Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: acarkan - 10 Temmuz 2009, 11:54:49
-
Selam, 99 model otamatik şanzumanlı bir aracın şanzuman yağı kaç (KM)'de değişir. Şanzuman yağı değişirken yağ filitresi de değişir mi araç şu an 118 Bin Km'de. Ortalama fiyat ne olur tşk.
-
mrb
Volkswagen servislerinde 15 000 de yağ degiştiliyor
yağ filitresi 30 000 de bir degiştiriliyor
eger bisenede o kilometreyi geçmezsenizde ,yagı her yıl degiştirme işlemi yapmayı istiyorlar
bildigim kadarıyla CASTROL EDGE 10/40 yag bu AKL motorlara en isi bu (tam sentetik)
aracınızın normalde 120 000 de ana bakımı var serviste yaptırmanızı öneririm
-
ex-FOR, arkadaş şanzuman yağını sormuş sen motor yağını anlatmışsın :) Şanzuman yağı için her kafadan bi ses çıkıyo ama dur ustama bi sorayım ben..
-
otomatik şanzuman yağı el kitabına bakarsan iyi olur ama kesinlikle 10 40 değil o motor yağı ben yarın doğuş otodan randevu aldım manuel şanzuman yağını değiştireceğim servise git derim şu an kampanya var bu fırsatı kimse kaçırmasın...
-
manuel için emin olmamakla birlikte 75W90 diye biliyorum
-
selam arkadaşlar. volkswagen'nin kendi adı altında otomatik şanzıman yağı var. aracın markasına ve modeline göre. O yağı ancak yetkili servislerde bulabilirsin. Şanzıman yağını 80.000 km de bakımında değişiyorlar. ancak bazı ustalar okadar bekletmeyin 40.000 km de değiştirin diyorlar. iyi forumlar
-
doğuş otoya gittim manuel şanzuman yağı değiştirmeye gerek yok dediler otomatiklerinde 60 binde bir değişiyormuş.
-
yanlış hatırlamıyor isem forum içersinde bi arkadaş
herkesin şanzıman yağı ömürlüktür demesine rağmen yağını değiştirdikten sonra viteslerin çok rahat geçtiğini söylemişti
-
60 ooo doğru ağ ve filtre mutlaka değişmeli aksihalde vides geçişleri zorlaşır.