Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: ADEM252 - 17 Haziran 2009, 09:03:31
-
Merhaba arkadaşlar, 2003 model golfumde uzun süre fan ya da klima çalıştığı zaman,çimento tozu kokusu gibi pis bir koku geliyor.Eğer fanı sıcağa ayarlarsam, gözlerimde yanma hissediyorum.Halbuki polen filtresi değişti.Nedenini bilen var mı?
-
klima hava kanalları temizliği yapman lazım
kanallara klima temizleme spreyi sıkılacak ve 30 dk çalıştırılacak sonra o kokular gidecek
aklınızda olsun yılda bir kez yaptırın...pahalı bir şey değil...
-
ghost_wolf'e katılıyorum geçen sene de bende oldu temizlettim. Spreyle koku yoktur.
-
Sistem temizliği yaptırman gerekir abicim bakteri türemiş malesef. :)
-
teşekürler arkadaşlar
-
Hatta spreyin markası da "gulf" ;D
-
arkadaşlar,klimacıya gittim.Polenfiltresinin üzerine beyaz bi sprey sıktı.Klimayı son aşamada çalıştırdı.1 aydır koku yoktu.Ama şimdilerde klimayı açınca koku gelmiyor ,klimayı kapatıp sadece fanı açınca aynı pis koku gelmeye başladı.Hatta ben de sprey atın aldım.Markası stac.Geçenlerde hem polen filtresinin olduğu yere hemde hava gelen bölmelere spreyin hortumunu sokarak uyguladım.Maalesef sonuç hüsran.1-2 hafta iyidi ama dediğim gibi şimdilerde sadece fandan koku geliyor.
Yalnız bi usta,komple klima ve fanla lakalı olan yerleri söküp temizlemek gerek demişti.Kompresör vs.
Galiba onu yaptıracağım.