slm arkadaÅlar sonunda olan benim mk 1 de motor istiyo acil olarak dragtı tırmanmaydı derken fazla yüklenmeden yataklardan sesler gelmeye baÅladı komple yapmayı düÅünüyorum ama bi taraftanda bir arkadaÅtan 1.6 motor buldum Åanzımanla beraber 900 tl benimki 1.3 ve 4 ileri sizin fikriniz ne olur kendi motorunu yapsam sadece parça parasına iÅi bitircem oda 750 civarı diÄer motoru taksam 1000 tlyi geçcek siz olsanız ne yaparsınız kararsız kaldım inanın bir taraftan 1.6 ve 5 vites bir tarfta kendi hali fikirleri olan arkadaÅlar cvplarınızı bekliyorum slmlar :sevgi:
Ben olsam 1.6 5 vites yapardım ama 1.3 motoruna yabana atmamak lazım :tamamdir
motor istiyo acil olarak dragtı tırmanmaydı derken fazla yüklenmeden yataklardan sesler gelmeye baÅladı
Åu verdiÄin cevap ile 1.3 motoru unut 1.6 olanı al ama tabi takmadan önce bakımını yaptır...
Ben mi yanlıŠanladım yoksa 1.3 motorla drag-tırmanma mı yaptın? Drag hadi neyse de tırmanma anca ufak çaplı tepeye olur heralde yahu :) sanırım yokuÅ tırmanmaktan bahsettin, ben yanlıŠanladım. Tırmanma yarıÅı gibi uzun soluklu yarıÅlarda 1.6'dan aÅaÄı motor ÅiÅer kalır zaten yarıÅı bitiremez :)
1.3'den rektifiye ile 1.6'ya çevrilir mi bilmiyorum, 1.3'ün bloktaki et kalınlıÄına hiç dikkat etmedim ama eÄer motor deÄiÅtirme durumu olursa yapmıÅken bi kere yap ve 1.8 mk2 motor ve Åanzımanını falan koy. Ama eÄer blokla oynayıp 1.6 piston-gömlek-segman ve krank koyarsan o zaman Åanzımanını deÄiÅtirme, 1.3 Åanzımanını kullan hem de 4 vites ooohhhh hem seri olur hem uzar da uzar :) :tamamdir
tırmanma derken sizin bildikleriniz gibi deilbizim antalyada kepez dediÄimiz bir yer var ortalama 4 km lik rampa
motoru komple deÄiÅtirmek baya mantıklı ama ruhsata iÅletme felan ne tutar bileniniz varmı?
yeniden muayeneye girersin + proje masrafı verirsin (tabi tanıdık varsa 100 liraya belkide aÅasına çizdirebilirsin projeyi) okadar
Alıntı yapılan: anf07 - 26 Ekim 2009, 14:13:34
tırmanma derken sizin bildikleriniz gibi deilbizim antalyada kepez dediÄimiz bir yer var ortalama 4 km lik rampa
motoru komple deÄiÅtirmek baya mantıklı ama ruhsata iÅletme felan ne tutar bileniniz varmı?
arkadaÅım bende antalya'da yaÅıyorum dikkatini çekerim :) Kepez'i ben geceleri yarıÅmak için ya da drift yapan arkadaÅları seyretmek için çıkıyorum zaten :) Sen motoru deÄiÅtirirsen ruhsata iÅletme ücretini hissetmezsin bile ;) proje çizdireceksin o sanırım 200 falan tutar, diÄerleri aÅaÄı yukarı normal devir iÅlemiyle aynı tutar.