Gönderen Konu: aziz şehitlerimizin ruhu şaad olsun, ailelerine allah sabırlar ihsan eylesin...  (Okunma sayısı 35598 defa)

Çevrimdışı AhMeTH61

  • İleti: 2223
    • Profili Görüntüle
ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 112 OLDU
Genelkurmay Başkanlığı açıkladı


Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekatın 3' üncü günü olan 24 Şubat 2008 tarihinde, dört ayrı bölgede teröristlerle sağlanan sıcak temas aralıklarla devam etmiştir.

      Dün gece ve bugün gündüz boyunca devam eden harekat esnasında, önceden hazırlanmış tahkim edilmiş mevzilerden oluşan ve bazı ağır silahlarla desteklenen terörist yuvaları; uçaklar, silahlı helikopterler ve kara ateş destek vasıtaları ile yoğun ve etkili bir şekilde ateş altına alınarak dağıtılmıştır. İlerleme istikametleri üzerindeki terörist unsurlar, birliklerimizin etkili manevraları ve çok yakın mesafeli çatışmalarla saf dışı bırakılmıştır.

      Harekat ilerledikçe tespit edilen çok sayıda terörist barınma ve lojistik tesisi, içlerindeki silah, mühimmat ve malzeme ile birlikte tahrip edilmiştir. Geçilen bölgelerde terörist altyapıyı teşkil eden doğal ve yapay tüm tesisler, kısa sürede yeniden onarılamayacak şekilde kullanılamaz hale getirilmektedir.

      Her birinde teröristlerin bulunduğu kesin olarak tespit edilmiş, derinlikteki 12 hedef grubu (63 hedef) Hava Kuvvetleri uçakları ile etkili bir şekilde vurulmuştur.

       Harekat bölgesinde elde edilen hassas kaynak istihbaratından, çaresizlik içindeki örgüt mensuplarının birbirini ajanlıkla suçladıkları, bir kısmının Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı koymak istemediği; bazı gruplar arasında çıkan iç çatışmalarda ise ölen ve yaralananlar olduğu öğrenilmiştir.

      Bugün saat 16:00 itibarıyla harekat bölgesindeki mukavemetleri büyük oranda kırılan teröristler, çatışmalarda ölen arkadaşlarının cesetlerini tuzaklamak ve ilerleme yollarına el yapımı patlayıcı ve mayın döşemek suretiyle zaman kazanmaya ve yer yer panik halinde güneye doğru kaçmaya çalışmaktadırlar.

      Iraklı yerel gruplardan, bölgesel barış ve istikrarın en büyük düşmanı olan PKK terör örgütü mensuplarının bölgelerine girmelerine ve orada himaye görmelerine mani olmaları beklenmektedir.

       24 Şubat 2008 tarihinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmalarda, içlerinde sözde lider kadroların da bulunduğu değerlendirilen 33 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu teröristlerden 5'inin cesetlerinin patlayıcılarla tuzaklanmış olduğu tespit edilmiştir. Son rakamlarla birlikte harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 112'dir. Bu sayıya, uçaklar, silahlı helikopter ve uzun menzilli ateş destek vasıtaları ile tesirsiz hale getirilen terörist miktarları dahil değildir. Bunlar daha sonra istihbarat vasıtaları ile değerlendirilecektir.

      Gün boyunca meydana gelen çatışmalarda 8 personelimiz şehit olmuş; bir helikopterimiz, bilinmeyen bir nedenle, sınırımıza yakın bölgede kırıma uğramıştır. Helikopter, olay yerinde ilgili teknisyenler tarafından incelenmektedir.

       Sıcak temas durumu üç ayrı bölgede halen sürmekte olup; çetin hava ve arazi şartlarında ilerleyen birliklerimizin harekatı, planlanan hedeflere ulaşılıncaya kadar aynı kahramanlık ve kararlılıkla devam ettirilecektir.

      Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Logged

Çevrimdışı nizam

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 9580
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
-8 ŞEHİT, BİR HELİKOPTER DÜŞTÜ-

      Açıklamada, gün boyunca meydana gelen çatışmalarda 8 personelin şehit olduğu ve bir helikopterin de bilinmeyen bir nedenle sınırımıza yakın bölgede “kırıma" uğradığı bilgisi verilerek, “Helikopter, olay yerinde ilgili teknisyenler tarafından incelenmektedir. Sıcak temas durumu üç ayrı bölgede halen sürmekte olup; çetin hava ve arazi şartlarında ilerleyen birliklerimizin harekatı, planlanan hedeflere ulaşılıncaya kadar aynı kahramanlık ve kararlılıkla devam ettirilecektir" denildi.

 :'(
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı volksport

  • İleti: 3193
    • Profili Görüntüle
Evet Allah yardımcıları olsun inşallah iyibir sonuçla dönerler ve birdaha örgütlenemez şerefsizler :bekleriz:

Bütün dileğimiz o zaten, bu işin sonunun geliceği kesindir...

Şehit Ailelerine Baş Sağlığı ve Sabır diliyorum..  :'(

Çevrimdışı Firestarter

  • İleti: 2604
    • Profili Görüntüle
Bütün askerlerimizin allah yardımcısı olsun.

Çevrimdışı cabrio63

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 1930
    • Profili Görüntüle
gece sıcak yatağımızda huzurla uyuyosak onlar sayesinde...  :t  :'(

Çevrimdışı AhMeTH61

  • İleti: 2223
    • Profili Görüntüle
2 ASKERİMİZ DAHA ŞEHİT OLDU
GENELKURMAY'DAN YENİ AÇIKLAMA

"Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekatın 5'inci günü boyunca devam eden yoğun kar yağışı, manevrayı kısmen kısıtlamış ve birlikler bulundukları bölgelerde bütünleme ikmali ile arazi arama ve tarama faaliyetleri icra etmişlerdir. Harekat bölgesinin bazı kritik kesimleri zinde birliklerle takviye edilmiştir.

 
Bir birliğimize gece saatlerinde uzun menzilli silahlarla uzaktan taciz ateşi açılmıştır. Açılan taciz ateşi sonucu iki personelimiz şehit olmuş; söz konusu teröristler, üzerlerinde toplanan hafif ve ağır silah ateşleriyle susturulmuştur. Teröristlerin kayıpları hava muhalefeti nedeniyle henüz tespit edilememiştir.

Sınır ötesi harekat bölgesinde belirlenen bazı hedeflerin, Hava Kuvvetleri uçakları ve karada konuşlu uzun menzilli silahlarla ateş altına alınmasına devam edilmektedir.

Harekat bölgesindeki teröristlerin geri çekilmesini kolaylaştırmak maksadıyla başka bölgelerden gönderilen gruplar, çeşitli vasıtalarla takip altına alınmıştır.

Önceki günlerde meydana gelen çatışmalarda yaralanan teröristlerin, Irak'ın kuzeyindeki bazı hastanelerde tedavi edildikleri yönünde bilgiler elde edilmiştir.

Terör örgütü, kendi basın ve yayın organları kanalıyla yaydığı yalan haberlerle kayıplarını gizlemeye ve taraftarlarına moral vermeye çalışmaktadır. Bu kapsamda yayınlanan kırıma uğramış helikopter görüntülerinden, mevsimin kış bile olmadığı ve bu görüntülerin 18 Mayıs 1997'de meydana gelen eski bir kırıma ait olduğu kolaylıkla anlaşılmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 :'(  :'(

Çevrimdışı AhMeTH61

  • İleti: 2223
    • Profili Görüntüle
Ülkede bunlar olurken baştakiler hala türbanı-milletvekili maaşını tartışıyorlar  >:(

Çevrimdışı nizam

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 9580
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
bugün vatanın bagrından yetisen 15 yigidimizi vatan topragına teslim ediyoruz allah yakınlarına sabır versin ruhları saad olsun silah arkadaslarımızın...

yaralı kardeslermizede acil sifalar dilerim allahtan

Hakkari ili Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’nün batıdan emniyetini sağlayan Bayraktepe’deki unsurlarına karşı dün öğleden sonraki saatlerde bölücü terör örgütü tarafından Irak’ın kuzeyinde bulunan ağır silahlarının da desteği ile saldırı girişiminde bulunulmuştur.

Saldırıdan önce, bir jandarma özel harekat timi ile takviye edilen emniyet unsurlarının bulunduğu Bayraktepe Bölgesi’nde bir bölüğe yakın kuvvet bulunmaktaydı. Ayrıca, bölge gelişmelere bağlı olarak bir jandarma özel harekat bölüğü ve bir komando bölüğü ile de takviye edilmiştir. Çatışmanın başlamasından önce görüntü alınan bölgeler, topçu ve havanlarla ateş altına alınmış ve iki kol taarruz helikopterleri de bölgede görev almıştır.

Ayrıca, Aktütün Karakolu’na on kilometre mesafede Irak’ın kuzeyinde bir terörist grup tespit edilmiş ve bu terörist grup önce Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu tarafından ateş altına alınmıştır.

Çatışmalar, akşam karanlığına kadar devam etmiştir. Çatışmalar esnasında bir astsubay, altı uzman erbaş, sekiz erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Zayiatın büyük kısmı, Irak’ın kuzeyinden yapılan ağır silah atışları nedeniyle meydana gelmiştir. Çatışmada yaralanan personel, tedavi edilmek üzere uçakla Ankara’ya getirilmektedir. İki uzman erbaş ile henüz temas kurulamamış olup bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir.

Çatışmalar süresince, 23 terörist etkisiz hale getirilmiş olup Hava Kuvvetleri ve topçu ateşleri sonucunda etkisiz hale getirilen terörist miktarı henüz tespit edilememiştir.

Şehit olan personelimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına ve onların değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, yurt içinde ve yurt dışında artan bir kararlılıkla devam edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır."

YARALI 6 ASKER ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne düzenlenen saldırıda yaralanan 6 asker, ambulans uçakla Ankara’ya gönderildi.
Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyelerince Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne düzenlenen saldırıda yaralanan askerlerden sağlık durumu ciddi olan 6’sı, Hakkari Asker Hastanesi ve Yüksekova
Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Van’a getirildi.
Van Askeri Hastanesinde tedavi altına alınan ve geceyi burada geçiren yaralı askerlerin sağlık durumunda iyileşme gözlenmeyince Genelkurmay Başkanlığınca Van’a ambulans uçak gönderildi.
Sabah saatlerinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığına inen ambulans uçak, yaralı askerleri alarak Ankara’ya hareket etti. Yaralı askerlerin tedavisine Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde devam edileceği belirtildi.

BÖLGEDEKİ OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Bu arada, terör örgütü PKK üyelerince Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne düzenlenen saldırının ardından bölgeye Jandarma Özel Harekat timi ve komandolardan oluşan çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği, operasyonların
helikopterlerle de desteklendiği bildirildi.

Aktütün Köyü'nün hemen yakınında bulunan aynı karakola, geçen 9 Mayıs günü ağır silahlarla Irak'tan gelip baskın girişiminde bulunan kalabalık PKK'lı grubu püskürtülmüştü. Saatlerce süren çatışmada 19 terörist öldürülürken, 6 asker şehit düşmüştü.

Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı lostys

  • İleti: 4225
  • T-Dawg!
    • Profili Görüntüle
beyler ne kadar üzülsek de, kızsakta, ne kadar şehit verilsede, bu saatten sonra afedersiniz ama biyerimizi yırtsak da bişey yapamayız, en azından birey olarak. başımızdakiler bizi sattığı sürece, bu millet bi arpa boyu yol katedemez. bugun astsubay bi abimle görüştüm. biz artık küçük amerikayız dedi, ne yapsak ne etsek de amerika istemediği sürece hiçbir şey yapamayız. ayrıca, bu akşam izlediğim haberlerde söylenen şey oldukça kızdırdı beni : boeing firması, 2002 yılında siparişi verilen, geçen yıl teslim edilmesi gereken 2 adet avacs uçağımızı teslim etmeyi reddediyor, hemde parasının misli misline ödenmesine rağmen. artı, ülkemizde üretilen iki adette saldırıları önceden görmeye yarayan iki uçağımıza da yazılım bekleniyor uzun süredir amerika dan... kim biliyordu bunları ? bu akşam duyana kadar kimse ? ee, ne yapıcaz şimdi? elimiz kolumuz bağlı oturucaz tabiki, yapabilcek bişey yok, 2 çuval kömüre, 4 paket makarnaya satmaya devam etsin bu insanlar ülkesini, dişimizden tırnağımızdan artırıp da Allah rızası için yaptığımız yardımların üzerine oturan kişiliksiz kişileri seçmeye devam etsin... Allah yurdumuzu düşmanlarımızdan korusun, milletimize zeval vermesin.. bizi de bu şerefsizlerden kurtarsın. Ama hakkımı helal etmiyorum, öbür dünyada ellerim yakalarında olacak...

Çevrimdışı ismailtunca81

  • İleti: 994
  • 1903 B.J.K
    • Profili Görüntüle
bunların  hepsi  önceden  yazılmış  çizilmiş  şeyler  piyasadaki  bu  büyük  krizi  bu  büyük  facia  ile  örtmeye  çalışan  bir  durumla  karşı  karşıyayız  %50  miz  oy  verdik    ama  %100  müz  pişmanız 

ciddi  bir  savaş  olsa  üzülmeden  dimdik  ayakta  durunabilinir  fakat  bu  ne  savaş  nede milli  bir  mücadele  bu sadece  pis ve  tehlikeli  bir  oyun.....
  ....olan  o  askerlerimizin  o  kardeşlerimizin  o  agbeylerimizin  evindekilerine  oldu 
 ateş  düştü  evlerine   şimdi  topraklarına 

Cenab-ı  Allah  şehitlerimize  rahmet  geride  kalanlarına  sabr  versin 
dua  etmekten  başka  çaremiz  yok..

Şehitlerimizin  yüzü  suyu  hürmetine  El-Fatiha..  amin
TÜRKİYEMİZ  TEK BİR ÜLKEDİR BÖLÜNEMEZ PARÇALANAMAZ

Çevrimdışı alone01

  • İleti: 71
    • Profili Görüntüle
yoorum yoq Allah belasını versin bu teröristlerin
Ak partiye oy vermeye devam edi nnnn..  :t  :t  :t  :t  :t :t   :bekleriz: :bekleriz:  :bekleriz: :bekleriz:
Artık demir almak günü gelmişse zamandan
Mechule giden bir gemi kalkar bu limandan.

Çevrimdışı G60

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 3743
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A5 TFSI - Allroad 2.7T
  • Şehir: Ankara
Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
Topunun cezası kesilecek teker teker inşallah. 1 ölür, 1000 doğarız.
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK
"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

Çevrimdışı atacan53

  • İleti: 36
    • Profili Görüntüle
allah rahmet eylesin ailelerine alllah sabır versin

Çevrimdışı ARDAcan

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 832
    • Profili Görüntüle
daha öncede aynı karakola baskın yapıldı,
yine onlarca şehit verildi aynı yerde, değişen bişi yok,
o karakol orda durduğu veya önlem alınmadığı sürece aynı şeyler tekrar tekrar yaşanacaktır
bölemicekler bu vatanı, allah tüm şehit olanların ailesine, sevenlerine sabır versin,
allah rahmet eylesin, şehitler asla ölmez.