Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Gösterge panelindeki dengesizlik  (Okunma sayısı 10495 defa)

Çevrimdışı yusiem

    Otomobil
    vw polo
    Şehir
    Eskişehir
  • Volkswagen Türkiye
Gösterge panelindeki dengesizlik
« : 19 Temmuz 2015, 09:28:08 »
Merhaba arkadaşlar;
Volkswagen polo 2006 bir aracım var. Arabama yeni LPG taktırdım fakat LPG takıldıktan sonra motor titriyor muhabbeti üzerine arabamın Triger seti, Radyatör Meşru, Gergi Bilyesi, V kayışı, Ateşleme Bobini, Buji ve devirdaymını değiştirtirdim. Kısacası Tüm ağır bakımını 90.000Km de yaptırmam gerekirken gereksiz bir yere 60.000Km de yaptırmış oldum.
Bu işlemler sonrasında arabam öncelikle trafikte seyir halinde iken bir anda Motor arıza göstergesi yaktı. Aracı stop edip tekrar çalıştırdım normale döndü.
Ertesi gün yine seyir halindeyken EPC işareti yandı. Tekrar stop edip çalıştırdığımda yok oldu.
Fakat Yine 1-2 gün içerisinde seyir halindeyken göstergedeki bütün ışıklar yanıp bir ikaz sesi ile hız, devir, hararet, benzin göstergesi aşağıya doğru indi ve hemen geri eski haline geldi.
Şuan arabamda çalışırken veya hareket halindeyken aynı şekilde gösterge paneli bütün ışıkları yakıp söndürüyor Saati ve km yi sıfırlıyor. Bunu yaklaşık 15-20 km de bir yapıyor. Bazen de rölantide çalışırken bunu yapıyor.
Bu sorun için götürdüğüm herkes farklı bilimsel açıklama yapıp işte şundan bundan diyor ama her biri farklı şeylerden bahsediyor.
Yani bunu yaptığımızda sorun çözülür mü dediğimde işte deneyeceğiz denemeden bilemeyiz gibi saçma şeyler diyorlar. Servisi LPG li diye aracı almıyor.
Ama ben denemelerle arabanın gereksiz yere sağlam olan parçalarını değiştirerek yenilemekten sıkıldım.
Bu arıza LPG den sonra oluşan bir arıza evveliyatında arabama rutin bakımları dışında anahtar değmedi.
Sorunun neden kaynaklandığı veya nasıl çözüm olacağı ile ilgili veya daha önce böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşım var ise yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
 

Çevrimdışı azap5555

  • Otomobil
    1.2 tsi referance ibiza 2015
    Şehir
    İstanbul
Ynt: Gösterge panelindeki dengesizlik
« Yanıtla #1 : 20 Temmuz 2015, 01:22:36 »
Bir arkadaşta lpg montajı yapıldığında lpg enjektörlerinin elektriğini bobinlerden almışlar buna benzer sorunlardan bahsediyordu ve hatta subapların yandığını söyleyip ayaküstü en az 1500 masraf çıkarmışlar. Sonrasında işin ehli ustaya denk geldiğinde lpg enjektörlerinin elektriğini benzin enjektörlerinden alarak sorunu halletmiş, sizin sorun buna benzer montaj hatası besbelli, mekanik değil elektrikle alakalı apaçık.

Çevrimdışı yusiem

    Otomobil
    vw polo
    Şehir
    Eskişehir
  • Volkswagen Türkiye
Ynt: Gösterge panelindeki dengesizlik
« Yanıtla #2 : 31 Ekim 2015, 00:48:59 »
Bir inatçı usta sorunu çözdü.. Aracın tüm şase ve kablolarına bağlantılarına baktıktan sonra benimde tahmin ettiğim fakat diğer tüm ustaların (adı usta) hayır imkansız dediği ateşleme bobinlerinden kaynaklanıyormuş.. Orijinal olmayan Türk malı bobin takmasından dolayı oluyormuş.. Orijinal ateşleme bobini takınca sorun ortadan kalktı.. Başına gelen arkadaş işçilik bile vermeden kendisi değiştirebilir ateşleme bobinlerini..
Bilginize..