Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: LPG beyni ve Kalorifer ısınmıyor ?  (Okunma sayısı 10616 defa)

LPG beyni ve Kalorifer ısınmıyor ?
« : 10 Eylül 2014, 20:40:13 »
Arkadaşlar merhaba,

Özellikle her uzun yola çıktığımda ve ara sıra şehir içinde LPG teklemesi sonrası farkettim ki LPG beyni soğuk. Sonra kaloriferden sıcak suyu aldığını görünce kalorifere baktım o ise ılık ( motor 90'C de iken). Yani tam anlamı ile kaloriferde ısınmıyor.

LPG beynine gelen su  kalorifer sıcak suyunun gidişden ve gelişten T bağlantı ile alınmış. Yani Kalorifer peteği tıkansa bile beyine sıcak su gelmeli diye düşünüyorum.

Araçta hararet problemim yok, 90'c yi geçmiyor, yokuş aşağı boşa sallasam da 90'c altına düşmüyor.

-LPG beyni değişti,T sonrası hortumlar kontrol edildi.
-T öncesi hortumlar ve termostat kontrol edildi.

Ancak yine durum aynı, beyin donuyor, kalorifer ısınmıyor. Kalorifer peteği içini temizleyeneler varmış ona  baktıracağım ancak LPG beynine çözüm olacağını düşünmüyorum.

Uzunyolda LPG beyinden daha seri (tüketim arttığı için) geçtiği için ısıtma yetersiz, dolayısı ile devir daim yetersiz gibi geliyor bana. Ancak tamirci bu fikrime katılmıyor , arızalı olsa hararet yapar diyor. Peki bu pompanın yetersiz kalma ihtimali yok mudur ? Başka bir ustaya, direk pompa şikayeti ile gidip söktürmeyi ve merakımı gidermeyi düşünüyorum.


Görüşleriniz , önerileriniz nelerdir. ?
M.I.V.W.

Ynt: LPG beyni ve Kalorifer ısınmıyor ?
« Yanıtla #1 : 14 Eylül 2014, 12:33:41 »
Arkadaşlar,

Usta diye götürdüklerime selam olsun !!!!

Bugün "baktım toparlayamadım çekici ile sanayiye götürmeyi" göze alarak hava filtresi ve birkaç parçayı sökerek su hortumlarına ulaşabilecek şekilde önümü açtım. Aracı çalıştırdım ısındıktan sonra  kontağı kapattım ve tek tek hortumları yoklamaya başladım.

-Kimi hortumlar sıcak, kimileri soğuktu(ılık).
-Yine kimisi hafif şişmiş gibi, kimileri de hafif içine çekimiş gibi.

Yani ; devir daim çalışıyorki basışı ve emişinde sorun yok, ancak bir yerlerde tıkanıklık varki boruların kimisi şiş kimisi içine doğru çekmişti. Hortumlar arası, T geçişler arası sıcak soğuk farkları yardımı ile T lerden birini sökmeye karar verdim ancak sorun çıkmadı. Diğerine  baktım ve sonuç !!! resimdeki plastik parçalar çıktı. Bu parçadan dolayı hem kalorifere hem de lpg ye yeterince su gitmiyormuş.

Bu parçayı diğer T bağlantısında  boru çapını denk getirmek için T ucuna takılı bahçe hortumu gibi elastik eke benzettim.Baktım deyip bunu bulamayan ustaya mı ya da en başta buna neden olanı mı anayım bilemiyorum!!!

Bilginize ...

M.I.V.W.

Çevrimdışı edincol

  • Otomobil
    Polo 6N2 - AKK - Comfortline
    Şehir
    Kocaeli
Ynt: LPG beyni ve Kalorifer ısınmıyor ?
« Yanıtla #2 : 14 Eylül 2014, 13:04:50 »
Geçmiş olsun. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.  :tamamdir
Akıl yaşta değil baştadır.