Gönderen Konu: Otomatik Vitesi Olan Lütfen Baksın?  (Okunma sayısı 2478 defa)

Çevrimdışı ismailgencfb

  • İleti: 5
    • Profili Görüntüle
Otomatik Vitesi Olan Lütfen Baksın?
« : 12 Mart 2014, 21:28:56 »
Merhaba aracım 1.6 2004 benzinli otomatik pacific bora.sorunumu şu şekilde araç D konumunda frenden ayagımı kaldırınca cok az ilerliyor.ama geri vites R de bu pronlem yok.yokus yukarı arabm kaymıyor ama yarım gazla kalkıyorum anca.cok sesli calısmaya basladı gazla giderken eskiden bu kadar ses yoktu.en cok kafaama takılansa d konumunda ileri viteste frenden ayagımı cekince güzel gidiyordu gaz vermeden simdi 20-25 cm anca gidiyor.bilen abiler varsa lütfen yardımcı olsn ?

Logged

Çevrimdışı fkaragoz06

  • İleti: 10
    • Profili Görüntüle
Ynt: Otomatik Vitesi Olan Lütfen Baksın?
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2014, 10:17:31 »
normal kullanımda vites geçişlerinde problemm var mı. eğer yoksa bence sorununuz balatalardan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. geri vites çok kullanılmadığından geri vites balataları görevini tam yapıyor fakat vitesi D ye takınca balataların yıpranmış olmasından ilerleme yavaş oluyor bence.

bence bir şanzımancıya git ve aracını bi makinaya bağlat bakalım arıza çıkacak mı bakalım. balataklardaki arıza görünmez ama en azından elektronik arıza varmı o belli olur.

aracın sesli çalışmasının sebebi yüksek devirden mi kayanklanıyor. araç P veya N de iken devir saati ne alemde??? 1000 devirin üzerinde mi? önce ona ir bak bence. ayrıca devirde git gel oluyor mu ona bir bak.