merhaba arkadaÅlar bende aranıza yeni katıldım 99 golf comfort aldım. forumu biraz dolaÅtım gerçekten çok güzel paylaÅımlar yapılmıÅ.benim sorunum km ile ilgili. aracın km. göstergesinden Åüphelendim ölçüm yaptık ve hızı %14 eksik gösteriyo ve yapılan yolu da aynen %14 eksik gösteriyor. sebebi ne olabilir , ne yapabilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim...
teker ebatından olabilir ama % 14 çok yüksek. Bütün firmalar otomobil üretirken % 5 gibi bir hatayı kasıtlı olarak koyuyorlar müÅteri tatmini, kaza azaltma, radar vs.5idüŠ9kalırki yine çok yüksek
Åuradan hesaplayabilirsin orjinal ebatın 195/65/15 hızı 100 yaz. DiÄer tarafada sendeki lastiÄi yaz bi bak.
http://www.halaogullari.com/LastikTablo/lastikhesap.html
195/65/15 yerine 225/60/16 takınca %8den fazla hata oluÅuyor.
dostum benim lastikler orjinal 195 65 15 ondan deÄildir. ama aracın kilometre ile mi oynadılar acaba? bunu nasıl anlayabiliriz veya neden bu kadar fark var?
Araba üreticileri araçlardaki hız göstergesini +7 ile +15 km arasında daha fazla gösteriyorlar benim bildiÄim kadarıyla.. :D
Km ile oynanıp oynanmadıÄını da Piston Basınç testi yapılıyor km'yi yaklaÅık olarak bulabiliyorlar öyle anlayabilirsin diye düÅünüyorum..
alırken aracı ustaya veya sevise göstermedin mi?
servise git son bakımına kaç km ile girmiŠöÄren. sen kafandan bir tahmin yürüt hazır gitmiÅkende aracının km ile oynanıp oynanmadıÄını sor yardımcı olacaklardır.birde hızı Åanzuman içinde hız diÅlisi var oradan okuyor diye biliyorum Åayet hız diÅlisi veya km saati bozulduysa ve deÄiÅtirdilerde uygun olmayan bir saat takılırsa (veya diÅli emin deÄilim uyar mı takılabilir mi bilmiyorum) o da yanlıŠgösterebilir
bu yazdıklarımdan tam olarak emin deÄilim yardımcı olmak için yazıyorum daha fazla bilen araldaÅlar var belki kafanda baÅka bir Åey uyandırır diye yazıyorum aracın hayırlı uÄurlu olsun kazasız belasız bin güle güle kullan (sen ve herkes)
+7 +15 deÄil %de ile deÄerleri var. Gerçekte tüm otomobillerin kadranı hızı azaltmak için fazla gösteriyor.
arkadaÅlar ilginize teÅekkür ediyorum bi ara servise sokup bakıcaz artık inÅallah km. ile bi oynama yoktur.ama yinede golfümden memnunum hepimize kazasız belasız sürüÅler...