Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: deep16 - 07 Eylül 2009, 20:18:26
-
arkadaşlar motor komple rektefiye oldu bir hafta önce şu an her şey iyi yolunda ama subap şıkırtısı var kapakcı emme egzost 0.25mm olarak ayarladı ama hala şıkırtı var 1.3 motorların subap ayarı gercekten bumudur ? birde bu kapagı sokunce 8 adet subapın hangısı emme hangısı egzos nasıl anlarız ? kendim yapıcaktım ama emme ve egzosu bilmediğim için ellemedim valla kapakcınında tam olarak bildigini sanmıyorum sıradan gecti bence
-
subap ayarını kendim yapacaktım demişsin motor hakkında ne kadar bilgi var bilmiyorum subap ayarı yapman için motoru senteye getirmen gerekir ayrıca subap ayarını kapakcı degil tamirci yapar subapların emme veya egzost oldugunu anlamak o kadar zor degil ama biraz motor bilgin olması gerekiyor
1 2 3 4
/ \ / \ / \ / \
egzost emme emme egzost egzost emme emme egzost
sıralama prensibi böyledir motor kaç silindirli olursa olsun prensip budur yani subaplar sıralamada egzostla başlar ve egzostla biter tavsiyem kendin anlamıyorsan oynama büyük arızalara neden olabilir subap ayarını sen tamircineyaptır
-
subap ayarını kendim yapacaktım demişsin motor hakkında ne kadar bilgi var bilmiyorum subap ayarı yapman için motoru senteye getirmen gerekir ayrıca subap ayarını kapakcı degil tamirci yapar subapların emme veya egzost oldugunu anlamak o kadar zor degil ama biraz motor bilgin olması gerekiyor
1 2 3 4
/ \ / \ / \ / \
egzost emme emme egzost egzost emme emme egzost
sıralama prensibi böyledir motor kaç silindirli olursa olsun prensip budur yani subaplar sıralamada egzostla başlar ve egzostla biter tavsiyem kendin anlamıyorsan oynama büyük arızalara neden olabilir subap ayarını sen tamircineyaptır
egzost emme egzost emme emme egzost emme egzost
sogukken subap ayarı emme 15 egzost 25 olacak
eg motor kodlu gti 8v shımlı makınalardada sogukken emme 20 egzost 40
ıyı gunler.
-
bugun kapagı actım emme manıfoltu en soldaydı takıp edıp emme ve egzost olarak yaptım hıc saga sola kayma yoktu inş. olmuştur yaptıktan sonra denedım hiç ses falanda yoktu sadece egzos sankı bıraz daha tok sesi vardı cekişi falanda iyiydi (bu arada motor komple rektefıye oldu 2 hafta once sentıl bulmamıs ve hepsını 30 olarak ayarlamstık sakırtı vardı ) emme 15-20 egzos sentil rahat giricek sekılde 20 yaptım
emme egzos emme egzos emme egzos emme egzos
(http://img198.imageshack.us/img198/4580/subap.jpg)
-
deep 16 kardesss senden bir ricam var benim golfde 1.3 galıba aynısı motorlar benim arabaya kım ne yapdıysa fan acdıramadı disbirotorun altındakı termostat yuvasının hortumları galıba karısık sana zahmet resmını ceksend e bana yollasan aynısını baglasam bende?? su flansıda dıyolar termostat yuvası varya pılasdıkden kurban olayım garsasım yaff delirecem yoksa deyısık sekılde resımlerını ceksend e yolalsan??? [email protected] beklıyorum
-
tmm cekerim yarın ama termostadın oldugu yer plastık değil bende döküm.