Gönderen Konu: abs beyni arızası  (Okunma sayısı 5438 defa)

Çevrimdışı ozzy3000

  • İleti: 12
    • Profili Görüntüle
abs beyni arızası
« : 08 Kasım 2012, 14:09:25 »
Arkadaşlar calismayan abs sonucu yapilan ariza tesbitte abs beyni ve sol teker okuyuculari arizali cikti. Adim adim ne yapmaliyim hemen almasjnlar beni aşağiya,once okuyucu dedigi o sensorlermi onlarmi temizleteyimbakayim duruma oyle diyorlar nette falan. Aracim 97 1.4 16 valf doch motor. Teşekkurler.

Logged

Çevrimdışı ozzy3000

  • İleti: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: abs beyni arızası
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2012, 10:46:50 »
Arkadaşlar nerrdesiniz,yokmu tecrubesi önerileri olan. Dun maslakta elektronikciye sordum. Once sensorleri yerdeğistirip oyle dene dedi,sol sensor sagdada çalismi :o :(yorsa sensor yapilacak yyada değiscek dedi galiba . Oda olmazsa beyin yapilacakmis onun tamiride 300 tlmiş. Bakalim bugun sensorlerin yerini degistirticem benim ustaya,sag salincak ve sis fari aldim onlar takilacak birde bakalim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı skrc

  • İleti: 51
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Muğla
Ynt: abs beyni arızası
« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2012, 11:05:11 »
Elektronikçi doğru söylemiş beyinden önce sensörleri bir kontrol ettirmekte fayda var.
Sensörlerde düzeltildikten sonra hala arıza var ise zaten yapacak pek bişey kalmıyor.
İnşallah fazla masraf çıkarmadan kurtarırsın...
"Adım, Şükrü..."

Çevrimdışı salihsefa

  • İleti: 1553
    • Profili Görüntüle
Ynt: abs beyni arızası
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2012, 11:45:42 »
sensörlerin olduğu yere ulaşmak için tekeri sök, diş fırçasından biraz daha uzun kıllara sahip bi fırça ve balata temizleme spreyi ile sensörün arasını veya dişli çarka benzer yapıyı iyice temizle. sensör çark benzeri bişeyden okuma yapıyor, ve bunun üzerine biriken toz &kir dişlinin arasını dolduruyor öyleki çark kısmını tel fırça ile temizlemende faydalı olur. o elektrikçi çok biliyo bence, sağ ile sol sadece deneme amaçlı yer değiştirilebilir fakat eski konumuna alınmazsa (virajda ani fernleme gibi hadiselerde) abs verileri yanlış okuyup kaza yapmanıza sebep olabilir!!   cihaza bağlanınca "abs hydrolic pump" arızası çıkıyorsa beyinde sıkıntı vardır, ustaya söyleyin cihaz ile komple teste tabi tutsun frenleri, menüden adaptasyonmu seçiyo, pump testmi öle bişey emin değilim. bu işlemi yaptığında frene bas çek felan bişeyler istiyo cihaz veya abs pompasından cayır cuyur sesler geliyo ;) benimde aynı sorun vardı, bu işlemden sonra çok nadir yanmaya başladı abs lambası. eğer bi çukurdan kasisten geçtikten sonra abs ışık yakıyorsa, abs beyninin boardunda yani baskı devresinde kılcal çatlamalar vardır, tamiri 300-400 arası bi fiyat bilginiz olsun. son bi hatırlatma ABS ışığı yandıktan sonra frenlerinizin abs desteği olmuyor, kara düzen frenleme ile gidiyosunuz ona göre kullanın.

edit : alttaki fotoda sağdaki dişliye benzer yapı üzerine milimetrik oturuyor abs okuyucusu, temas etmiyor!!!



« Son Düzenleme: 09 Kasım 2012, 11:49:00 Gönderen: salihsefa »
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb