2007 model 1.6 102 hb otomatik golf'üme dayanamayarak tüpü takdırdım, ilk üç ay sııntısız bindim, son 4 aydır tüpteyken rölantide (ıÅıkta beklerken) araçta pırpırlama oluyor, hatta bazen sönüyor, en az 10 kez tüpün programını yeniledik nafile, en son tüpün ecosunu deÄiÅtirdik az biÅi iyileÅti ama yinede yapıyor, bu arada arac benzinde bu sıkıntıyı hiç yapmıyor, bu tür araçların normaldede rölantide hafif salladıÄını biliyorum, benzinle gezerken, beklerken gayet normal, tüple gezerken ıÅıklarda pırpırpır deli oluyorum, ayrıca arabanın boÄaz kelebeÄi dediler temizlettim, bobin dediler yetkili servise kontrol ettirdim saÄlam, yaÄı suyu bujiler dediler hepsini yeniledim, yokyokyok olmuyor, ilk baÅlarda opetle baÅladım sonra shele döndüm sonra tekrar opete döndüm yani firmada deÄiÅtirdim, bilgi veren olursa sevinirim. tÅklerrr
Merhaba yazmak zor olmamalı.
özr merhaba,
hangi marka lpg taktırdınız atiker ise genelde kıÅın atikerlerde sorun yaÅanıyormuÅ...
zavoli taktırmıÅtım, ancak tüp iÅi Åans iÅi birazda
Tüpün markası kadar kime taktırdıÄında çok önemli.zavolli de iyi sayılabilecek lpg markalarındandır.lpg iÅinde en önemli olay hangi marka olursa olsun tüpün ilk montaj aÅamasıdır.bence sorunun tüpün montaj aÅamasında.araca aldıÄın gazın markası falan çok önemli deÄil sorun varsa en iyi gazı alsanda yine aynı Åeyi yaÅarsın.bence tüpü taktırdıÄın yere git gerekirse tüpü komple söktür baÅka taktır zaten garantisi vardır.
ama mutlaka iÅi bilen biri yapsın montajı çok basit bir Åey deÄildir ve montajda sorun olursa yıllarca uÄraÅırsın.
Pır pır dediÄiniz boÄaz kelebeÄinin açı tutturamamsı. Genel LPG sonrası yaÅanıyor. Aracın LPG takma sırasında açısı kayıyor daha sonra arç sabtleyemediÄinden gavz verip kesiyor.
"VAG-COM bu konuda yardımcı olur...kelebeÄin ayarını sıfırlıyorsun sonradan kendi olması gereken deÄeri atıyor...
Vag-com 409.1 Uyumlu OBD Kablosu " demiÅ ""cendermen""" arakadaÅ.
Bende de aynen böyle oldu. LPGyi taktırdım boÄaz kelebeÄim yerinde durmuyordu sürekli in çık. Ãncelikle hararet müÅiri deÄiÅtirildi(bu çok önemli zor çalıÅmaya sebep oluyor) sonra cihaza baÄlanıp yukarıdaki iÅlem yapıldı. 55.000 kmdir sıfır hata ile çalıÅıyor sistemim. marka farketmez. Yanlız artık bujini kısa aralıkta deÄiÅtirmalisin 15.000 yaÄ ile beraber orj buji ideali.
BRC ve Lovato araÅtırmas yapıyorum diÄer forumlardada onlarda pek sıkıntı yok. Ama senin bahsettiÄin markadan deÄil yukarıdaki paragrafla alakalı
Zor çalıÅma derken?? benim hararet müÅiri deÄiÅti ama yansanayi olabilir.bir problem olur mu?
Alıntı yapılan: Yükselgfb - 29 Ocak 2010, 00:05:05
Tüpün markası kadar kime taktırdıÄında çok önemli.zavolli de iyi sayılabilecek lpg markalarındandır.lpg iÅinde en önemli olay hangi marka olursa olsun tüpün ilk montaj aÅamasıdır.bence sorunun tüpün montaj aÅamasında.araca aldıÄın gazın markası falan çok önemli deÄil sorun varsa en iyi gazı alsanda yine aynı Åeyi yaÅarsın.bence tüpü taktırdıÄın yere git gerekirse tüpü komple söktür baÅka taktır zaten garantisi vardır.
ama mutlaka iÅi bilen biri yapsın montajı çok basit bir Åey deÄildir ve montajda sorun olursa yıllarca uÄraÅırsın.
:tamamdir
%50 marka % 50 iÅçilik
arkadaÅlar bende 2001 golf var.2,5 sene oldu alalı üzerinde de ZAVOLİ markaLPG vardı. hiç tüp bakımına bile gitmeden arabanın yıllık standart bakımlarını yaptırdım ve tık demeden bindim.fakat yeni yeni tüpte arıza çıkarmaya baÅladı 2 sefer enjektör temizliÄi yaptırdım ve 2 sefer para ödedim, sonra enjektör arızalı dediler enjektör ve tamir takımı deÄiÅimi ve yine tabiki para Åimdilik iyi gibi ama yakıt durumu nasıl Åuan belli deÄil.
yani Åunu demek istiyorum:
1- birdaha araba alırsam tüp taktırmayı düÅünmüyorum.çünkü yılda 10.000 km anca yapıyorum
2- eÄer lpg takılacaksa marka hiç önemli deÄil atiker, zavoli, brc, lavoto olması farketmez montaj ve iÅçilik çok önemli bunu sakın gözardı etmeyin.
3- lpg takılınca herÅey bitmiyor yıllık bakımları varmıÅ.
4- eÄer birde enjektör sorunu yaÅarsan çok para veririsiniz tekrar.
benim arabanın montajını ve ayarını yapan kiÅi gerçekten ustaymıŠaraba 3,5 sene tüp ayarına bile gitmedi.ama ondan sonra il il zavoli ustası aramaya baÅladım.eski takan adamda zavoliyi bırakmıÅ.lpg servisleride çok önemli tüpü taktırınca herÅey bitmiyor.
benim araçta da aynı sorun. araçtan soÄudum. bence lpg iÅ deÄil arkadaÅlar. tasarruf istiyorsan dizel araba alacaksın. haa gaza bastı mı, benzindeki gibi o tepkiyi alamazsın ama en azından bizdeki gibi pır pır etmez motor. aracın motorundan hacı murat 131 gibi ses geliyor, tiksindim vallahi, doÄan görünümlü Åahin sürüyorum gibiyim.
LPG de 55.000 km ye yaklaÅtı ben sorun neredeyse yaÅamadım(ilk taktırdıÄımda iÅçilik kusuru vardı iyi bir usta bulduk baÅka yerde geçti). %50 marka+%50 kaliteli iÅçilik ve bilgi lafına katılıyorum. Zamanın da bakımda yaptırdın mı sıkıntı olmuyor.