Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: freelens - 14 Kasım 2009, 22:24:51
-
arkadaşlar golf 4 otomatik vites sahibiyim, araç motoru bfq (avu) kodlu 8 valf
bu motorda veya diğer golf 4 motorlarında bu yağ katkısından kullanıpta verim alan veya herhangi bir değişiklik yaşayan varmı
bu katkı bu motorlara nasıl bir etki sağlıyor kullanmak yararlı olurmu
kullanan arkadaşlar lütfen yorumlarını yazabilirlermi tşk.
-
Bende golf IV 1.6 16 valf manuel vites var.Bor power koymak için yağ filtresini ve yağını değiştiridm.Çünkü tavsiyeler böyle.Ben herhangi bir değişiklik göremedim ya da küçük çaplı değişiklikler olduysa da farkına varmadım.Ama her zaman kullanıcam.Motoru koruduğuna inanıyorum.
-
bende kullanmak istiyorum, fakat kullanan kişilerin yorumlarını öğrenmek istiyorum, koca sitede kullanan yokmu ; yorum yapacak kimse yokmu olumlu yada olumsuz
tşk.
-
arkadaslar bence riske girmeye değmez fayda sağlamasını bi tarafa bırakın , kullandığımız yağın viskozitesini bozabilir ve yağın sağladığı etkiyi düsürebilir ayrıca 60-70 tl vermeye gerek yok , yağ firmaları zaten hiç bir katkı maddesi kullanılmasını önermiyor castrol ile bor türevi katkıların ar-ge çalısmaları kesinlikle karşılastırılamaz bile , büyük motor yağı üreticileri bütün etki ve zararları arastırıp inceleyerek yağ üretiyor ancak bu tor katkıların bu kadar teste tabi tutulacağını sanmıyorum .
ilk başlarda yarar sağlayan katkı daha sonra ciddi sorunlara neden olabilir , bu tür katkılara şüpheyle bakıyşorum arastırmakta fayda var
-
bence hemen ön yargılı olmayalım tamam yağ firmaları önermeyebilirler;bu tamamen satış-pazarlama politikasıdır
ama diğer tarafta kullanıpta memnun kalan arkadaşlar olabilrler
benim öğrenmek istediğim kullanan kişilerin yorumları olumlu yada olumsuz,
yoksa burda riske girmeyelim şöyle yapmyalım falan olayı değil;
sonuçta hayat hep risk kolay gelsin.
-
ucuz yağ koyucağınıza kaliteli bir yağ koyun aynı paraya gelir belkide uyuguna gelir, kaliteli yağın yaptığını yapıyor, genede tercih sizin ;)
-
4 Ağustos 2009, 10:17:13
Yeni mesajlar yok Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.
İşe yarayıp yaramadığını pek anlamasam da mantığını anlamak açısından gördüğüm bir konuyu belirtmek isterim.İstanbul'da çalışırken bir firmaya çelik kule yapım işi alındı.Oldukça yüksek kısmi olarak silo görevi görecek bir sistem.Bu iş yapılırken gerek manyetik matkapla ( uçlar elmas uç ) gerekse tezgah üstü
matkaplar kullanıldı.Delim işleri 1 mm'lik sac levhadan 50 mm liğe kadar gidiyordu.İşlem sırasında aletlerin üzerindeki haznelerde su kullanılıyor ve matkabın ucuna daimi olarak su püskürtüyordu.Oluşan ısıyla beraber çıkan su ve ucun belli bir noktadan sonra tıkanması bir yana sürekli bir kırıma uğruyorduk.Oldukça pahalı olan elmas uçlardan o zamanlar sadece Kocaeli'nde bulunan imalatçıdan takım takım alınıyordu.Baş edilemeyince o zaman o kadar yaygın değildi sanırım tenekeyle bor yağı almak fikri ortaya atıldı.Deneme amaçlı aldığımız bor yağı süt renginde , su akışkanlığına yakın bir madde.
İnanın imalatçı ne yaptınız işi mi bıraktınız diye telefon açmıştı.Zira uç kırımı minumum denmeyecek seviyelere gelmişti.Yine ısı oluşuyordu ama çıkan buhar seviyesi azalmıştı ve en önemlisi sürtünmeden dolayı oluşan şişme vs gibi sorunlar oluşmadığından daha rahat çalışıyorduk.Demek istediğim bor yağından mucize beklememeliyiz ama sürtünmeli yüzeylerde işe yararlılık kısmı olduğuna gözle bile olsa kanaat getirilebilir.Daha sonra girdiğim bütün cnc ve türevi sürtünmeyle iş yapan ağır makinalar hep bor yağı kullanıyor.Bunun motora uygulanması çokta zor olmasa gerek.Saygılarımla...
Bu mesaj alıntıdır.Etkilendim doğrusu.
-
arkadaşlar ben motor borunu aldım 35 tl yakıt öbordan önce 200 idi bordan sonra 180 e düştü kullanım aynı ben memnnum tüv den de onaylı zaten zararını görmedim tavsiye ederim
-
Kılcal çatlakları, metalle kimyasal reaksiyona girerek kapatıp, sürtünmeyi azalttığı, böylece performansı artırdığı yazıyo kataloğunda. Ben de 90 bin bakımı sonrası kullandım, araç 139 binde, faydası oldu olmadı lafları biraz havada kalıyo bence ,faydası olsada %5 olur deniyor, bu rakamı kullanımda hissetmek mümkün mü, yoksa hassas cihazlarla ölçmekle mi anlaşılabilir orası da ayrı bir tartışma konusu..
-
bende kararsızım bor pover katkısı kullanıp kullanmamakta.aracımında yağ bakımı yaklaşıyor.
-
Ben hiçbir zararını görmedim, açıklamaları gayet mantıklı ve bilimsel, dene bence :)
-
Arkadaşlar konu biraz eski ama ben yine de merak edecek arkadaşlar için bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bence kullanmayın ben zararını gördüm. Seat ibiza 1.4 arabaya motor silk adlı bor katkısı koymuştum. (ww motorlu) bir defa motorlarla tam uyum sağlamıyor ve yağ eksitlmesi yaptırıyor. Benim araç komple motor arızası yaptı >:( çok masraf çıkarttı. benim şahsi fikrim bu tür yağ katkıları yağın kalitesini bozuyor
-
Arkadaşlar konu biraz eski ama ben yine de merak edecek arkadaşlar için bir uyarıda bulunmak istiyorum. Bence kullanmayın ben zararını gördüm. Seat ibiza 1.4 arabaya motor silk adlı bor katkısı koymuştum. (ww motorlu) bir defa motorlarla tam uyum sağlamıyor ve yağ eksitlmesi yaptırıyor. Benim araç komple motor arızası yaptı >:( çok masraf çıkarttı. benim şahsi fikrim bu tür yağ katkıları yağın kalitesini bozuyor
ben 5 bin km önce motor silk koydurdum. 2001 1.6 sr motorlu golfüme şimdilik hiçbir sıkıntı yok. senin arabanda başka bir sorun varmıştır bence. daha birkaç gün önce de yağını felan kontrol ettirdim hiçbir eksilme vb. yok.
-
şöyle düşünüyorum bir mesajda yağ firmaları tavsiye etmiyor deniyor doğrudur etmemeli, ve diğer bir mesajda da pazarlama politikası deniyor aslında öyle değil adamın bor koyup koymaması yağ firmasına bir zarar vermez sonuçta araca tutupta 4 litre bor koymuyosunuz yağ firması boru koysada koymasada benden bu yağı alacak diyoradam ister koysun ister koymasın ben malımı satıp paramı alırım diyor bunu sizde onlarda bliyor madem bu firma bor dan ne zarar nede yarar görücek o zaman niye katkı maddesi kullanmayın diyor? bu ağlar yüksek nitelikli yağlar ve her türlü koşullarda test edilip pazarlanıyor , bor yağı kesinlikle ve kesinlikle olumsuz yönde etkiler ya inceltir ya kalınlaştırır iş makinerinde kullanılması doğru matkap v.s matkapın bir yağ haznesi yok ona mütakip onu koruması için tasarlanmış bir katkı maddesi yok ve tek başına kullanılıyo bor o matkapta. yanlışmıyım siz her yağ değişiminde bor koycaksınız ama 4litrede yağ alıcaksınız castrol firmasına ne bor koymuşum koymamışım adam yağını bana sattı bende aldım boru koymak koymamak bana kalmış bence yerli bir kısıtlama ve iyi bir uyarıdır firmanın bu dediği yanlışmıyım?
-
arkadaslar bence riske girmeye değmez fayda sağlamasını bi tarafa bırakın , kullandığımız yağın viskozitesini bozabilir ve yağın sağladığı etkiyi düsürebilir ayrıca 60-70 tl vermeye gerek yok , yağ firmaları zaten hiç bir katkı maddesi kullanılmasını önermiyor castrol ile bor türevi katkıların ar-ge çalısmaları kesinlikle karşılastırılamaz bile , büyük motor yağı üreticileri bütün etki ve zararları arastırıp inceleyerek yağ üretiyor ancak bu tor katkıların bu kadar teste tabi tutulacağını sanmıyorum .
ilk başlarda yarar sağlayan katkı daha sonra ciddi sorunlara neden olabilir , bu tür katkılara şüpheyle bakıyşorum arastırmakta fayda var
burak arkadaşımın yorumuna katılıyorum viskozite konusunda, ben bor power eklettim daha yeni, aracım yağ eksiltme yapmış, ne bi kaçak ne başka birşey, mateksin rumuzlu arkadaşın yorumuyla birleştirince şüphe etmekte fayda var.
Sonuçta motoru yakmadım arıza da yapmadım ama böyle birşeyin olabilitesi olduğunu gördüm, net ve büyük bir sorun olmadığı gibi, net ve büyük bir yararı da yok, evet aracım biraz daha sessiz çalışıyor ama canavar gibiydi maşallah hala canavar, 1hp bile aldığımı sanmıyorum, yakıtımsa düştü evet, düşmesinin sebebi bu değil, e yağ bakımı yaptırırken eklliyoruz bunu, filtreler de değişiyor, az yakmasının nedeni psikolojik.
-
Arkadaşlar Castrol'ün internet sitesindende bakarsanız bu tür katkı maddeleri kesinlikle motorunuza koymayın diyorlar. Castrol dünyanın en büyük yağ üreticilerinden bir tanesi eger ki bunu söylüyorlarsa vardır bir bildikleri :)
-
bence km'si yüksek araçlar için faydalı olabilir..yani rektefeye yakın araçlarda rektefe ömrünü biraz olsun uzatmak için belki biraz işe yarar.. Ar-ge kosunda yazılanlara sonuna kadar katılıyorum bir castrol bir mobil kadar ar-ge yapacak durumları yok bu adamların.. sanayide bir çok yerde kullanılıp faydası görülerbilir. ama oto sanayide bir ustadan dinlediğim bir konu bu bor molekülleri zamanla silindir yataklarında subaplarda çamurlaşma etkisi gösterdiğinden zararı yararından fazla demişti.. hatta öyle yapışıyormuşki metale zımpara ile bile sökmek zor oluyor dedi...yani bu o ustanın görüşü..
-
htmetin güzel bir açıklama yapmışsın bende koydurmayı düşünüyordum fakat castrol'de kasinlikle koydurmayın ibaresini görünce vazgeçtim.Geçen 1 hafta önce yag degiştirildi 0-30 Castrol EDGE koydurdum aracın calısması felan cok fark etti yada psikolojik :)
-
0-30 mu :D
her bakımdan çıkan arabanın sesi değişir :)
-
Arkadaşlar benim aracım mk3 motoru 1.6 td mk2 motoru. Ben motorsilk koydum araca, ama daha öncesinde bir motor içi temizleyici koyup 10dk calıstırdık ondan sonra yag değişimi ve motorsilk koyduk. Eskiden ilk çalışmada traktor gibi titriyor ve cok ses cıkarıyordu bu sorun ortadan kalktı. Çekişte de bir miktar artış oldu. Psikolojik değil bu :D Şu ana kadar da bir sıkıntı cıkarmadı. Bu benim motorumun eski olmasından kaynaklanıyor olabılır. Yeni araçlarda faydası olmayabilir ama eski motorlarda aşınmıs motorlarda faydalı olacagına inanıyorum. Cunku bu bir yag katkısı değil tam olarak. Bunun içindeki madde metale yapısıp acılan boslukları kapatıyor söylenilene göre. Bana da mantıklı geldi. Eğer ki motorda aşınmadan dolayı bosluk olustuysa bu boslugun kapanması fayda saglar.Bir de bu katkı 150bin km ömürlüymüş. yag değişse bile etkisi devam ediyormus. Motorsilkle ilgili biir sorun cıkarsa aracımda sizinle paylaşırım. İnşallah cıkmaz :D
-
0-30 mu :D
her bakımdan çıkan arabanın sesi değişir :)
Birol Castrol Yağ Kataloğunda bizim araçlar için önerilen 0-30 EDGE incelemekde fayda var ;)
-
Değerli WW dostu arkadaşlar, ben açıkçası bu işin bilimsel yanını bilmiyorum o teknik konularda yeterli formasyonum yok. Ama şöyle arz edeyim. Aracıma kullanma kurallarına göre (sıcak motor, 30 km yürütme vb.) Motor silk katkısını koydum ve o aracım 165.000 km.idi. Bir defa motorun sesini azaltma diye bir şey olduğunu sanmıyorum bakınız sanmıyorum diyorum kesin bir yargım yok ama bana azalttığı gibi bir his vermedi. Halbuki firmanın bir numaralı soganı bu.. Diğer yandan araçta öyle aman aman bir motor gücü yükselmesi de görmedim. (Bunların ölçüme tabii olması gerekir zaten...ben kendi gözlemlerimi aktarıyorum) Bence arkadaşların belirttiği gibi düzgün yapılacak bir bakım ve filtre, buji değişimlerine zamanında riayet etmek bu gibi katkılara hiç ihtiyaç duymadan araçlarımızı uzun yıllar kullanmamızı sağlayacaktır. Benim seat aracım 1,5 l,itreye yakın yağ eksiltimiş (bu benim kontrol hatam da bulunuyor bakmam gerekirdi ancak ben km üzerinden yağ değşimi yapmayı düşünüyordum). Tabii katkının bazı kayganlaştırıcı özelliklerinden dolayı tolere etmiş olabilir. Sonuçta motor conta, kaval vb. sıkıntılar çıktı. Bunlar benim şahsi görüşlerim tecrübeyle ilgili olarak. iyi bir verim alan arkadaşlara herhangi bir diyeceğim yoktur.
saygılar
-
Birol Castrol Yağ Kataloğunda bizim araçlar için önerilen 0-30 EDGE incelemekde fayda var ;)
ben çok inceledim :D
sana tavsiyem bagajda yağ bulundur ve daha sık ölç yağını.
sıfır km den beri 0-30 kullansan sözüm yok
ama aracın sıfır değil aşınan parçaları var, ince gelir yağ eksiltmesi kaçınılmaz.
zaten değişim yapan yer bunu sana söylemiş olmalı
ki ben Doğuşla konuştum yağ işini, hepsi AKL motora 10-40 koyuyoruz dedi. ;)
-
ben çok inceledim :D
sana tavsiyem bagajda yağ bulundur ve daha sık ölç yağını.
sıfır km den beri 0-30 kullansan sözüm yok
ama aracın sıfır değil aşınan parçaları var, ince gelir yağ eksiltmesi kaçınılmaz.
zaten değişim yapan yer bunu sana söylemiş olmalı
ki ben Doğuşla konuştum yağ işini, hepsi AKL motora 10-40 koyuyoruz dedi. ;)
Bakalım hayırlısı :)
Senin Düğün ne zaman Ankara'ya felan yolun düşerse görüşelim :)
-
düğün temmuz 11 Okanım
geleyimde şuna güzel bir boya koruma yapalım artık
bu arada bende beklerim buralara seni, yaz geliyor :)
-
düğün temmuz 11 Okanım
geleyimde şuna güzel bir boya koruma yapalım artık
bu arada bende beklerim buralara seni, yaz geliyor :)
Kısmet bakalım aslında bir İzmir turuna çıkmak istiyorum arabasızda olsa tek başıma bir dolaşayım diyorum :)
Boya koruma kolay yaparız. Polisaj makinası eksigim kaldı birde 2-3 tane ped onlarıda aldıgımda tamam deme keyfime hobi işte seviyorum yapacak birşey yok ;D
Geçen Metro Grosmarketde kademeli dijital 103 TL buldum fakat almadım 4-5 tane vardı bakarsın önümüzdeki ay gider alırım :)
-
e bir kişi mesajında demiş motorun aşınan yerlerine yapışıp kapatıyo bu moto zamanla aşıncak ve aşınan yer artcak her yağ değişiminde bunu koyarsan çamur olur gene bir mesajda dendiği gibi her aşınan yere yapışırsa asıl o zaman işimiz iş motor verimden düşer 500.000motor ömrü deniyor vwler için Allah için o zamanda sıfırlatın yani 500.000 motor silk falan tırt bunlar mühim bişey olsa fbrikadan çıkarken konurdu ve tavsiye edilirdi servisinde işine gelrdi para almak demekki mühim ve yararlı bişey değil ki bence zararlı koymuyolar
-
Arkadaşlar benim aracım mk3 motoru 1.6 td mk2 motoru. Ben motorsilk koydum araca, ama daha öncesinde bir motor içi temizleyici koyup 10dk calıstırdık ondan sonra yag değişimi ve motorsilk koyduk. Eskiden ilk çalışmada traktor gibi titriyor ve cok ses cıkarıyordu bu sorun ortadan kalktı. Çekişte de bir miktar artış oldu. Psikolojik değil bu :D Şu ana kadar da bir sıkıntı cıkarmadı. Bu benim motorumun eski olmasından kaynaklanıyor olabılır. Yeni araçlarda faydası olmayabilir ama eski motorlarda aşınmıs motorlarda faydalı olacagına inanıyorum. Cunku bu bir yag katkısı değil tam olarak. Bunun içindeki madde metale yapısıp acılan boslukları kapatıyor söylenilene göre. Bana da mantıklı geldi. Eğer ki motorda aşınmadan dolayı bosluk olustuysa bu boslugun kapanması fayda saglar.Bir de bu katkı 150bin km ömürlüymüş. yag değişse bile etkisi devam ediyormus. Motorsilkle ilgili biir sorun cıkarsa aracımda sizinle paylaşırım. İnşallah cıkmaz :D
inş. çıkmaz.. Ama şöyle bir durum var motor silk ile alakalı adamaların nerede üretim yaptıkalrı kimin malı olduğu bile yazmıyor bende çok arşatırdım BOR POWER en azından bu konularda daha hassas müşteri hizmetleri çok çılgınlar durumunu izah ediyorsun arabanın modelini motorunun cinsi felan söylüyorsun nerede ise gelip kendileri dökecekler boru motora bence bu da önemli bir husus satış sonrası hizmet..
-
htmetin güzel bir açıklama yapmışsın bende koydurmayı düşünüyordum fakat castrol'de kasinlikle koydurmayın ibaresini görünce vazgeçtim.Geçen 1 hafta önce yag degiştirildi 0-30 Castrol EDGE koydurdum aracın calısması felan cok fark etti yada psikolojik :)
evet bende arabam eski olmasına rağmen çok az yağ kaçağı olmasına rağmen full sentetik diye edge motor yağından koydurdum arabama yalnız 0-30 değil 5-40mıydı neydi.. Usta motora yağı boşaltırken nerede ise su kıvamında akıcı bir motor yağı daha önce castrol 10-40 kullanıyordum onu bile motora koyarken az biraz bekleyerek aralıklarla koyuyorlardı. Yağı motora koyduktan sonra acaba daha fazla yağa kaçağımı yapar diye düşünmedim değil ama mevcut yağ kaçaı bile gitti.. teşekkürler CASTROL
-
inş. çıkmaz.. Ama şöyle bir durum var motor silk ile alakalı adamaların nerede üretim yaptıkalrı kimin malı olduğu bile yazmıyor bende çok arşatırdım BOR POWER en azından bu konularda daha hassas müşteri hizmetleri çok çılgınlar durumunu izah ediyorsun arabanın modelini motorunun cinsi felan söylüyorsun nerede ise gelip kendileri dökecekler boru motora bence bu da önemli bir husus satış sonrası hizmet..
Bor üretiminin dünya pazarı Türkiye'de arkadaşlar Türkiye'den Yurt dışına gidiyor %60 Amerika % 40 Avrupaya gidiyor böylesine büyük bir pazardan Türkiye yılda yaklaşık 200 milyon dolar kazanıyor gidenler geri geliyor satılıyor ve bizim Yurt dışına sattıgımız Bor'lardan Amerikanın kazancı 3-4 milyar dolar :) rezervi türkiyede olmasına ragmen işlenmiyor
-
Bor üretiminin dünya pazarı Türkiye'de arkadaşlar Türkiye'den Yurt dışına gidiyor %60 Amerika % 40 Avrupaya gidiyor böylesine büyük bir pazardan Türkiye yılda yaklaşık 200 milyon dolar kazanıyor gidenler geri geliyor satılıyor ve bizim Yurt dışına sattıgımız Bor'lardan Amerikanın kazancı 3-4 milyar dolar :) rezervi türkiyede olmasına ragmen işlenmiyor
Bu ülkede BORU işlemeye çalışanlarında ya uçağı düşüyor veya intihar ediyorlar ne hikmetse?
-
Bu ülkede BORU işlemeye çalışanlarında ya uçağı düşüyor veya intihar ediyorlar ne hikmetse?
Belki de petrolün tahtını sallama tehlikesinden dolayı alternatif enerjilerin başına gelenler gibi baskı altında tutuluyodur?
-
Doğru olabilir dedikleriniz yabancı yatırımcıların eli olduğu kesin buna örnek bir sürü şey var ama burası yeri değil anlatmak olmaz :)
-
evet var ben kullandım.şahsen ben hiç bir fark hissetmedim.hatta ses gelmeyen motorun yeni sesine gıcık oldum.eski borlu yağı boşaltıp gittim mobil1 tam sentetik yağ koydurdum.benim tecrübem bu.karar sizin