Türk Mucit Mustafa Uzun icat ettiÄi sistemle araçlarda yüzde kırka varan yakıt tasarrufu saÄladı. Sistemini kullanan araçların yüzde 40'a varan oranlarda yakıt tasarrufu saÄladıÄını iddia eden Mustafa Uzun, cihazının benzinli, dizel ya da LPG ayrımı yapmadan her türden yanmalı motora takılabildiÄini belirtti.
Mustafa Uzun yaptıÄı açıklamada, "ÃrettiÄimiz sistem dört ana parçadan meydana geliyor. Bunlardan ilki elektroliz cihazı. Bu cihaz suyu elektrikle parçalayarak hidrojen ile oksijeni ayrıÅtırmaya yarıyor. DiÄer parçalar ise su kesici, elekronik kontrol kartı ve yakıt suyu bidonu. Sistemimiz benzinli, dizel ya da LPG kullanan araç ayrımı yapmadan her türlü motora uygulanabiliyor" Åeklinde konuÅtu.
Uzun, icat ettiÄi sistemin nasıl çalıÅtıÄını da anlattı. Cihazların motorun uygun bölümlerine dik bir Åekilde monte edilmesi gerektiÄini aktaran Mustafa Uzun "Sistem, motoru çalıÅtırdıktan sonra yaÄlanma ya da Åarjlanma tamamlandıÄı zaman devreye giriyor. Ãncelikle elektroliz cihazı içerisindeki haznede yeterince sıvı olup olmadıÄını kontrol ediyor. Yeterli sıvı yoksa sistem otomatik olarak özel olarak hazırladıÄımız sudan yeterli miktarda alıyor. Su giriÅinin kapanmasının ardından cihazın içerisinde elektrikle su parçalanıyor ve hidrojen ile oksijen gazları ayrıÅtırılmıŠoluyor. Bu iÅlemin ardından ayrıÅtırılan gazlar emme manifoldundan giren havaya karıÅtırılıyor. Yani bizim yaptıÄımız iÅlem motora giren havayı hidrojen ve oksijen gazıyla zenginleÅtirmektir" dedi.
(http://img4.mynet.com/ha4/m/mucit-uzun.jpg)
Bu sistemi kullanan motorlarda pistonların skıÅtırma oranının da yükseldiÄinin altını çizen Mustafa Uzun, "Motorlarda kompresyon ne kadar yüksekse patlama da o kadar verimlidir. Sistemin bir diÄer tasarruf etkisi ise yanma pistonunuun içerisinde homojen bir patlama saÄlamasıdır. Bu da motorun daha sessiz ve daha az sarsıntılı çalıÅmasını saÄlıyor. Tüm bu faktörler fazladan tasarrufu da beraberinde getiriyor. Bu güne kadar bu sistemi uyguladıÄmız çeÅitli motor tipleri kullanan otomobil, traktör ve teknelerin normal Åartlarda 100 kilometre yol aldıkları yakıtla 140 kilometre yol alabildiklerini gördük. Bu sistem devletimiz tarafından yaygınlaÅtırılırsa yaptıÄımız tasarrufla petrole harcanan parayı geçen yılın oranlarına kadar düÅürebileceÄimize inanıyoruz" Åeklinde konuÅtu.
Türk mucit Mustafa Uzun sözlerini Åöyle sürdürdü: "Cihazımızın tek özelliÄi yakıt tasarrufu saÄlaması deÄil, aynı miktarda yakıtla daha uzun yola alınabildiÄi için çevreye de olumlu katkısı var.
Sistemi 1 haftadır kullandıÄını belirten Ãetin Yılmaz ise "Daha önce bu sistemin çalıÅacaÄına inanmıyordum. Ancak sistemi kullanmaya baÅladıktan sonra aracın yakıt masrafının azaldıÄını ve beygir gücünün arttıÄını gördüm. 1 haftada Åehir içerisinde 600 kilometre yol alırken bu sistemin ardından 800 kilometreye kadar yol aldıÄım halde aracıma halen yakıt almadım" diyerek, aracına taktırdıÄı sistemden memnun olduÄunu ifade etti.
Araçlarına ekomax taktıran diÄer sürücülerde üründen çok memnun olduklarını ve kullanmaya devam edeceklerini söyledi.
Süper bir sistem ama yaygınlaÅacaÄını sanmyorum burası Türkiye önünü illa ki biÅeyle tıkayacaklar.Böyle biÅey yaygınlaÅtıÄı an ülkenin petrol ihtiyacı azalacak, e o zaman gavurlar nasıl satacaklar bize petrolü?Zaten bizim malımızı bize satıyorlar ordan bi kere baÄlamıÅlar bizi kendilerine, böyle biÅeyin önünü tıkamayıp da bizim gibi koyun bi milleti ellerinden kaçırmazlar.Åu halimize bakın ya elimizde o kadar zeki o kadar baÅarılı eli öpülesi insanlar var gelmiÅ geçmiÅ dünya liderleri bilim insanları mucitler hep bizden çıkmıÅ, elinden tutan yok ona buna kaptırılmıÅ, hala yerimizde sayıyoruz.Türkiye geliÅmekte olan bir ülke sözüne katılmıyorum geliÅmemiÅ bir ülkedir Türkiye.Tek çare gözümüzü açmakta maÅa olmaktan kurtulmakta.Bu da ancak çalıÅmakla olur.Atatürk ümüzün çok güzel bir sözü var siyasi askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner diye.Artık ben bu sözün üzerine söylenecek laf bulamıyorum.Tepkisi ne olurdu acaba Atamız kalksa yerinden?
NOT:Konu çok saptı ama dolmuÅum kusuruma bakmayın mod abiler silebilir aÅırılık varsa. :saygılar
http://www.yakittasarruf.net/web/index.php?modul=haberler&ID=13
bu tip ürünler gerçekten söylendiÄi gibi olsaydı bütün büyük araç üreticileri balıklama atlardı ayrıca fiyatlarda pek ucuz sayılmaz 650 lira sistem maliyeti 300 € yazılım fiyatı bana mantıksız geldi
çok pahalıymıŠya... acaba dedim :) taktırsammı :D
kaç TL miŠ?