Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: Aracımda önceden lpg mi vardı?  (Okunma sayısı 9246 defa)

Çevrimdışı warlock

    Otomobil
    mk1 GL
Ynt: Aracımda önceden lpg mi vardı?
« Yanıtla #14 : 13 Mayıs 2007, 14:55:29 »
Bence sen biran önce aracını eski haline getirmeye bak... K-Jetronik ve tertibatını biyerden ayarlamaya bak... Hem yakıt tasarrufu hem performans konusunda baya bi değişim olucak... Bide şu konu var karburatore çevrilince silindir kapağıda değişiyormu yoksa enjektor yuvalarımı tıkanıyor, eğer üst kapak ta değişiyorsa sana çok masraflı olacaktır..

Çevrimdışı escocem

  • street racer
Ynt: Aracımda önceden lpg mi vardı?
« Yanıtla #15 : 13 Mayıs 2007, 20:35:34 »
ibo dediğin zamanında takılıp çıkartılmış lpg tesisatının borusu olabilir ucuna bak bakırsa aynen tahmin ettiğimizdir zaten...bu sırada gazdan karbüratörün aşınması ne demek onu açabilirmisin biraz?karbüratöre dönerken kapağı değişip değişmemek tamamen sana kalmış bir şey...yalnız manifoldu değişirmen şart..ücrreti konusuna gelince bizim kapaklar pek pahalı değil özellikle benzinlilerin kapakları çünkü satılmıyor...ben 200 ytlye 45lik weber manifoldu ve tamamen egzantiriğine kdr eksiksiz ve bakımı komple yapılmış kapak bulmuştum mesela antalyada(tanıdıktı gerçi)...ünlü ustamız sayensinde almadık gidip rektefiye vb derken 300 e yakın patladı ayrıca ölü bi kar üratör takıldı...asıl önemli olan adam gibi usta bulmak bnm gibi işini doğru düzgün yapmayan üstüne aracın üzerindeki egzos manifold vidalarına kadar çalan bi ustaya denk gelirsen vay haline arabandan bile soğursun..

Çevrimdışı warlock

    Otomobil
    mk1 GL
Ynt: Aracımda önceden lpg mi vardı?
« Yanıtla #16 : 13 Mayıs 2007, 21:39:24 »
Ya hakkaten neolucak bizim bu ustalardan çekimiz... Alaka zaten yok bide üstüne böyle istismarlar yapmaları adamı çıldırtıyor... Benim başıma reno servisinde çok komik bir olay geldi... Egzost muayenesine girecektim hadi bi bilgisayara taktırıp kontrol edim dedim en yakın RENO servisine gittim adam senin araban karburatorlu demezmi çıldırdım usatyı boğacaktım... Herif pişkinya demezmi karburator sistemini sağ tarafa koymuşlar bunun borularla motora uzatmışlar falan filan laflar öle bi kızmışımki adamın nerdeyse parmaklarını kopartacaktım kaputu kapatırken... :D

Ynt: Aracımda önceden lpg mi vardı?
« Yanıtla #17 : 14 Mayıs 2007, 12:44:05 »
bakalım,öyle bir niyetim var.olmadı bir weber de takabilirim ama karbüratör her zaman enj.göre daha çok sıkıntılı bir sistem.