Merhaba Arkadaşlar,
Güncel lpg değerlerınız nelerdır?1.6 polo sahıbıyım 2 ay önce atıker marka lpg taktırdım.Bujıler,bujı kabloları,hava fıltresı vs değıstırdım.20 tl ıle (petrol ofısı lt'sı 2.83'ten) 66 km yol50 tl ıle 147 km yol yaptım.Bı sonrakı ölcüm 20 tl ıle(opet ltsı 2.66) 56 km.sehırıcı kullanım.
Değerlere baktıgım zaman km'de 300 kurus ıle 380 kurus arası yapıyor?Ustaya gosterdım lpg ayarlarında vsde herhangı bır sorunum yok.Benzındemı kullanmalıyım acaba
GÜZEL KARDEŞİM ARACIN LPG DE FAZLA YAKIYOR,
ARACIM 1.6 75 KP BENZİNLİ 2000 MODEL HACBACK
ŞEHİR DIŞI TÜKETİİMİM;
1LT BENZİN İLE 18-18.5 KM 105 KM ORTALAMA SÜRAT 2 KİŞİ 200 KG BAĞAJ İLE KLİMA GENELDE YAZIN 2.KADEMEDE AÇIK GİDERİM.
ŞEHİR İÇİ TÜKETİMİM İSE;
1LT BENZİN İLE 14.9 15.1 KM ARASI NORMAL KULLANIM 2500 DEVİRİ AŞMADAN ZAMANLI VİTES DEĞİŞİMLERİ İLE HİÇ ŞAŞMADI BU DEĞERLERİM.
DEPONUZU BOŞ İKEN GÜVENDİĞİNİZ BİR İSTASYONDAN GAZINIZI FULLEYİN 40 TL 50 TL İLE HİÇ BİR ŞEYİ TAM NET ÖLÇEMEZSİNİZ TAMAMEN Ş.DIŞI YADA Ş.İÇİ NORMAL KULLANIMDA DEPONUZ BOŞALINCA TEKRAR FULLEDĞİNİZDE KM HESABINI YAPIN NE KADAR YAKTIĞINIZ DAHA NET ORTAYA ÇIKAR.
SİZDEN BU DEĞERLERİ GÖRDÜKTEN SONRA LPG TAKTIRMAMIN HİÇ BİR ANLAMI KALMADIĞINI ANLADIM
(YANLIŞ ANLAŞILMASIN )
KABACA HESAP YAPARSAK,
1400 TL ADAM AKILLI BİR LPG SİSTEMİ(GENELDE İTALYAN BİZİM ARAÇLARDA TAVSİYE EDİLİR)
HAVA FİLTRELERİ,BUJİ LER VS BAKIM TOPLAM MALİYET İŞÇİLİK DAHİL SANIRIM 1600 TL CİVARI TUTAR.
YILDA 10000 KM YOL YAPILSA;
BENZİNDE HESAP;
1 LT BENZİN İLE (4.63 TL SHELL ) KARMA 16.5 KM YOL YAPILSA
TOPLAM 606 LT / 2805 TL
LPG DE HESAP;(LPG FİYATLARI DEĞİŞKEN ANLADIĞIM KADARIYLA ORTALAMA 2.73 TL 'DEN)
1LT (2.73 TL ) İLE KARMA 12 KM YOL YAPILSA
TOPLAM 833 LT / 2274 tl
aradaki fark görüldüğü gibi 550 tl kabaca lpg kendisini 2 senede amorti etmiyor kendi adıma :)arabalar 12 yaşını devirmiş motor yorulmuş sen git dahada yormaya devam et lpg ile artı 2.5 senede kendini amorti etmesin 2.5 senedede motoru eline versin
yapmayın arkadaşlar bizim araçlar lpg istemeyen arabalar taktırmayın bakımlarının düzenli yaptırın fabrika verilerini yakalarsınız genelde.
KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER...