Herkese kazasız,arızasız ve belasız günler dileklerimle... BildiÄiniz üzere anormal benzin tüketimi derdiyle uÄraÅıyordum. Bu nedenle son ve tek kalan Hararet müÅürünüde deÄiÅtirmek istedim. Bunu için VW yetkili servis yedek parçaya Åase ve motor no ile parçanın sipariÅini verdim.ellerinde yokmuÅ. C.tesi öÄleyin aldım. bugün(pazar) sabah taktım. Bu arada araç üzerindeki 375919501A koduyla sarı kuÅaklıydı. verdikleri parça ise 6U0919501B mavi kuÅaklıydı.ısrarla doÄru parçamıü, üzerindeki kod ve kuÅak farklı dememe raÄmen doÄru ve aracınızın parçası bu dedi ve aldım. Åuda var int. sitelerindede kod bu koddu ama kuÅak sarı idi. Åimdi esas soruna gelince forumda da bulamadım bunu ; pazar sabah ben taktım sonra 25-30 km yol yaptım ve elk motoru yanıÄı kokusu aldım. hemen kaputu açtım.radyatör fanından hafif duman çıkıyor,yanan fanmıÅ... sonra eve geldim fanı söktüm gördüÄüm Åu sargılar yanmaya az kalmıŠkavrulmuÅ ama kömür kısmını tutan plastik gövde sıcaktan gevremiÅ ve erimiÅ motor içerisine. bu nedenle fan gitti. tamir olmaz yani gövde erimiÅ. Åimdi merakım ve sorum hararet müÅürü fanı çalıÅtırmıyor beyne ve göstergeye deÄer gönderiyorsa, fanı çalıÅtıran radyatör üzerindeki ise oda röleleri devreye alarak fanı çalıÅtırıyorsa fan neden yandı, bozulacaÄı tuttuysa bugüne kadar iyi çalıÅan ; hararet müÅürünü deÄiÅtirdikten 25km sonra neden yanar.Tamamen Åans mı yoksa servisin gazabına mı uÄradım dersiniz.Neyapmalıyım. yazımı okumaya deÄer verip fikirlerinizi paylaÅtıÄınız için Åimdiden teÅekkürler...polo gazisi :)
merhaba
yaÅadıÄınız olay tamamen alakasız iki sistemin tek baÄlantısı soÄutma sistemi üzerinde olmaları...
fan motorlarınız artık çalıÅmıyor ise deÄiÅtirilmesi gerekiyor deÄiÅim iÅlemi ile beraber tesisat kontrolünün yapılması gerekiyor rolenin takılı kalıp kalmadıÄı fan müÅürünün kontrolü vs yapılmalıdır.
selam benim fan çalıÅmıyor ancak hararette yapmıyor ısı sabit ortada kalıyor soÄukken aÅaÄı tam iniyor ısınıncada tam ortada oluyor aracı 10dk çalıÅtırdım ama fan hiç devreye girmedi sert bir taÅla fana 2 defa tık tık diye vurdum çalıÅmaya baÅladı bu sorun neden olabilir burda araba parçaları çok pahalı yardımcı olursanız sevinirim..