürler syn golge.Bulunduğunuz il neresi?
-
Birşey söylemeden edemeyeceğim.
Yan sanayi ürünleri kullanıp, ondan sonra arabadan şikayetçi olan arkadaşlar var.
Orjinal yedek parçalar çok pahalı olabilir ama hakkını verdiklerini de kabul etmek lazım.
Araç konforunu da ona göre değerlendirmek lazım
@maminci
Pardon ya sorunu görmemişim.
225x45x17 benim lastikler
-
konyadayım.
-
konyadayım.
Konya'da hangi özel servis??