arkadaÅlar:
arkadaÅımın 2001 golf 4 aracı var.KontaÄı sokuyAracı ilk çalıÅtırırken marÅa basmadan önce WEGFAHRSP AKTİV bu uyarıyı veriyormuÅ.Sonrasında marÅa basıyor ve araç çalıÅıyor.Bu ikazı çok nadiren veriyormuÅ.
BaÅınıza böyle bir olay geldi mi?
Bu nedir?
sanırım anahtarla ilgili bir problem yinede servise bir sorun derim
İmmobilizer ile alakalı. Anahtarı okuma sorunu var sanırım.
İmmobilizer hatası. 2000 golfümü yedek anahrarsız almıÅtım. erede (ankara) yedek anahtar yaptırdıktan sonra bu hatayı arada sırada vemeye baÅladı ve bazen arka arkaya 6-7 kere denemelerim oluyordu. daha sonra doÄuÅ otoya götürüp tekrar ayarlandı da düzeldi.
çok teÅekkürler arkadaÅlar hepinizin eline saÄlık.
demekki bu hata immobilizer hatası.Acaba orjinal anahtarda yapar mı?
benim anahtarların aslı da yedeÄi de yapıyordu. anahtarla sistem arasındaki kodlama uyumsuzluÄu demiÅlerdi. yarın faturaya bakayım maliyeti ne imiÅ? 3 aydır hiç bir sorun yok.
benim" kırmızılı kız" da bugün beni korkuttu! almanca bir uyarı ve STOP komutu; ödümü patlattı Åırfıntı. hemen kullanma kılavuzuna baktım ki garibimi susuz bırakmıÅım. suyunu verdim ve onlarca kez özür diledim. heralde affetti ki yine gelebildik evimize.
Alıntı yapılan: alpergndz - 17 Ocak 2010, 20:55:20
arkadaÅlar:
arkadaÅımın 2001 golf 4 aracı var.KontaÄı sokuyAracı ilk çalıÅtırırken marÅa basmadan önce WEGFAHRSP AKTİV bu uyarıyı veriyormuÅ.Sonrasında marÅa basıyor ve araç çalıÅıyor.Bu ikazı çok nadiren veriyormuÅ.
BaÅınıza böyle bir olay geldi mi?
Bu nedir?
benim elimde 2 adet anahtarımda var her ikisinde de ara ara aynı hatayı veriyor.araÅtırdım anahtarın yere düÅmesinden kaynaklanan immobilizer hatası.tek çözüm deÄiÅmesi.ama ben sıkıntı yapmıyorum o hatayı verince kontaÄı kapatıp açınca düzeliyor.