Merhaba,
Belçikada 3 hafta önce aldigim golf 1 gti aracimi restore etmeye basladim bun sizinle paylasmak istedim.
aracimin bir kac ozelligi;
63.000km
1.8 gti motor (sanirim golf 2 motoru)
hidrolik direksiyon
yol bilgisayari
merkezi kilit vs...
yaptiricagim islemler sunlar...
kaporta;
komple alt taraf, ön ve arka tarafı
yanlar çamurluklar vs.. hepsi yeni alındı eskileri kesilip atılıcak yerine yeni parçalar kaynak olucak.
tabi bunlari yapmadan önce arabayı komple taÅlatıcaz (yüksek basınçlı kumla zımparalama)
daha sonra komple koruma astar boya vs...
bej golf 1 cabrio koltukları
ATS Classic jantlar (http://www.tunershop.com/product_images/ATS_Classic_p_p52814.jpg bu linkte fotosu var)
krom malzemeler (ön ızgara, yan çıtalar, logo, vs...)
far, stop lambalari...
momo direksiyon vs..
ayarlanabilen yaylar
yeni rengi cream white olucak (bu linkte aynı renkte bi porsche görebilirsiniz http://images8.ecarlist.com/photos/1655_35830/640/00.jpg)
ayrica tum parcalari sifir alip mumkun oldugu kadar orjinallige sadık kalmaya calisiyorum.
aklima geldikce yazmaya devam edicem.
fotograflar bu adreste (son güncellemeler yok, ekliyicem)
http://naber.be/image/index.php?fpp=10&did=1
daha önce golf 1 restore eden arkadaslardanda tavsiyelerini ve dikkat etmem gereken noktalari bekliyorum :)
Tesekkurler...
Aramıza hoÅgeldin Allah sabır versin çok yorulucan bazı konularda belki sinirlenicen hatta bırakmak bile istiycen ama inan son hjaliyle Åöyle bir tur attıktan sonra hepsi geçicek sadece senin arabanı inceleyenleri görüceksin ;)
hadi bakalım kolay gelsin allah utandırmasın bizim gibi parca sıkıntın yok ne güzel >:D
hg aramıza oncelıkle sana çok sanslı oldugunu soylemek ıstıyorum en azından aradıgın herÅeyı bulabılme ve daha da onemlısı sıfır olarak bulman da çok kolaylık senın ıcın benım aracımda kaporta ıkı hafta once kaportdan cıkması gereken arac daha hala bıtmedı allah kolaylık versın dıyelım hayırlı olsun
Arkadaslar cevaplariniz icin tesekkurler, su anda eksik olan sadece krom tamponlar kaldi.. bulmak çok zor ya berbat durumda oluyor yada cok pahalilar krom tamponlar
Slmlar hoÅgeldin aramıza... İnÅallah istediÄin gibi bir çalıÅma yaparsın... Tabi yurt dıÅında olmanın büyük avantajı var en azından parça sıkıntısı yok... İstediÄin parçaya Ebay.de den ulaÅma Åansın var tabi bazı parçaların fiyatları çok deÄiÅken ve açık arttırmada uygun fiyatı yakalamakta zor oluyor...
Ãzerindeki motor daha yeni nesil bir sistemle besleniyor sanırım mk3 ün 8v 1,8 motoru uygulanmıÅ... Restoda 1,6EG orjinale dönecekmisin yoksa üzerindeki motorumu kullanacaksın...
Alıntı yapılan: Mk1GTI - 20 Ekim 2009, 15:44:32
Ãzerindeki motor daha yeni nesil bir sistemle besleniyor sanırım mk3 ün 8v 1,8 motoru uygulanmıÅ... Restoda 1,6EG orjinale dönecekmisin yoksa üzerindeki motorumu kullanacaksın...
ah be erÅan abi ne gerek
var eski sisteme yani k-jete elektronik daha i herzaman icin...
Yok ben resto edicem dediÄi için sordum eski sisteme dönüŠdüÅünüyormu diye... Ama bakımlı bir k-jet elektronikten herzaman daha saÄlam yada bakım masrafı daha ucuzmu deseydim :P
Alıntı yapılan: Mk1GTI - 20 Ekim 2009, 22:01:32
Yok ben resto edicem dediÄi için sordum eski sisteme dönüŠdüÅünüyormu diye... Ama bakımlı bir k-jet elektronikten herzaman daha saÄlam yada bakım masrafı daha ucuzmu deseydim :P
wallaha ona biÅe diyemem ama Åu bi gercek k-jeti ayarlayacak adam biraz zor gibime geliyo cok enterasan biÅe biyerden ufacık bi hawa almasın 120hp ise 60hp ye düÅüyor elektronikte bu yok iÅte ya calıÅmaz yada hic calıÅmaz ;D
uzerinde golf 2 1.8 gti motoru var (en azindan aldigim kisi oyle dedi..)
motoru tutmayi dusunuyorum
parca bulmak kolay belki ama arabayi toplaticak adam bulmak zor.. burdaki kaportacilar genelde tok ve boyle seylere pek vakit ayirmayi sevmiyorlar.. vakit ayiricaklarsa bile 10 tane golf 1 parasi istiyorlar.. bakalim bi arkadasa yaptiriyoruz umarim bitince biseye benziyicek :)
araba feci çürümüŠdurduÄu yerde benzin kapaÄının etrafi ve iç tarafınında (benzin deposuna giden boru degil) çürük olduÄunu farkettik hemen parçayi siparis ettim..
arabanin yarisini kestik attik zaten bu gidisle arabada eski kaporta parcasi kalmiyicak :)
cok tuhaf yerler pas tutmus, tabi belçikadaki bir arabadan daha fazlası beklenemez.. her gün yaÄmur yaÄıyor..
bu gidisle biraz pahalıya patliyicak bize golf :)
arkadaslar bu arada astar dıÅında ne gibi uygulamalar yapabilirim tekrar çürümesini önlemek için..
tskler
Yurt dıÅında ustalık maliyetleri dediÄin gibi çok yüksek o yüzden bizim vatandaÅlarımız araçlarındaki kusurlarını genelde TR ye tatile geldiklerinde burda yaptırıyorlar... Enson bir çamurluk boyama iÅini tr de son model mercedese 160TL ye yaparlarken yurt dıÅında 800€ gibi bir maliyetten bahsedilmiÅti oyüzden iÅçiliÄi kendiniz yapmanız en mantıklısı tabi iÅi bilmekte önemli...
Ama genede Åanslısınız aldıÄınız araçlar pas ve çürük olsada kasaları diri durumda TR Åartlarında yollarımızın bozuk olması aracın kasasında eÄilmeler bükülmeler ve buna ek kötü iÅçilikler eklenince çok zahmetli iÅler ortaya çıkıyor...
Sendeki 82 mk1 in resimlerini inceledim ve aracında sadece rutubetli ortam yüzünden paslanma ve çürüme dıÅında hasar yok bunları amatör çalıÅan bir karoser usatası kolaylıkla halledecektir...
Devamlı yaÄmur ve rutubetli bir ortamda aracın izolasyonunun sanırım en önemli noktaları çamurluk içleri ve taban kısımlarının güzelce elden geçirilip son çıkan kaliteli ürünlerle izole edilmesi..
Aracın daha önce güzel bir restodan geçmiÅ en azından motor bölmesinde kule ve kupa baÄlantıları izlole edilmiÅ bu iÅleri yapanlarda büyük ihtimal bu aracı seven kiÅiler herÅeyi bilinçli bir Åekilde yapmıÅlar.
Yani kısaca size pass lı ve küflü bölgeleri bir lego gibi parça parça deÄiÅtirmesi kalıyor...
:) söyledikleriniz gerçekten umut verici..
evet tüm parçalar hazır sadece birleÅtirmek kaldı biraz vakit alıcak..
bu arada dün bi GOLF 1 78 model aldim 1100 motorlu..arka stop lambaları ufak.. temiz araç sadece kapisinda hasar var.
kendim yapmaya çalıÅıcam..
4 Kapı .. (golf 1 - 4 kapı pek yok burda)
resım yokmu
öncelıkle hosgeldın hayır uzerınde golf 2 motoru yok golf 1 cabrıonun orjınal motoru 2h makıne benım arabadada aynı makıne var 98 ps mk2 ve mk3 te hava akısmetre kaputu actıgında sol tarafta olur yanı sanjumanın ters tarafında senınkı mk1 motoru emın ol hatta 2h 98 ps emınım.
ayrıca cok performanslı bı motordur torku muthıstır bı aparatla acık hava fıltresıde taktınmı cıdden gıttıgnı anlıyosun.
çürümesin diye tabanını (altdan) ziftletdirmeni önemle tavsiye ederim bilirim belcikanin yagmurlarini hehehe 2 sene kaldim cunki
evet altini ziftleticem
gerçi burda altini titanyumdan bile yaptirsan gene çürür... ama mumkun oldugu kadar koruyucu kullanicaz..
bu arada motor golf 1 cabrio gti olabilir mi ?
cunku aldigim kisiyi tekrar aradim ve adam gti motoru olduguna yemin ediyor falan iyice killandim kazik mi yedik noldu :)