Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: renac - 29 Eylül 2009, 20:09:13
-
arkadaşlar merhaba
98 polomun sağ arka aks bilyasını 1 yıl içinde 2 kez değiştirdim. En son 3 ay önce değiştirdim ama bundan da ses geliyo özellikte düzgün asfaltta ses dayanılacak gibi değil. Orjinal parça kullanmama rağmen neden sürekli arıza verir ? yardımcı olursanız sevinirim
-
aracınız sağ arka taraftan darbe aldımı hiç?
-
aracınız sağ arka taraftan darbe aldımı hiç?
hayır o bölgeden hiç darbesi yok
-
İlk sahibimisiniz. Hasarlı değilse Bilya bozmak öyle kolay değil. Biri bozuk çıktı şansınıza desek ki çok zor ikinci imkansız. Araç ta sorun vardır bence ustanızı değiştirin yada yetkili servise bi gösterin. Teker bilyaları tek değişmez sağlı sollu değişir. Tek değişirse karşı taraf zaman içerisinde bozulur yeni takılanıda bozar. Bi para değil zaten 6n2 önler Orjinal SKF çifti 50-70 tl arası.
-
kardes arabanda bı kasıntı wardır sasecıye gıt olctur ılla darbe olmasına gerek yok onun olması ıcın ıyı bı cukurdada mılımetrık bı kayma olabılır oda sık sık bozmasına neden olur bnmde basıma geldı 3 kere on akıs degıstırdım audıydı arabam hıc hata yoktu arabamda ama galıba cukura dustumkı sasede mılımetrık bı hata warmıs sasecıde duzeltıldı sorun gecmıstı o zaman
-
İlk sahibimisiniz. Hasarlı değilse Bilya bozmak öyle kolay değil. Biri bozuk çıktı şansınıza desek ki çok zor ikinci imkansız. Araç ta sorun vardır bence ustanızı değiştirin yada yetkili servise bi gösterin. Teker bilyaları tek değişmez sağlı sollu değişir. Tek değişirse karşı taraf zaman içerisinde bozulur yeni takılanıda bozar. Bi para değil zaten 6n2 önler Orjinal SKF çifti 50-70 tl arası.
dostum haklıymışsın sanırım çünkü ses sol arka tekerden geliyormuş değiştirdim, ses kesildi.teşekkürler :tamamdir
-
Çift değiştirdirdin inşallah tekse karşı bozulmuştur yine bozar. Tek değiştirdiysen yol yakınken karşıyıda değiştir. Önemli değil...
-
nasıl bir ses geliyor acaba?sesi tarif edermisin?benim de egszdan geldiğini düşündüğüm bi ses geliyor sol arka taraftan.altına baktı usta bişihy göremedi.egsozda daha idare eder diyor.benimkinden gln ses -her zamana olmuyor ama-şıkır şıkır gibi bi ses bazen de biy tenekeye sanki sürtüyormuş gibi...ne olabilir?
-
Araç lifte kalktığında balata kontrolünde filan egsozu komple gözle tara. Bende de 4te 70te ayağımı gazdan çekince geliyordu. Bi baktım arka egsozda sac küçük bir parça var, ısıyı yansıtsın diye herhalde o altını vurunca eğilmiş eksoza yaklaşmış sarsıntı artınca değiyor. Hatta bulana ödül koymuştum gıcık ediyordu. Kendim buldum elimle büktüm geçti.
-
:)bulana bi ödül de bende mi koysam acaba.bazen çok rahatsız ediyor
-
Çift değiştirdirdin inşallah tekse karşı bozulmuştur yine bozar. Tek değiştirdiysen yol yakınken karşıyıda değiştir. Önemli değil...
evet dostum çift değiştirdim teşekkürler. zaten çift olarak satılıyomuş FAG marka 2 tane bilya tek kutu içindeydi.40 lira, 20 lira da ustaya verdim.60 lira sıkışmış :)
-
nasıl bir ses geliyor acaba?sesi tarif edermisin?benim de egszdan geldiğini düşündüğüm bi ses geliyor sol arka taraftan.altına baktı usta bişihy göremedi.egsozda daha idare eder diyor.benimkinden gln ses -her zamana olmuyor ama-şıkır şıkır gibi bi ses bazen de biy tenekeye sanki sürtüyormuş gibi...ne olabilir?
dostum eğer ses bilyalardan geliyosa şöyle anlarsın. hızlanınca uğultu gelir ve ses artar. debriyaja basarsın veya boşa alırsın, araban yavaşladıkça ses de azalır. daha kolay bi yöntem bi rot balansçıya git.arbanı krikoyla kaldırsınlar. bir alet var tekerleri boşta döndüren o aletle hangi tekerden ses geliyo anlarsın ;)
-
Sizin 1.6 ların bazı parçaları torostan bile ucuz.Bizimkinde arkalar porya ile beraber değişiyor 75tl tek. Bizimki Broadwaydan ucuz sizinkide torostan :o
-
evet doğru diyosun :tamamdir