Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: omerids - 02 Temmuz 2009, 11:04:42
-
Arkadaşlar merhaba;
Yaklaşık 3-4 ay evvel bir golf IV aldım.
2001 Model 1.6 Comfortline Otomatik 145.000km
Aldığım günden beri sorunlar yakamı bıramıyor
Aracı aldım 100km yaptım sonra araç 1 vites 2 vites 3 viteste boşa atmaya başladı.
Neyse 2.300TL verip Şanzımanı yaptırdırdım.
Sonra dedim bu arabanın servisi vs belli olsun götürüp bi bakım yaptırtayım
Neyse Ön disk frenler vs.. bitmiş değiştirttim toplanda 550TL de öle gitti.
Aradan 15-20 gün geçti Ön lastiklerin oralarda yağ gibi bişeyler vardı şüphelendim servise
götürdüm 70 Tl de öle gitti
Şimdide direksiyonu sol ceviriken gacırt gucurt ses geliyordu
ve aldıgımdan beri Arabanın bazen cıvcıv cıv diye ses geliyordu
servise götürdüğümde solemiştim yok bişey sürtüyormuş düzelttik felan
demişlerdi fakat halen devam ediyordu onun için
götürdüm 450 tl istiyor şuan serviste, sorunun düzelip düzelmediğini henüz bilmiyorum.
Bukadar masraflı olacagını bilseydim kesinlikle almazdım.
AYRICA
430 Km de Benzin Işıgı yanıyor 450 de bitiyor. Depoda 197 TL ye doluyor.
Km de 440 kuruş normal mi? Benzin parası İflahımı kuruttu. Bu araba normalde neyakar?
Şimdi satıp Honda Jazz yada Toyota Yaris almayı düşünüyorum.
-
Gerçekten sorunlu bir GoLf MK IV almışsınız... Yakıt sarfiyatınız tabiki normal değil... Ortalama olarak 270-300 Krş. yakması lazım tabiki aracınızı sıkıştırmaz ve sakin bir sürüşle kullanırsanız...
-
197 TL.'ye dolması çok enteresan. Depo 55 lt değil mi ?
-
arkadasim burda benim anladigim mesele, golf ,honda veya toyota meselesi degil.
o markalarda da sorunlu arac alabilirsin.arac alirken cok iyi incelemen ve hatta guvendigin bir servise goturmen gerekir bu sekilde sorunlu bmw mercedes te olabilir.sen bu araci alirken iyice tetkik etmeliydin.ama bundan sonra sanirim yogurdu uflersin
senin adina cok uzuldum bizim basimiza da gelebilirdi.gecmis olsun. :(
-
Merhaba, yaşadığınız sorunlar için üzüldüm.
Belli ki aracı satan kişi aracın iflahını kurutup size öyle satmış, yada uygun fiyat verdiği için sizde almış olabilirsiniz.
Keşke aracı almadan önce yetkili servise götürüp neyi var neyi yok bir güzel baktırsaydınız, detaylı ekspertiz ile tüm sorunları belli olurdu sizde ona göre hareket ederdiniz. Bahsi geçen sorunların nerdeyse hepsi bu detaylı ekspertiz ile ortaya çıkardı ve bunu bilirdiniz...
Şimdi aracınızı değiştireceksiniz ve değiştirirken yine aynı şekilde bakmadan alır geçerseniz aynı şeylerin başınıza gelme ihtimali yüksek. Aracı alırken iyice baktırın ama yetkili servisine bilgisayarlı makineleriyle... Alırken önemli değil bir kaç fazla olsun ama temiz olsun. Keşke bu aracınızı da alırken yaptığınız masraf kadar üzerine koyup daha modelli ve iyisini alsaydınız en azından sinir stres ve vakit kaybınızda olmazdı.
Hayırlısı olsun inşallah...
-
ayrica ben de aracimi alali 5-6 ay falan oldu 3000 e yakin km yaptim kaputu dahi actirmamistim hicbir sorun cikmadi.sorun yokken gittim daha yeni servise bi sey var mi diye.gitmesem de olurdu.
-
arkadasim burda benim anladigim mesele, golf ,honda veya toyota meselesi degil.
o markalarda da sorunlu arac alabilirsin.arac alirken cok iyi incelemen ve hatta guvendigin bir servise goturmen gerekir bu sekilde sorunlu bmw mercedes te olabilir.sen bu araci alirken iyice tetkik etmeliydin.ama bundan sonra sanirim yogurdu uflersin
senin adina cok uzuldum bizim basimiza da gelebilirdi.gecmis olsun. :(
Almadan Vw Acarlara gösterdim. Onlarada Ciddi bir sorunu olmadıgını birkaç yerde boya oldugunu vs.. söledir. Ayrıca Burada yaklaşık 3 saat bakıp da sadece 3 tane şey sölemeleride ayrı bir cansıkıcı olay. Okadar para verdim bana 3 parça boyalı, biraz yag eksiltmiş, Ön davlumbazlar yırtılmış dedilerki onu zaten bende tekerden içeri bakınca görebiliyordum. 1 litre yağ koyup onada 15 TL para aldılar Yuh yani.
-
197 TL.'ye dolması çok enteresan. Depo 55 lt değil mi ?
Depo 55 litre fakat bunda birde yedek depo varmış bu modellerde Ful depo 95 oktan 190TL 97 oktan da 197 TL ye doluyor.
-
Merhaba, yaşadığınız sorunlar için üzüldüm.
Belli ki aracı satan kişi aracın iflahını kurutup size öyle satmış, yada uygun fiyat verdiği için sizde almış olabilirsiniz.
Keşke aracı almadan önce yetkili servise götürüp neyi var neyi yok bir güzel baktırsaydınız, detaylı ekspertiz ile tüm sorunları belli olurdu sizde ona göre hareket ederdiniz. Bahsi geçen sorunların nerdeyse hepsi bu detaylı ekspertiz ile ortaya çıkardı ve bunu bilirdiniz...
Şimdi aracınızı değiştireceksiniz ve değiştirirken yine aynı şekilde bakmadan alır geçerseniz aynı şeylerin başınıza gelme ihtimali yüksek. Aracı alırken iyice baktırın ama yetkili servisine bilgisayarlı makineleriyle... Alırken önemli değil bir kaç fazla olsun ama temiz olsun. Keşke bu aracınızı da alırken yaptığınız masraf kadar üzerine koyup daha modelli ve iyisini alsaydınız en azından sinir stres ve vakit kaybınızda olmazdı.
Hayırlısı olsun inşallah...
Aracı Vw Acarlara gösterdim Yetkili servis olsun diye götürdüm ayrıca allah var şanzımanda elektronik bir hata mesajı var ama önemsiz bişeyde olabilir demişlerdi. fakat 3-4 sayfa detalı raport çıkartıp sonrada 3 parça boyalı, davlumbaz catlak, yağ eksiltmiş demeleri ve yönlendirmemeleri çok can sıkıcı. Arabayı satın alacagımı ve ne düşündüğünü sorduğumda önemli birşeyi yok diye söledi ayrıca tabi beni oda etkiledi. Aracı 17.000 e aldım.
-
yukarida ozellikle ''guvendigin servis'' diye yazdim. Acarlar vw servis, yag eksiltme ve sanzuman hatasini gordugu halde ''onemsiz olabilir'' demisse ve mudahale etmeyip yanlis yonlendirmisse cok ayip etmis burdan da okuyan tum arkadaslarimizin dikkatine diyelim. >:(
-
Serviside direk suçlamıyorum tabi eşşeklik bende :)
Kısmet diye avutuyorum kendimi.
Akşam alınca arabaya bakacağım değişen birşey varmı.
Çok yakıyor diyorum servise "eee abi bu arabalar yakıyor normalde birde otomatik ondandır diyorlar" ama 440kuruşda az değilki normal değil 300 - 320 hatta 340 a razıyım ama 440 da çok yani israf diye düşünüyorumparayıda kolay kazanmıyoruz sonuçta, petrol zengini bir ülke olsak neyse.
Arabayı satacagım ama konforuna hayranım başka araçda bu konforu bulamayacağım için içim buruk biraz gerçekten golf bağımlılık yapıyor :)
Yazıma cevap yazan arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum fikirlerini paylaştıkları için.
-
sat 2001 1.6 manuel bi araç al :tamamdir :tamamdir
-
arac baktirirken tek kisiye ya da servise baktirmayin arkadaslar...
bunlarin bir kismi motor konusunda bilgili oluyor, donanim konusunda zayif oluyor. ya da kimisi kasa konusunda tecrubeli motor konusunda zayif oluyor.
bir kisinin lafina guvenerek, bir kurumun sozune guvenerek okadar paranizi baglamayin. paraniza yazik, daha sonra yapacaginiz masrafa ve harcadiginiz zamana yazik.
hic bir servis ben bu konularda zayifim gozden kaciririm demez, "abi arac saglam sorun gorunmuyor" der gonderir.
4 a boyunca arac baktirdim, servis ve tecrubeli diye karsima cikan insanlardan ne cumleler duydum.
10 farkli kisiye gostersenizde hepsi farkli sey soyleyecektir.
-
Aracı Vw Acarlara gösterdim Yetkili servis olsun diye götürdüm ayrıca allah var şanzımanda elektronik bir hata mesajı var ama önemsiz bişeyde olabilir demişlerdi. fakat 3-4 sayfa detalı raport çıkartıp sonrada 3 parça boyalı, davlumbaz catlak, yağ eksiltmiş demeleri ve yönlendirmemeleri çok can sıkıcı. Arabayı satın alacagımı ve ne düşündüğünü sorduğumda önemli birşeyi yok diye söledi ayrıca tabi beni oda etkiledi. Aracı 17.000 e aldım.
Çok enteresan gerçekten, peki servise tekrar ulaştınız mı? Elinizdeki belgelerle doğuş oto müşteri hizmetlerine ulaşarak şikayetinizi belirtmelisiniz. İlgilenmezler sanmayın, ilgileniyorlar ve servislere verdikleri yıllık puanda değişme söz konusu olabilir...
Sizin için üzüldüm, siz elinizden geleni yapmışsınız zaten. Bunda da vardır bir hayır diyelim, inşallah yeni aracınızla problem yaşamazsınız...
-
sat 2001 1.6 manuel bi araç al :tamamdir :tamamdir
+1 :tamamdir
-
aracaın modelinden çok, bakımlı olup olmaması önemli. mutlaka araç alırken yetkili servise 50-100 neyse verin. kafanız rahat olsun.aracınızda ne olup olmadığını bilirler.şimdiden geçmiş olsun.umarım temiz bir araç sahibi olursunuz.
alalı beri 2 senedir hiç bişey yapmamıştım.aracada neredeyse aşık oldum. şimdi 3 gündür 1200 TL masraf edip,motor, döşeme,elektrik ne varsa bakım ve değişimleri yaptırdım.5-10 sene binmeyi düşünüyorum.umarım sizde içinize sinecek bir araç bulursunuz.herkese kazasız belasız günler ;)
-
geçmiş olsun kardeş, çok talihsiz bir durum olmuş. Üzüldüm. Şimdi de o kadar para verdim bakım yaptırdım, satsam mı satmasam mı ikilemini yaşıyor musun? Yoksa kafaya koydun kesin satacak mısın?
Geçenlerde benim de tamircilerde bolca zamanım geçti, çok stresli, sıkıntılı bir süreç gerçekten.
Herkese arızasız, kazasız belasız keyifli günler dilerim.
-
arac baktirirken tek kisiye ya da servise baktirmayin arkadaslar...
bunlarin bir kismi motor konusunda bilgili oluyor, donanim konusunda zayif oluyor. ya da kimisi kasa konusunda tecrubeli motor konusunda zayif oluyor.
bir kisinin lafina guvenerek, bir kurumun sozune guvenerek okadar paranizi baglamayin. paraniza yazik, daha sonra yapacaginiz masrafa ve harcadiginiz zamana yazik.
hic bir servis ben bu konularda zayifim gozden kaciririm demez, "abi arac saglam sorun gorunmuyor" der gonderir.
4 a boyunca arac baktirdim, servis ve tecrubeli diye karsima cikan insanlardan ne cumleler duydum.
10 farkli kisiye gostersenizde hepsi farkli sey soyleyecektir.
Şarampolden yuvarlanıp, takla atan arabaya muayyerdir diyen servis biliyorum ;D
-
üzüldüm fakat o kadar masraf yapmışsınız bence satmayın artık binin ha müşteri bulursanız fiyat,ını bulursan yapıştır gitsin takmayın kafanıza sağlık olsun
-
üzüldüm fakat o kadar masraf yapmışsınız bence satmayın artık binin ha müşteri bulursanız fiyat,ını bulursan yapıştır gitsin takmayın kafanıza sağlık olsun
aynen katılıyorum .araç düzene bindiyse kullanın,uğraşınızın karşılığını alın.baktınız fiyatını veren müşteri çıktı o zaman satarsınız
-
dostum ben 1999 da aldım 1.6 comfortline ogünden beri rutin bakımları dışında (yag vs) daha yeni baskı balata değiştirdim okadar. Ankarada bir ustam var babamda ona giderdi bende giderim. tekniğk servisin kapı klidi değişecek dediği şeyi 5 dk da haletti. Tavsiyem teknik servisten önce iyi bir ustaya götür ama hakikaten iyisi olsun (ankarada yada istanbulda isen tavsiye edebilirim sana) usta zaten sana işini bilen birisi ise en az masrafla en iyi çözümleri sana anlatır. İstersen ustaya yaptır. İstersen onun şurasını yaptır dediği şeyleri git teknik servise yaptır. Ama araç tercihin inan çok çok iyi bunu satıp yerine aynısından sağlamını al derim ben.
-
dostum ben 1999 da aldım 1.6 comfortline ogünden beri rutin bakımları dışında (yag vs) daha yeni baskı balata değiştirdim okadar. Ankarada bir ustam var babamda ona giderdi bende giderim. tekniğk servisin kapı klidi değişecek dediği şeyi 5 dk da haletti. Tavsiyem teknik servisten önce iyi bir ustaya götür ama hakikaten iyisi olsun (ankarada yada istanbulda isen tavsiye edebilirim sana) usta zaten sana işini bilen birisi ise en az masrafla en iyi çözümleri sana anlatır. İstersen ustaya yaptır. İstersen onun şurasını yaptır dediği şeyleri git teknik servise yaptır. Ama araç tercihin inan çok çok iyi bunu satıp yerine aynısından sağlamını al derim ben.
dediğin gibi usta bu konuda çok önemli seni batıranad çıkaranda usta oluyor mnalesef...
Baskı balata ne marka?? Maliyeti ne oldu acaba??? :tamamdir
-
Kesin satacagım serviste Cuma günü 350 lira verdim aldım. Önden gelen Cıv cıv diye ses için Ön tarafta altından darbe almış oyüzden bilmem neyi değişeçemiş unuttum şimdi parcanın adını bir çitf oluyormuş ikisi birden değişiyormuş onuda hafta içi alacagım yaklaşık 650 Tl de öle verecegim. Ben bundan kesin kurtulacağım.
Aslında düz vites alacagım ama hanım kullanamıyor mecbur sıfır Japon bakacagım onlar yakıt olarakda biraz tasarruflu gibi.
-
ya abicim bu arabaya hiç mi baktırmadınız neyse sağlık olsun
-
Gecmis olsun!!!
Araci alirken detayli ve süpheci sekilde alim olayina yaklasmamissiniz. Aracda hemen hemen olmadik hata yok gibi.
Fazla yakmasina gelince; Bende bu konuda önceleri cok agliyordum ama aracin sucu yokmus. Onceleri 1 depo ile(50lt) sehir ici yogun trafikte kısa mesafelerde 360km yol yapiyordu. Uzun yolda arac Masallah 45 lt ile 650 km yol yapti, Klima acik, hiz 110km ve ustundeydi.
Benim aracin hem performansi hemde yakit durumu uzun yoldan sonra cok cok iyi oldu. Arac su anda roket gibi bastimi ok gibi cikiyor.
Size tavsiyem bu kadar degisim yapiyorsunuz aracinizi kullanin ne kalmis zaten yaptirmadiginiz. Yakit olayida cozulur.
-
Öncelikle Geçmiş olsun sorunlu bi araç gerçekten.Benzin konusuna değinicem.Golf 4 Pacific sahibiyim.1.6 105bg standart eklemesi yok.Ortalama ne kadar yakar diye sormuştun.4 temmuz cumartesi sabahı kütahya ya gitmek için yola cıktım.Aracın benzinini fulledim.PO 95 oktan.61 litre benzin aldım.185 lira tuttu.Yola cıkmadan km ye baktıgımda 237km idi.Kutahyaya gittim geldim 960 km ye cıktı.Ve yediği benzin yarım depo.Libre yarım da duruyor.Devirli gittiğimde söylenemez.160 ı da gördü 90 ı da yerine göre.
Şehir içi ise aynen yaktıgını söyleyemem.Hatta bu alay konusu bile oldu.Benzin pompaların tıkanmış olm benzin çekmiyor diye :) ama hakketten aractan cok memnunum.Saat gibi her saatte aynı pili yiyor.aracı sabitle 160 da 5litre yazar yol bilgisayarında.
servis olayına gelince. kesinlikle yetkili servise götürmeyin.Hazır olanı da bozuyorlar.Tanıdıgınız bildiginiz ustaya götürün.Aracın suyu dersiniz servis suyuna bakar.yanında toz warsa ona dahi dokunmaz.O yüzden dışarda bi yere baktırmak daha mantıklı.
-
araç alırken hiç mi dikkat etmedin be kardeşim. yürüyen bitik motor bitik herşeyi anormal bir araç almışsın. Resmen sen kendi kendine yapmışsın. Sana bu araba hakkında fikir veren zat kimse artık!!! En yakın zamanda elinden çıkar.
-
sen o arabayi sat ama yine golf bak derim.honda ve toyota alirsan da dikkatli ol.cunku senin problem marka olayi degil. :saygılar
-
sen o arabayi sat ama yine golf bak derim.honda ve toyota alirsan da dikkatli ol.cunku senin problem marka olayi degil. :saygılar
+1 :tamamdir
-
+2 :tamamdir
-
Arkadaşlar arabayı satmaktan vazgeçtim.
Sizlerinde söylediği gibi zaten herşeyini yaptırttım.
Ön taraftan gelen sesi de en sonunda çözdük.
Sebebi Ön balata ile disk arasına kum girmiş (? usta öle söyledi belkide yanlış yada hatalı taktı bilemiyorum) ve orada balatada iz yapmış.
Balataları da diskde yeniydi zaten garantiden değiştirdik.
Yakıt konuşunuda çözümüde Araça BRC sıralı sistem LPG taktırdım. Buda 2000 lirayı buldu.
45lt Lpg depo doluyor ve 60-65 tl felan. hesaplamama göre 200-220 arasında yakıyor.
Araca bukadar masraf yapıp tekrar 17-18.000 tl üste tekar para verip araba almak mantıklı gelmedi açıkcası. Ay sonunda uzun yolada çıkacagım. Şehir dışında ne yakacak bakalım.
Ayrıca İstanbulda Tavsiye edebileceginiz iyi bir vw ustası varmı aracımı artık bilen ehil insanlara göstermek istiyorum.
Katkı bilgi ve görüşlerinizden dolayı teşekkür ederim.
-
Satmayıp mutlu kalmana sevindim :) İnşallah uzun süre sorunsuz kullanırsında kararından dolayı pişman olmazsın.
Servis için VW Yetkili, Özel Servisleri ve Diğerleri... bölümünde konular var, http://www.vwtr.net/forum/istanbuldaki-kaliteli-ozel-servisler-t601.0.html , http://www.vwtr.net/forum/vw-yetkili-ozel-servisleri-ve-digerleri/ynt-anadolu-yakasi-t1903.0.html yardımı olabilir.
-
VW kalmana sevindim :) benim de sağlam bi ustam var ihtiyacın olursa özelden görüşebiliriz.
-
Benim aracım 0.265 kuruş yakıyor şehir içi sehir dışı 0.200 altında sert kullanımda bile 0.330 u geçmiyor yol bilgisayari ortalama 8.2 litre gösteriyor diyelim 0.082 ile benzinin lt fiyatınını çarparsan 3.20 tl sonuçta 0.262 kuruş çıkar buda aracınızın ayarları yada ayağınızın ayarları hakkında bilgi verir yol bilgisayarlarına güvenmeyin gibi sözlere pek kulak asmayın VW mühendisleri sanayideki ustalardan daha iyiler tabiki hepsindende demedim....
-
Omer kardes golf de kalmana sevindim cook memnun kalacaksin 2 sene sonra aracimi sedan bir VW ile degistirmeyi dusunuyorum ama taa simden dusuncesi bile uzulmeme yetiyor.
Yakit konusunda bende aracimi denedim.
2004 Golf Pacific Otomatik aracim ile zaman zaman klima acik, sürat limiti yok yol durumuna göre 100km ile 150km arasi hiz 2 kisi fakat arac yüklüydü. 650 km de 45 lt benzin yakti yol bilgisayari da 7 lt gosteriyordu. Yol bilgisayari dogru olcuyor. Hic yaniltmadi her depoyu doldurdugumda ölcuyorum.
-
45 lt benzin ile 650 km gitsem heç tüp taktırırmıydım ahhh ahhh. 55 litre hatta 60 lt. ile ancak 450-460 km yapabiliyordum.
-
Belirttigim degerler uzun yol otoban degerleri zaman zaman klima da acikti, 2 kisiyidik ama arac alabildigine yukluydu.
Bakimlarinda filan eksiklik yok ise yakalarsin
-
slm arkadaşlar
geçen hafta izinden döndüm ve bir hayli yüklü ve bazıyeinide önmeli birkımı diyebilirm trafikte imiş gibi gittim toplamda 3200 km yol yaptım ve 800 liralık benzin aldım geldiğimde 20 litre falan vardı depomda