Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: wroxyy - 13 Ekim 2009, 20:28:51
-
merhaba arkadaşlar, son günlerde araba ile virajlara girdiğimde araba sanki virajın dışına doğru kaymaya başaldı, direksiyon etkilerime geç tepki verir oldu, birde ufak bi çukura girsem rogar kapağı üzerinden geçsem arabanın sağa sola kayıyor. bunun sebebi sizce ne olabilir? lastiklerin havasıyla veya lastiklerin aşınması ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. özellikle virajlardaki kayma olayı abartı geldi herzaman döndüğüm virajı aynı hızda dönüyorum ama araba hafif hafif virajın dışına oğru kayıyor.
-
rot ayarı lastik havaları lastik durumları ve süspansiyon sistemi etki edebilir kontrol edilmesi lazım
-
hafta sonu gitcem zaten kontrole ama ne olabilir gerçekten merak ettim. lastik havaları değil ondan eminim. direksiyonda sanki boşluk var, ufak etkilerime eskisi gibi tepki vermiyor daha az tepki verir hale geldi :(
-
birde rot ayarı nasıl bozulur? yani benim bu olay birden bire çıktı.
-
Çukura sert girersin bozulur. Hatta düz yolda giderken diresiyon hafif eğri dudur. Sende arıza var gibi duruyor inşallah küçüktür geçmiş olsun
-
yok ya düz yolda giderken direksiyon düz duruyor, sağa sola çekmede yok düz yolda ama, dediğim gibi ufak hareketler yaptığımda eskisi gibi tepki vermiyor araba.
-
geometrie ayari yaptirman lazim.lastikler ters takilmis olabilir,bir suru sey olabilir:)belkide sen cok hizli giriyorsun viraja:)
-
yok abi ya hızlı değilim herzaman gittiğim yol hız ortalama 60-70 hafif meğilli yukarı doğru kıvrılarak çıkan bi yol hatta yerinide soleyim :) keçiörende papaz deresi diye var orası işte. lastiklerin ters takılması konusuna gelince tüm yaz kullandım lastikler hiç çıkmadı yerinden ama dediğim kayma olayı son 1 aydır var. :(
-
iyi bi alt takım kontrolü yaptırmanda fayda var fazla savuruyosa muhtemelen arka takımlarda problem olabilir.Geçmiş olsun.
-
olabilir aslında gecen bi virajda otobus arkadan dokundurunca arkayı biraz savurup topladım ondan olabilr mi ki?
-
rot ayarında kaçıklık var ise zaten çıkacaktır
-
aslında haklısın serkan ben bi rot ayarına baktırayım.
-
yok abi ya hızlı değilim herzaman gittiğim yol hız ortalama 60-70 hafif meğilli yukarı doğru kıvrılarak çıkan bi yol hatta yerinide soleyim :) keçiörende papaz deresi diye var orası işte. lastiklerin ters takılması konusuna gelince tüm yaz kullandım lastikler hiç çıkmadı yerinden ama dediğim kayma olayı son 1 aydır var. :(
slm bak benim turkcem fazla zengin degil, "tangage" diyoruz fransizcasi,yani tekerlegin yere degdigi acinin ayaridir bu!turkcesini bilmiyorum.gidip bence butun açi ayarlarini yaptir!çunku lastigi yiyor olabilirsin,bende olmustu:)sorun cozulunce ne oldugunu paylas bizle lutfen:)
-
tangage dediğin kamber ayarı olmasın :D
-
tangage dediğin kamber ayarı olmasın :D
eger o dedigim sey "kamber"se odur:)
-
vallahi kamber olabilir, sağolsun ustam bindi arabaya sürdü bişey yok dedi. ben bindim var dedim. neyse gittik rot-balansçıya. 4 tekerin kamberine baktılar tekerleklere bişey bağlatıp bilg. falan . neyse bunda bişey çıkmadı. rot ayarına baktı arka iyi önde çok az bi bozukluk var dedi ve düzeltti. fakat bana halen aynı olay devam ediyor gibi geliyor. sanki direksiyonu çevirirken öyle bir şey var ki benim çevirdiğim kadar teker dönmüyor daha az dönüyor gibi. yani ben 5 cm dönecek kadar çeviriyorsam tekerlek sanki 3 cm dönüyor. buda özellikle 100 km üzerindeki hızda hissettiriyor. fakat direksiyonu bırakınca herhangi bir yolda gezme veya sarsma yok. vallahi ilginç. ???
-
vallahi kamber olabilir, sağolsun ustam bindi arabaya sürdü bişey yok dedi. ben bindim var dedim. neyse gittik rot-balansçıya. 4 tekerin kamberine baktılar tekerleklere bişey bağlatıp bilg. falan . neyse bunda bişey çıkmadı. rot ayarına baktı arka iyi önde çok az bi bozukluk var dedi ve düzeltti. fakat bana halen aynı olay devam ediyor gibi geliyor. sanki direksiyonu çevirirken öyle bir şey var ki benim çevirdiğim kadar teker dönmüyor daha az dönüyor gibi. yani ben 5 cm dönecek kadar çeviriyorsam tekerlek sanki 3 cm dönüyor. buda özellikle 100 km üzerindeki hızda hissettiriyor. fakat direksiyonu bırakınca herhangi bir yolda gezme veya sarsma yok. vallahi ilginç. ???
direktion hydrolik yagina baktinmi?
-
hidrolik azdı direksiyon hafif ağırlaşmıştı, geçen bakımda üzerine ekledik direksiyon hidroliği direksiyon hafifledi fakat bu sefer bu sorun çıktı :(
-
hidrolik azdı direksiyon hafif ağırlaşmıştı, geçen bakımda üzerine ekledik direksiyon hidroliği direksiyon hafifledi fakat bu sefer bu sorun çıktı :(
uzgunum daha fazla bir sey soyleyemem,bakmak lazim.belçikaya ugrarasn yardim ederim:)))
-
belçikaya giderse zaten direksiyonla uğraşmaz, 100 yuroya arabanın aynısından bir tane daha alır ;D
-
belçikaya giderse zaten direksiyonla uğraşmaz, 100 yuroya arabanın aynısından bir tane daha alır ;D
:):):)
-
100 mü ???
-
100 mü ???
benim polo 98 sonu,85 000 km de aldim 900 euroya* 100 euro lafin gelisi olarak soyledi arkadas:)
-
??? iyiymiş vallahi :)
-
1000 yuro yazacaktım. bı sıfır eksik kalmış ;D
-
??? iyiymiş vallahi :)
ne oldu hallettinmi senin sorunu?
-
yok ya ole devam vallahi :(
-
Valla ben oldum olasi polo 6n'in yol tutuşunu beğenemedim.
Hiç mi hiç güven vermiyor. Hele virajlarda uçacak gibi araç.
Hafif olduğundan midir, süspansiyon sisteminden midir nedir bilmiyorum.
-
Valla ben oldum olasi polo 6n'in yol tutuşunu beğenemedim.
Hiç mi hiç güven vermiyor. Hele virajlarda uçacak gibi araç.
Hafif olduğundan midir, süspansiyon sisteminden midir nedir bilmiyorum.
ne polo 6n nede golf 3!ikiside yol tutmuyor!audi a4 un 100 le girdigi viraja 70 i gecsem takla atacak gibi duruyo polo:)ama su varki polo cok saglam bir mekanik!
-
ne polo 6n nede golf 3!ikiside yol tutmuyor!audi a4 un 100 le girdigi viraja 70 i gecsem takla atacak gibi duruyo polo:)ama su varki polo cok saglam bir mekanik!
Kesinlikle katılıyorum, polo 6n yol tutmuyor. Kim ne derse desin. Kendi arabamız diye bunu söylememek olmaz.
Mekaniğine birşey diyemem ama virajlarda hiç güven vermiyor, sürekli yavaş giriyorum virajlara.
-
Kesinlikle katılıyorum, polo 6n yol tutmuyor. Kim ne derse desin. Kendi arabamız diye bunu söylememek olmaz.
Mekaniğine birşey diyemem ama virajlarda hiç güven vermiyor, sürekli yavaş giriyorum virajlara.
buranin yollari yine dumduz de,ankarada seni Allah korusun!
-
buranin yollari yine dumduz de,ankarada seni Allah korusun!
Amiiiin. :)
-
biraz konu dışı olacak ama danimarka da dümdüzdü. yollar sanki trafik eğitim alanı gibi çizgiler full ve kesin, yollar birbirinin benzeri ne yokuş ne viraj. o yolda araba kullanmakta ne var zaten bisiklet sürüyodu herkes. gelsin burda kullansınlar bakalım ;D
-
biraz konu dışı olacak ama danimarka da dümdüzdü. yollar sanki trafik eğitim alanı gibi çizgiler full ve kesin, yollar birbirinin benzeri ne yokuş ne viraj. o yolda araba kullanmakta ne var zaten bisiklet sürüyodu herkes. gelsin burda kullansınlar bakalım ;D
vallaha kardes acik soylemek gerekirse ben ankarada odum patlar!kullanamam:)