Gönderen Konu: lambda sensörü  (Okunma sayısı 25930 defa)

Çevrimdışı seyhur

  • İleti: 46
    • Profili Görüntüle
Ynt: lambda sensörü
« Yanıtla #14 : 10 Haziran 2009, 23:03:48 »
benim araçtada lambda sensörü arızası var iki sensörden birisi arızalı.Araçta lpg de var sürekli yanıyor lamba bende takmıyorum.Fiyatlar çok yüksek 150-450 arası.Lpgli araçlarda yakıyormuş bu lambayı.

Şimdilik bi sorun yok her tamire gittiğimde arızaya baktırıyorum farklı bir arıza varmı diye şimdilik hep lambda sensörü çıkıyor.

Ama yurt dışında 50 dolar bu sensörler.E bayda özellikle fiyatlar uygun.Ama parça nasıl onu bilmiyorum.

aynı problemi paylaşıyoruz alpergndz ..

forumdan ilker bey de 1.5 senedir yaşıyormuş bu problemi. Ben kendisi ile iletişime geçtim ve bana yakıt sarfiyatını ayarlayan bi parça olduğunu ve tüplü arabalarda bu sensörün işlemediğini söyledi. Kendisi değiştirmemiş sensörü ve tüp sarfiyatında normal dışı bi durum yokmuş.. Sanırım sizi de motor arıza lambasının devamlı o sarı ışığı yakması rahatsız ediyor. Ben bi çare bulamadım ona. arızalı şekilde kullanmayı düşünüyorum. yani sonuçta benzin ile alakalı bir durumsa zaten sadece ilk ateşlemede kullandığı için pek bi problem yok diye düşünüyorum.. golflerden bazılarında bu problem olurmuş.. Neyse anlatmakla olmuyor ben size mail metnini ileti olarak gönderiyorum. e-posta hesabınızdan okuyun belki faydası olur  :tamamdir

Logged

Çevrimdışı m1s1r

  • İleti: 240
    • Profili Görüntüle
Ynt: lambda sensörü
« Yanıtla #15 : 10 Mayıs 2012, 08:48:30 »
Lamda sensoru arizasi makinada ne olarak cikiyor?