Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: bpinarci - 03 Ekim 2009, 13:58:00
-
İyi günler dilerim uzun yıllardır golf kullanıcısıyım Golf mk2 mi satıp mk4 e yükselmek istiyorum.Almak istediğim mk4 dizel olsun istiyorum tıpkı mk2 'im gibi.Aracı alırken nelere dikkat etmeliyim (km-motor bakımları vs gibi) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. :saygılar
-
iyi gunler arkadasim
ocak 2009 da aldim 2001 model 1.6 comfortline golfumu.daha once hic arabam yoktu.anliycan arabadan fazla anlamiyordum ama kendine ait araban varsa ogreniyorsun istemeden.senin aracin da varmis zaten./zaman zaman tekrar araba alirsam suna bakicam falan dedigin olmustur.o yuzden detaya gerek yok sanirim.oncelikle km az ve orjinal olmali.mutlaka senin istedigin servise baktir.orjinal sustali anhtar ve orjinal sustali yedegi,orjinal gecici 20 kullanimlik(diye biliyorum yanlis olabilir) plastik anahtar yedek lastik,kriko , kitapciklar vs servis gecmisiyle ilgili bakim kagitlari olan arabaya guvenebilirsin ben de bunlarin hepsi vardi sukur.bunlar golfun saglam ellerde kaldiginin buyuk belirtisidir.bunlar yoksa golf de muallaktir.bakimla ilgili motor yagini triger setini mutlaka sor.ozellikle ne kadar yaktigini kendin tespit edebilirsen iyi olur.ne kadar az yakiyorsa motor aksam o kadar sorunsuzdur.mutlaka sur golfu almadan once.bunlari herkes bilir ama alis veriste insanlar dikkat etmezler sozlere kanarlar.direksiyonun pedallarin ne kadar eridigine eskidigine bak,koltuklarin durumu sana fikir verir,jantlar camlar vs orjinalse vw ambleni gorursun bu da golfte fazla degisiklik olmadigini kazasiz olma ihtimalini arttirir.bunlar ilk etapta aklima gelen ufak ama onemli ipuclari.gule gule kullan golf unu.hayirli olsun
-
ocak 2009 dan su ana kadar sehir ici ve uzun yol (ist--bursa-manisa- erzurum)top. 10000 km yol yapti en ufak tekleme ve bir arizasi cikmadi.sadece gecen de vakti gelmeden icim rahat olsun diye trigeri degistim o kadar.yakmasi da cok az 300 tl benzinle 1500 km uzun yolda.
-
verdiğin bilgiler için teşekkürler.biliyorsun dizel mk larda düşük km li bulmak biraz zor :-\ ortamala 120 bin ila 190 bin arası satılık araçlar buldum genelde.Golf ün motorundan yana şüphem yok ancak burada kullanıcı önemli nasıl kullandı aklımı karıştıran durum bu açıkcası.benim aracım 205binde ve hiç bir sıkıntısı yok bakımlarını düzenli yapıorum alacagım araçta bu şekilde olacaksa sıkıntı yaratmaz.
-
tabiki bu şekilde bi araç bulabilmek tek isteğim...
-
1 ay önce golf4 aldim 1999 model 109 bin kmde aracın altında baktır golfler yere yakın olduğu için yere çok sürtüyor yağ kaçağı varmı yokmu kartel koruması varsa sorun yoktur. Bazı dizel goflerde yağ yakma sorunu var bunada dikkat et.
-
ince bir ayrıntı yargıc saol :tamamdir
-
Golf''ler kim alçak diyorsa, iddia ediyorum ya karter korumaları sürtüğünden öyle diyorlar, ya da amortisörlerinde bir sorun var.
-
Offliner kardeş o aracı kullandığın yere göre değişir aracını asfalttan dışarı çıkarmıyorsan çıkarsan bile yavaş isen bir problem yok ama aniden çıkan tümsek çukur gibi durumlarda birde hızlı isen altının sürtmemesi imkansız burası Türkiye, almanya değil.
Golf''ler kim alçak diyorsa, iddia ediyorum ya karter korumaları sürtüğünden öyle diyorlar, ya da amortisörlerinde bir sorun var.
-
Ben bu arabayla Ava da gittim, şehir içinde küfür ettiğim binlerce de tümseğe ve çukura girdim.
Şimdi 4cm alçak kullanıyorum, hala çukurlara düşüp, tümsekleden hızlı geçiyorum.
Çok şükür karterde bir çizik bile yok.
Eğer altını zırt pırt sürtüyorsanız ya frenleme alışkanlığınız kötü ya da başka bir problem vardır dediğim gibi.
-
bi ara konusuda olmustu bi kişi de kolf4 ün alçaklıgından şıkayetcıydı fakat sorunun yay lardan oldugunu tespit etti ve yayları degiştirerek sorunu gidermişti
-
aynen koray abiye katılıyorum..golf4 de sürüngen muamelesi yapılıyo nedense, gayet yükseliği ideal bi araç, eğer koray abi spor yayla kullanıpta sürtmüyorsa ya arabanızda yada sizde bir problem var ...
-
arkadaşlar sizlerle bir kaç satılık araç ilanını paylaşmak istiyorum fiyat ve model yılları haliyle farklı.Fiyat/model/ekipman kıyaslaması yapılırsa hangi araç daha mantıklı ve istenilen fiyatlar hakkında yorumunuzu istemekteyim teşekkürler.... :-\
http://www.sahibinden.com/hatasiz_boyasiz_orjinal_servis_bakimli-32WQQaXQQ16548478WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/2001_model_1_9_tdi_golf_1630000-56WQQaXQQ13930805WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/sahibinden_125700_km_tdi_comfortline_orjinal_vw_golf-85WQQaXQQ16159256WQQpXQQdisplayitem
-
arkadaşlar hala fikirlerini bekliyorum :tamamdir
-
İlk aracı bence listenizden çıkarabilirsiniz ilanda comfortline olarak gözüküyor ama ne dijital klima var nede jant.
3. araç 90 hp ama gayet temiz duruyor. 2. araç 130 hplik fakat resimleri pek düzgün değil pek fazla anlaşılamıyor temizlik durumu.İlanlar arasında en düzgün olanı 90lık.
-
ilk ilandaki araç için şunu söyleyebilirim klimanın dijital olması benim için çok fazla önemli değil beni cezbeden tarafı bakımlarının doğuş oto tarafından yapılmış olması
-
Doğuşu da gördük. :D
Bence de üçüncü ilandaki araç daha temiz. İkinci ilandaki aracın kilometresi çok. Dizel olduğu için masraf çıkarmasın sonra.
Yok ben zaten 130'luk dizel bulmuşum, oynarım, masraf yaparım diyorsan, kilometre de farketmez.
Ama aradığın temiz bir arabaysa üçüncü ilan daha cazip.
Bir de bu fiyatlar biraz çok değil mi ???
-
evet fiyatlar biraz yüksek ancak pazarlık varmı diye mesaj attığımızda fiyatlar en az 1000-1500 tl düşüyor...
bir ilanı daha paylaşmak istiyorum sizlerle
http://www.sahibinden.com/full_full_cok_temiz_110_hp_ozel_bi_arac-23WQQaXQQ7936371WQQpXQQdisplayitem
-
bende bildiklerimi yazıyım ,
ilk önce kazası değiseni olmayan mümkünse boya değmemis araba olmalı ancak araçta boya var diyede tercih dısı bırakılmamalı , araçta bir kaç parça boya varsa ki her araçta olması muhtemel , boyanın işçiliği ve kalitesi konusunda sorun yoksa sıkıntı yapılmamalıdır.
mesela 18 ,000 tl lik bir araç kazası boyası yok diyelim , aracı motor ustasına götürdük tamirci yaklasık 1 lira motor masrafı var dedi (debriyaj ağır bakım vs vs)
aracı boyacıya kaportacıya götürdük 500 lirada o masraf çıkardı sağını solunu restore etmek için,
ayrıca ses sistemine düskünlüğümüzde var alacağımız araçta tamamen boş bir araç 500 lirada bunlar için gerekli
araç lpg li olsun istiyoruz ancak araçta lpg de yok en az 1200 tl de bunun için gerekli ve 2-3 günlük uğras
bu aracı uzun süre kullanmak için alıyoruz ve aracın fiyatına 4200 tl de ekliyoruz tam istediğimiz gibi olması içinve 18 bin tl değerindeki araç bize 22.400 tl ye geliyor ki kesinlikle piyasanın üstünde olmus oluyor
anlatmak istediğim araç alırken en ince ayrıntısına kadar değerlendirmeli , acele etmemeli piyasasını ve aldığmız aracın ileriye dönük getirisini veya zararlarını değerlendirmeliyizki sonunda üzülüp aldığmız araca lanet etmeyelim
-
cok teşekkürler brkpls aklımda tutucam bu söylediklerini ;)
-
3. sıradaki Golf ilk bakışta ısındırıyor kendine... Aracın durumu ile alakalı yüklenen fotoğraflar samimi... Örnegin, iç ve dış aksamıdaki çizik vs. aracın alıcısına belirtilmek istenmiş... Aracın km'si de makul...
Görünüşüyle ilgili olarak ise, genel bir bakış attığımızda aracın özensiz kullanıldığına işaret eden bir iz de görünmemekte...(Kapı altlarında ve kapı eşiklerinde ezik sürtük vs.)...
İlan ve fotoğraflardan gözlemle bu yorumları getirebiliyorum...
Hakkınızda hayırlısını dilerim..
-
çok teşekkür ederim zgrozkan cogunlugun dediği gibi 3. ilana odaklandım aracı en yakın zamanda görmeye gidicem sizlerede buradan hbr vericem...
-
Tanıdığın ustaya götür götürebiliyorsan.
Olmadı Ankara'da olan arkadaşlar usta tavsiyesinde bulunabilirlerse onlara götür.
Masraf çıkarsa da ne masraf çıkaracağını bilirsin.
Kaportacı bulabilirsen ona da götür.
Değişeni falan varsa da neden değişmiş ve sana söylememiş onu da sorarsın.
Satacak olan adam açık açık söyler burası burası değişti diye.
-
arkadaşlar 3. ilandaki aracı bugün görmeye gittim.aracın fotoğraflarda gözüken ciziklerinden başka çizik yoktu.Motorada kendi bildiğim kadarıyla baktım..Yag ekleme kapagından biraz duman cıkmaktaydı araç rölantideyken ancak yağ cubuğundan duman çıkmıyordu ve egzozdan dışarı duman çıkışı yoktu...Bu cıkan duman normal midir? Yada ne kadarı normaldir?Buram buram bir duman deildi bu..Araştırdım biraz duman cıkan araçların motorlarının rektefiyesi gelmiş diyen de var 0 km araçta bile az olsa çıkar diyende...sizin görüşleriniz nedir bu konuda?
-
arkadaşlar hala sizlerden birkaç kelam beklemekteyim.... :-\
-
Nasıl gidiyor araştırma?
-
Nasıl gidiyor araştırma?
araştırma iki msj yukarıda yazdıgım durumda cumartesi günü ustama göstericem aracı duruma göre ya alıcam ya da almıcam...
-
Anlıyorum... Yağ kapagından gelen duman için net bir şey söylemek zor... İyi bir usta aracın rölanti sesinden, sürüş esnasındaki vaziyetten sorun olup olmadığını kestirecektir sanıyorum... Umarım sorun yoktur...
-
Anlıyorum... Yağ kapagından gelen duman için net bir şey söylemek zor... İyi bir usta aracın rölanti sesinden, sürüş esnasındaki vaziyetten sorun olup olmadığını kestirecektir sanıyorum... Umarım sorun yoktur...
aynı şeyi bende umuyorum artık alsamda binsem diyorum mk 4 üme.Cumartesi ustama götürücem gelişmeleri yazarım buradan...
-
Sıfır Toyota da egzosdan duman atıyor.
-
Sıfır Toyota da egzosdan duman atıyor.
dumandan kastım normal dizel siyah dumanı deil daha böyle maviye kaçan duman yag yanıgı tarzında..
-
İkinci ilandaki aracın fotoğrafları iddia ediyorum ki gerçek fotoğrafları değil, onların hepsi toplama fotoğraf. O ilan samimi değil bence ondan vazgeç. Öte yandan diğer araçların da kilometreleri çok yüksek, bence temiz bi araç bulana kadar biraz daha bekle ve acele etme...
-
Arkadaşlar aracı almış bulunmatayım sonunda...ilginize teşekkür ederim :tamamdir
-
Hayırlı olsun iyi günlerde kullan.
resimlerini paylaş da bakalım bi aracına :)
-
en yakın zamanda ekliyeceğim 8)
-
Güle güle kullanın yeni aracınızı...
-
teşekkür ederim saolun :D
-
Ben bu arabayla Ava da gittim, şehir içinde küfür ettiğim binlerce de tümseğe ve çukura girdim.
Şimdi 4cm alçak kullanıyorum, hala çukurlara düşüp, tümsekleden hızlı geçiyorum.
Çok şükür karterde bir çizik bile yok.
Eğer altını zırt pırt sürtüyorsanız ya frenleme alışkanlığınız kötü ya da başka bir problem vardır dediğim gibi.
Nasıl alçak değil diyebiliyorsunuz anlamıyorum. Ben şehiriçinde çok defa altını sürttüm arabanın. Daha dün ufak bir taş parçasının ki yüksekliği 4-5 cm ya vardı ya yoktu, üstünden geçerken fena sürttü ki aracın alçak olduğunu bildiğim halde dikkatli geçmeye çalıştım. Bir çok galericiye gittim kime gittiysem Toyota ve Vw arabalar alçaktır diğerlerine göre dikkat etmek lazım dedi. Zaten alsfalttan indiğiniz an işiniz bitiyor. Ben şehiriçinde kullanmama rağmen (yollarımız biraz bozuk burada) çok dikkat etmeme rağmen karter korumasını içe doğru bükmüşüm. Onu gidip düzelttirdim sanayide.
-
aynı konuda banada arkadaslar aracı bana ver bak bakalım ben aracı yere değdiriyormuyum dediler. bende inanılmaz dikkat etmye başladım ama nafile
bazen kasisler adam deil diyorum ama yanımda toros dimdirek geçiveriyor. o yüzden forumda bir arkadasın (1sea) yaptğı gibi
slm arkadaş benim 99 da aynı sorunu yaşadım amartisör keplerini değiştirdim 85 tl olmadı amatisörleri değiştirdim çok yumşakdı sonrabir 140 tl muafaza takdırdım olmadı en son 2 yılonce aklıma geldı eskıden renoların yayları arasına lastik takoz koyardık ondan 7 tl aldım daire şeklinde incesini al capraz kes arabayı kriko ile kaldır yayların arasına koy sadece önlere sonra ben rot ayarı yaptırdım lastikleri dışdan yemesın diye 10tl çok rahat ettim hiçde vurmuyor.17 tl halledersin kolay gelsin. gezi bitince çıkarırsın ben çıkarmıyorum çok memnununm.
lastik takoz olayı için parçacıları ustaları gezcem bakalım sonuçları aktarırım.