Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Gönderen Konu: 4 Bora 4 Bixenon Montajı  (Okunma sayısı 10262 defa)

4 Bora 4 Bixenon Montajı
« : 07 Mart 2017, 10:09:10 »
Sa abiler. Gectigimiz 2 ayda sagolsun baska platformlardan bir kac arkadas mercek montaji konusunda bana ulasti bende onlara elimden gelen yardimda bulundum.

Bora arac farlari tasarim gorsellik olarak gercekten harika fakat muhendislik ve iscilik adina da rezil bir far. Aydinlatma cok kotu, montaj icin calisma alani cok kisitli, cam suyu bidonu ve aku kapagi montajda sorun cikartmakta ve her kapak bu araca yakismamakta, yakisan kapakta bir miktar isik sizintisi yapmaktadir. Montajlara gecelim.

1.aracimiz Ankara dan Mayis ayinda far yaptirmisti fakat 1 ay once arabaya onden carptilar her iki farin camlari kirildi kasa parcalandi xenon ampul tutucular kirildi ama sukur ki ne mercek ne beyin ne far tasi hasar gordu. Elimizde bir takim far kasasi ve cam vardi far iclerini aktardik fazla masraf cikarmadan geri topladik.

Ilk yaptigim zaman on camdaki reflektoru boyamamistik baska bi arabada gorunce 1 hafta sonra boyayalim dedi arkadas valla bastan ben dedim simdi kusura bakma hic o fari acamam dedim :)  D1S Osram AL Balast Hella mercek Mercedes kapak. Ayrica cift tutuncu Amerikan park sinyal. Ilk nazarlik 1 ay sonra ampul patladi.



Boranin rezil aydinlatmasina karsilik bixenon farki (montaj asamasi).





8 ay sonra biraz canimiz yandi :(




Far elime ulasinca ampul tutucu ve far yukseklik motorlarinin da kirik oldugunu farkedince hemen bildirdim sigorta dosyayi kapamadan son aksam bu parcalarida listeye ekledi. Fari topladik on reflektoru de boyadik bu sekilde daha bi alimli oldu.







Mercegimiz cok oynamamis hizamiz da sukur bozulmamis ufak bir ayarla seviye esitlendi.




On camda 1 numara film olmasina ragmen aydinlatmamiz




2. Aracimiz Balikesir den. Bir arkadasim enistesine Bora almis, arabada gelen fazla fari satiliga cikarmis. Balikesir den bir arkadasimiz fari yolladi. BMW kapak Hella Intemo cift turuncu on reflektor boyama ve h7 8000k xenon kiti mercege oturttuk. 8000k xenon olmasina karsin yagmurda cok cok iyi performans aldigini belirtti arkadas.






Ondaki nazarlik usta fari ve yukseklik motorunu takarken mercek kablosunu kasmis oda kopmus tek tarafin selektoru calismadi. 2 gun sonrada amerikan park modulleri yandi :)




3. Aracimiz Sakarya dan. Hella bixenon BMW kapak h7 6000k kit komple reflektor boyama kapak ayni sekilde kaldi.








4. Aracimiz Istanbul dan taa kurban bayraminda konustugum bir abi Istanbul da Ilker Kemal bir arkadasinin tanidigi olmasina karsin bana geldi sirf 4 ay once konustuk diye. Dedim abi Ilker Kemal e gidebiliyorsan ona git kargo margo ugrasma bi problem olursa sikinti yasama diye. Hocam sana soz verdim sana geldim dedi. Halbuki ben konustugumuzu bile unuttum sozde almadim oyle konusmustuk. Fatih abi buradan da sana tesekkur ediyorum tanimadigin birine soz bir kere veripte yolladigin icin.

Bu farimiza Mercedes kapak Hella bixenon cift amerikan park 6000k h7 kit cift turuncu ve far kenarlarina aslinda ben ona cizim atmistim oda cok begendi cift devre sinyalli hortum ledi koyalim dedi bende tamam dedim.

Ledi kestik leddeki alt kismi da oval olacak sekilde trasladim ki tumlesik olsun kesik siritmasin.








Gelen far camlari sararmisti aslinda temizligi konusmamistik. O ki bahsettigim abimiz sozunu unutmamis ustune birde lokum gondermis bu iyiligin ve durustlugun de bir karsiligi olmaliydi. Bende far camlarino 600 800 1000 1200 1500 2000 3000 ve 4000 zimpara, Virtus 427 473 kalin ve ince pasta yaptim Plastix ile noktaladim. Muayene icin de 2 adet osram h7 ampul ve ampul soketlerini de hediye ettim.






Farlar kapandi.




Bu aracin nazarligi montajdan once yerinden cikan far yukseklik ve sag sol ayar topuzlari montaji yapan abimiz yukseklik ayar motorunu alcakta birakip yukari almadan ayar yapmaya calisinca benim metal kelepce ile sikistirdigim topuzdan (topuzlardan biri lastik takozla bagli) ve diger topuz tekrar yerinden cikmis :) Birini yerine oturtmayi basarmis digerini oturtamamis. Cizgi fotografi gelmedi o yuzden arac uzerindeki fotolar.








Diyeceksiniz ki genelinde h7 kit var. Valla su an tek d1s beyni bile 200 300 iken oem malzemeyi toplamak kullanicilari ekonomik olarak cok sarsiyor ve oem set fiyatindan daha uyguna montaj halloluyor. Bu durumda ben de dahil olmak uzere fiyat performansa bakarim. Atiyorum 1000-1500 lira veripte %100 performans almaktansa asagi yukari yari fiyatina %80-90 performans almayi tercih ederim.

Sikilmadan okudugunuz icin tesekkurler. Lütfen maşallahları esirgemeyin :)