Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: fosilci - 20 Mayıs 2009, 12:29:45

Başlık: Xenon Farlar
Gönderen: fosilci - 20 Mayıs 2009, 12:29:45
Selam arkadaslar sizlere danışmadan karar vermek istemiyorum. Xenon far taktırmak istiyorum ama kararsız kaldım bazen çok sorun çıkartabiliyor sanırım. Bazen yanmalar olabiliyormus beyinde sanırım. Bunları kullanan arkadaslardan duymak isterim tavsiye edermisiniz sorun cıkartıyormu gercektende  :o

Aksi taktirde gidip osramın cool blue yada hakan arkadasımızın taktırdıgı modelden taktıracagım uzunlarada osram'ın sılverstar modelini taktıracagım yardımcı olan arkadaslar için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler  :)
Başlık: Ynt: Xenon Farlar
Gönderen: revelation - 20 Mayıs 2009, 13:05:26
HID H7 8000 xenon taktırdım. 6 ay oluyor. hiç bir sıkıntımız olmadı.Karlı havada ve yağmurda sıkıntın olur eğer osramlarla. demedi deme. .Bende önceden osram nightbreaker vardı. Karlı havada ve yağmurda yolu tam aydınlatmıyor. ama xenon 8000 ile şahane görüş alırsın.
Gönderen: white quattro - 20 Mayıs 2009, 15:42:29
xenonun kalitesi ortada onu tartışmaya bile gerek yok AMA o kadar para verip aldığımız GARANTİSİZ, çin malı xenonlarda YA sorun çıkarsa ???????????????????

Kocaman bi soru işareti  ???  ???  ???

tamamen şahsi fikrim...
Gönderen: erdem2179 - 20 Mayıs 2009, 15:44:20
ben taktırmadım taktırmam da
Gönderen: white quattro - 20 Mayıs 2009, 15:54:16

valla bende düşünmüyordum, birden estii, bi baktım Başkent Oto Sanayide beyaz ampul araştırıyorum...  ;D  ;D
Gönderen: fosilci - 20 Mayıs 2009, 16:32:49

Niçin taktırmazdınız acaba ögrenebilirmiyim ? Zararı varsa ögrenmek isterim ?
Gönderen: OffLineR - 20 Mayıs 2009, 17:11:55
Ben taktıralı 1 sene oldu nerdeyse.
Süper aydınlatıyor.
İki defa balast değişti ilk aldığım zamanlarda, ondan sonra da hiçbir sorun olmadı.
ee Çin işi olsun o kadar ;)
Garanti veriyorlar 2 sene ne de olsa, değiştirin durun ;)
Gönderen: erdem2179 - 20 Mayıs 2009, 17:25:44
Niçin taktırmazdınız acaba ögrenebilirmiyim ? Zararı varsa ögrenmek isterim ?
  taktırmadım çünkü kuzen de vw bora var o taktırdı arıza lambası resetletmekten bıktı bende onun için taktırtmadım karar sizin tabi illa arıza lambası yakacak diye bişiy yok
Gönderen: fosilci - 20 Mayıs 2009, 21:52:50
  taktırmadım çünkü kuzen de vw bora var o taktırdı arıza lambası resetletmekten bıktı bende onun için taktırtmadım karar sizin tabi illa arıza lambası yakacak diye bişiy yok

Ne arızası verdı ve sorun neden kaynaklanıyormus xenondan oldugundan eminmisiniz ?
Gönderen: enerji - 21 Mayıs 2009, 01:49:10
Ben de uzun süre araştırdım ve sonunda almaktan vazgeçtim. Osram Nightbreaker aldım iki tane montajını da yaptım.

Ama ille de beyaz ışık olsun diyosan xenon taktır, beyaz ampulleri tavsiye etmiyorum. Uzunlara da beyaz ampul taktırabilirsin bir örnek olsun diye.
Ama sorun çıkartabilir. Buna kimse garanti veremez.

Ayrıca farların mercekli değilse mercekli far da taktırman lazım yoksa karşıdan gelenlerden baya bi küfür yersin. Onu da ekledin mi baya bir masraf oluyor.

"Ama olsun ben xenonu mu takarım, balastı bozulsa da nasılsa garantisi var değiştiririz, uyarı ışığını yaksa da nasılsa garantisi var hallederim, ampul patlasa da garantisi var sorun değil." dersen o zaman taktır derim. Taktıranların hepsi de bu riskleri alarak taktırıyor zaten.
Hatta haftasonunu sanayiye veya arabasına zaman ayırarak geçirmek de iyi mi kötü mü ben karar veremedim ona da sen karar ver :)
Neyse biraz uzun oldu galiba...
Gönderen: erdem2179 - 21 Mayıs 2009, 11:49:19
Ne arızası verdı ve sorun neden kaynaklanıyormus xenondan oldugundan eminmisiniz ?
evet xenon,dan elektrik arızası verdirdi hep...
Gönderen: blackjack - 21 Mayıs 2009, 12:02:43
Karşıdan gelenlerden küfür yememek, abuk sabuk elektrik arızalarıyla uğraşmamak, ve yağmurlu havalarda önümü görebilmek için ben de taktırmadım, taktırmam da...
Gönderen: OffLineR - 21 Mayıs 2009, 12:20:27
4500K veya 6000K bir xenonla yağmurlu havaları deler geçersiniz.
8000K'da biraz görüş azalır ama yine de 4500K bir halojene 10 basar.
Gönderen: white quattro - 21 Mayıs 2009, 19:40:41
koray halojenler le ne alıp veremediğin var  :D   :D  ;D
Gönderen: SoundCarMan - 21 Mayıs 2009, 21:20:57
Kesinlikle al derim sentinel çok güzel oluyo
Gönderen: fosilci - 21 Mayıs 2009, 22:23:18
Valla çok kafam karıstı kimi arkadaslar abiler kesinlikle taktır diyor kimi arkadaslar olumsuz şeyler soyluyor ne yapacagımı sasısrdım boyle giderse hafta sonu gidip osram ampul taktıracagım
Gönderen: white quattro - 21 Mayıs 2009, 23:18:59
taktıracaksınnn şüphen olmasın  :tamamdir  :tamamdir  :tamamdir
Gönderen: SoundCarMan - 22 Mayıs 2009, 22:16:35
osran ampüllede yolunu göremezsin
Gönderen: white quattro - 22 Mayıs 2009, 22:30:04
ben görüyorum....
Gönderen: oguz oktay - 22 Mayıs 2009, 22:58:57

aga biz suan piyasa malı hıd marka zenon taktırdık vw boraya kendiside bu siteye üye ne bir arıza ısıgı nedebi aksilik cıkardı
bi slogan var benim ğrettim
,gecelerim gündüz oldu zenonum seninle zenon taktırılır  ;D
Gönderen: white quattro - 22 Mayıs 2009, 23:09:29
konunun sahibi Osram Hyper White taktırdı bilginize  :t

OKANNNNNNNN :bekleriz:  :bekleriz:  :bekleriz:
Gönderen: fosilci - 22 Mayıs 2009, 23:31:49
konunun sahibi Osram Hyper White taktırdı bilginize  :t

OKANNNNNNNN :bekleriz:  :bekleriz:  :bekleriz:

Dur hakan ya biliyorsun işim vardı giremedim bugun siteye evet arkadaslar xenon'dan bir süreligine vazgeçtim ama ilerde taktırabilirim uzunlarada nıght brekar taktırdım gerçektenden ben buradayım diyor deger yani o ampule gidip taktırın derim
Gönderen: white quattro - 23 Mayıs 2009, 09:48:08
değer tabiki....  :tamamdir  :tamamdir
Gönderen: revelation - 23 Mayıs 2009, 11:47:37
o kadar peşinden koştunuz daha sonra gidip size en uygununu buldunuz.. Neyse hayırlı olsun.  :bekleriz:
Gönderen: white quattro - 23 Mayıs 2009, 12:01:29
kötümü yaptık  ???  ???  ???
Gönderen: Halil Kara - 23 Mayıs 2009, 13:47:34
aga biz suan piyasa malı hıd marka zenon taktırdık vw boraya kendiside bu siteye üye ne bir arıza ısıgı nedebi aksilik cıkardı
bi slogan var benim ğrettim
,gecelerim gündüz oldu zenonum seninle zenon taktırılır  ;D

Ben bundan önceki rahmetli canavarıma 140 liraya takmıştım xenonu, şimdiki orjinal xenonlardan daha iyiydi.
Gönderen: enerji - 23 Mayıs 2009, 14:15:53
Fotoğrafını çekseydin.
Gönderen: revelation - 24 Mayıs 2009, 23:57:43
kötümü yaptık  ???  ???  ???

:tamamdir
Gönderen: cemdermen - 25 Mayıs 2009, 00:06:06
bnm kısa farlar yanmıştı...ustaya gittiğimde osram takmıştı...karanlıktada gösteriyor hoş gusel :)

Gönderen: fosilci - 25 Mayıs 2009, 01:50:31
Arkadaslar xenonlar iyi güzel gösteriyor ama sıkıntı yaratıyor TÜV'den geçit yok ve ikinci olarak balastlarda sorun çıkartıyormus sanırım. Osramlar ile idare edecez artık xenon kadar iyi göstermeyecegi kesin
Gönderen: Halil Kara - 25 Mayıs 2009, 14:19:22
Arkadaslar xenonlar iyi güzel gösteriyor ama sıkıntı yaratıyor TÜV'den geçit yok ve ikinci olarak balastlarda sorun çıkartıyormus sanırım. Osramlar ile idare edecez artık xenon kadar iyi göstermeyecegi kesin

Mercek farın varsa Tuv den korkma, ama gıcığına denk gelirsen far yıkama da istiyor...
Zaten merceğin yoksa xenon karşıdaki kişiye işkenceden başka birşey değil bence...
Gönderen: fosilci - 25 Mayıs 2009, 17:55:19
Mercek farın varsa Tuv den korkma, ama gıcığına denk gelirsen far yıkama da istiyor...
Zaten merceğin yoksa xenon karşıdaki kişiye işkenceden başka birşey değil bence...

Merceklide çok tuzlu olur simdi onu soktur taktır uzun işşbenim muayene 9 ayda yaz bitişine yani ugrasmak lazim söktür taktır
Gönderen: revelation - 25 Mayıs 2009, 21:01:38
Balast takımları alacağın ürüne göre garantili olur zaten . bu senin sabrına ve kullanımına bağlı değişir. Mercek olayına gelince. daha bugüne kadar h4 özellikli mercekli bir GOLF görmedim. Eğer gören varsa fotosunu koysun buraya. H1 - H3 - H7 gördüm ama bizim araçlarda olduğu gibi H4 görmedim.
Gönderen: fosilci - 26 Mayıs 2009, 01:13:21
Yavuz ben Ankarada 2-3 tane golf de gördüm seyir halindeydi arabalar hatta içimden dedim yakışmış diye
Gönderen: Halil Kara - 26 Mayıs 2009, 02:10:00
Bende takinti oldu acikcasi mercekli-optikli farlar.Hem daha iyi odakliyor isigi hem de disardan bakildiginda farin yansittigi isik toplu duruyor daha guzel gosteriyor xenon u.Mercekli farda xenon olmasa bile karsidan gelen aracin farlari sanki xenonmus gibi duruyor.(bakiniz megane)
Golf IV de standart olarak sanirim sadece bazi gti modellerinde ve r32 de var herhalde.Onlarda da orjinal xenon secenegini isterseniz oyle mercekli far oluyor diye biliyorum ama sizleri de yaniltmak istemem.
Sonradan mercek uygulanabiliyor ama kim ugsaracasak ve randiman verecek mi?Ya da angel far alsaniz bu sefer de onlarin mercek kalitesi iyi degil, yolu hic guzel gostermiyor.Bir suru dert tasa  :)
Gönderen: revelation - 26 Mayıs 2009, 16:02:49
Arkadaşlar bi şekilde xenonla geçilir. ha geçilemediği zaman olay o kadar zor değil. balastları sökersin lambaları çıkarırsın eskileri takarsın gidersin 5 liraya bir far ayarı ve olay bitti. Bu kadar da sorun olmaz heralde. Ben xenon u muyanede falan hiç takmıyorum. sonuçta bazı yerler hiç lambanın xenon olup olmamasına bakmıyor. Direk geçirenlerde var.
Gönderen: SoundCarMan - 26 Mayıs 2009, 22:46:35
Balast takımları alacağın ürüne göre garantili olur zaten . bu senin sabrına ve kullanımına bağlı değişir. Mercek olayına gelince. daha bugüne kadar h4 özellikli mercekli bir GOLF görmedim. Eğer gören varsa fotosunu koysun buraya. H1 - H3 - H7 gördüm ama bizim araçlarda olduğu gibi H4 görmedim.
Golfün albüm
H1 H3 H4 H7 Bunlar albüm tipleri araçlara uygun ampüller
H4 Ampül tipi tofaşlar mesela uzun kısa bir ayrı ayrı göz yok
Golfün uzun farları H1 Kısa farLarı ise H7 olması lazım..
Senin demek istediğin galiba kelvin değerleri.
6000k Beyaz 8000k hafif mavimsi yanar En ideali 8000K dır Bence..!!!
Gönderen: revelation - 27 Mayıs 2009, 12:36:01
ya pardon diyeceğim H7 için geçerliydi. nereden geldiyse aklıma H4 alla alla. :S H7 görmedim daha diyecektim
Gönderen: ÜRENCİK - 27 Mayıs 2009, 13:53:00
xenon estetik açıdanda çok güzel duruyo ama bende aynı soru işaretlerinden dolayı almadım..beyaz mavi ampul aldım philips'in çok memnunum tavsiye ederimm..
Gönderen: sselcuk - 27 Mayıs 2009, 16:42:39
Selam arkadaşlar ,
ben aracı aldığımda üzerinde takılıydı sorun yoktu ama gecen gün baktım sol far kısa yanmıyo?
daha vakit bulup gosteremedim de valla. pahalı birsey cıkartırsa iptal ederim xenonları nolmal ampul takarım diye düşünüyorum. xenon markası texon .
ampul fiyatları nedir ve normale dönme kararı alırsam sizce ne takmalıyım kaça çıkar?
Gönderen: erdem2179 - 27 Mayıs 2009, 17:35:08
xenon estetik açıdanda çok güzel duruyo ama bende aynı soru işaretlerinden dolayı almadım..beyaz mavi ampul aldım philips'in çok memnunum tavsiye ederimm..
  ne kadara aldın arkadaşım...
Gönderen: sselcuk - 27 Mayıs 2009, 17:58:11
aracı aldığımda üzerindeydi, ama markası makbul marka texon. sorun cıkartacaksa işim olmaz söktürürüm uğrasamam. sokturmek ve normale donmek kolaydır sanıyorum.
Gönderen: ÜRENCİK - 27 Mayıs 2009, 22:58:48
  ne kadara aldın arkadaşım...
temmuz ayı'nda ankara'dan almıştım yanlış hatırlamıyorsam 80 yada 60 ekleyebilirsem bi fotosunu koyarım
Gönderen: white quattro - 09 Temmuz 2009, 19:17:20
arkadaşlar ufak çaplı araştırmalarımız sonucunda;

Amerikan patentli Tayvan Malı AutoVision marka Xenon Kit Montaj ücreti dahil 200 TL (2 yıl garanti)

bu ürünü bulduk... Yorum ve önerilerinizi bekliyorum...
Gönderen: kamasutara - 09 Temmuz 2009, 19:30:55
Ben M tech marka kullanıyorum.Çok ta memnunum.Arıza ışığı yakmıyosa yukarıda yazan markanın fiyat iyi gibi.
Gönderen: fosilci - 09 Temmuz 2009, 19:43:51
Arkadaslar fikir verin hangi markaları önerirsiniz ??
Gönderen: white quattro - 09 Temmuz 2009, 20:22:30
arkadaşlar ufak çaplı araştırmalarımız sonucunda;

Amerikan patentli Tayvan Malı AutoVision marka Xenon Kit Montaj ücreti dahil 200 TL (2 yıl garanti)

bu ürünü bulduk... Yorum ve önerilerinizi bekliyorum...

Gönderen: revelation - 10 Temmuz 2009, 01:14:22
autovision iyi bir marka. taktıran arkadaşlar var. 8000K taktır ve sürüş zevkini al. :D
Gönderen: devran - 12 Temmuz 2009, 14:56:27
en ıyısı 8000 bence fazlası na gerek yok  :) ama mercek far taktrıcaksan al xenon u
Gönderen: fosilci - 13 Temmuz 2009, 15:11:50
6000 ile 8000 arasında cok fark varmı bide hangisi daha güzel duruyor arkadaslar ?
Gönderen: freemaniac - 13 Temmuz 2009, 16:10:41
bende 8000 var, aydınlatmayı asla normal ampullerdeki kadar düz bi çizgiye getiremiyosun ama buna rağmen çok daha kullanışlı oluyo. Özellikle geceleri uzun yola çıkanlar için sarı ışığın meydana getirdiği yorgunluk ve miskinlikten kurtuluyosun, parlak beyaz ışık sürekli dikkatli olmana yardımcı oluyo.
Gönderen: kamasutara - 17 Temmuz 2009, 10:12:40
Bende de 6000 K var.Markası M tech.2 senedir de kullanıyorum.Çok ta memnunum.6000 beyaz ışık verir.8000 den itibaren mavi tonları vermeye başlar.Yağmurlu havalarda 8000 ve yukarısında görüş gittikçe azalır.
Gönderen: VIPGoLF - 16 Ekim 2009, 13:50:49
arkadaşlar peki bu mercekli zenın taktırdığımızdada kısa farların ayarını yine yapabiliyomuyuz?
Gönderen: nakres - 17 Ekim 2009, 00:10:03
mercekli zenon taktığınızda farınız değişecek yeni farınızda ayar mekanizmaları mevcut