Gönderen Konu: Aracımı yeni aldım yardımcı olur musunuz?  (Okunma sayısı 3991 defa)

Çevrimdışı desperado439

  • İleti: 13
    • Profili Görüntüle
Aracımı yeni aldım yardımcı olur musunuz?
« : 15 Mayıs 2012, 15:13:54 »
Merhabalar Arkadaşlar. yaklaşık 3 hafta oldu 2003 pasifik LPG siz 106 bin km deki aracımı alalı. Ve aracı aldım alalı forumda dolaşıyorum. üyeliğim yeni aktif oldu ve bu konuyu açabildim. Merak ettiğim birkaç husu var. yardımcı olursanız sevinirim:
1. Servisi 10 000 bakımı için fiyat almak üzere aradığımda bora larda yağ değişimi olmuyor sadece filtre değişimi yapıyoruz dediler ve bu işlemde 15 ile 20 bin km arasında oluyor dediler. forumda konu ile ilgili net bir sonuca varamadım. yani motor yağı şanzuman yağı falan değişir mi. ........
2. Orjinal teyp beta ve iki çıkışlı. arkalarda hoparlör yoktu ve ben alpine 17c2 240W 60 RMS hoparlör taktım. iki çıkış olması sebebiyle sorun olur mu?
3. Kullanım ve bakım önerileriniz nelerdir.?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Logged

Çevrimdışı mustafa_inci

  • İleti: 15
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aracımı yeni aldım yardımcı olur musunuz?
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2012, 15:28:39 »
hocam öncelikle hayırlı olsun... kazasız belasız bin inşallah... öncelikle  borada yağ değişimi olmaz olur mu ya... bunlar ne ile çalışıyormuş merak ettim :)) motor yağı değişr tabiikide, usta bakar şanzuman yağı azalmışsa ekler. onda değişim olmaz diye biliyorum. zaten 100 000 i geçince araba kaçırmaya başlar dolayısı ile baskı balatanın değişmesi gerekir ki bu yakıt ve arabanın çekişi için önemlidir. senin ki değişmiş ise şanzuman yağı da yenilenmiştir. yok değişmemişse bi baktır derim ben.
teyp meselesine gelince bi sorun olmaz ama sadece sesi werimli alamazsın yani çok güzel bi ses ortamı bekleme
bakımını da yağını suyunu koy gez kardeşim. benzinli ve 16v galiba aracın, arabayı yığdırma yeter tank gibi araba boralara bişey olmaz.yağı, suyu, fren sistemi ve filitrelerine baktır yeter. tekrar hayırlı olsun

Çevrimdışı zgrozkan

  • İleti: 38
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aracımı yeni aldım yardımcı olur musunuz?
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2012, 16:15:41 »
Yeni aracınız hayırlı olsun.
Aracınızın periyodik bakım aralıkları 15.000 km ya da 1 yıl olarak belirlenmiştir. Hangisi önce dolarsa bakıma girmesi gerekmektedir. Periyodik bakımlarda ; hava filtresi, polen filtresi, benzin filtresi, yağ filtresi, motor yağı değiştirilir, antifriz, fren hidroliği, penzin pompası ve ön takım kontrolleri yapılır, değişim ya da onarım gerektiren durum varsa müdahale edilir. Tabi bunların dışında her periyodik bakımda değişmesi ya da onarılması gereken başka unsurlar da olacaktır. Bu unsurlar gerek aracın kilometresi gerek yaşı itibariyle belirlenecektir. Örneğin buji değişimi, boğaz kelebeği temizliği, triger seti değişimi, lastik değişimi, silecek lastikleri değişimi, yakıt ve diğer sıvı taşıyıcı borular, fren tertibatı unsurları (diskler ve balatalar gibi) debrijat seti unsurları diye bu liste uzar. Size tavsiyem aracınızın bakım-onarım bilgilerini arşivlemeniz ve bu vasıtayla takip etmeniz. Servisiniz de size bu konuda yardımcı olacaktır.
Bütün bunlara ek olarak aracınızın 9 yaşında olduğunu ve 106.000 km ' de olduğunu göz önünde bulundurursak ilk etapta triger seti değişimi hususuna önem vermenizi tavsiye ederim. Triger seti değişim aralıkları 90.000 km ya da 4 yıl olarak belirlenmiştir, hangisi önce dolarsa değişimi gerekir.
Kazasız günler dilerim.


« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2012, 16:19:24 Gönderen: zgrozkan »

Çevrimdışı desperado439

  • İleti: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aracımı yeni aldım yardımcı olur musunuz?
« Yanıtla #3 : 16 Mayıs 2012, 09:27:47 »
verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. sağolsun eski sahibi doktor bir arkadaş aracın tüm bakımlarını eksiksiz yaptırmış. 90 000 bakımı triger vs. yapılmış. Bende bundan sonrası için bilgi sahibi olup bakımını yakından takip etmek istiyorum. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

Çevrimdışı desperado439

  • İleti: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aracımı yeni aldım yardımcı olur musunuz?
« Yanıtla #4 : 16 Mayıs 2012, 11:35:36 »
Arkadaşlar anahtar çok yakından algılıyor sanırım pili bitmiş. nasıl açabilirim vida falan gözukmüyor. birde sürücü koltuğunun sol yanında altta bir düğme var .ne işe yarıyor .

Çevrimdışı fatih_et

  • İleti: 189
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aracımı yeni aldım yardımcı olur musunuz?
« Yanıtla #5 : 16 Mayıs 2012, 21:13:38 »
aracınız hayırlı olsun

ben de bulamadım anahtarı nasıl açacağımı saatçiye gittim adam aldı tezgahın altında şipşak değiştirdi hemen 5 lira :)
2 senedir her gün en az 10 kere kullanıyorum daha bitmedi :)
sürücü koltuğunun yanında düğme araç içi alarm sensörünü açar kapatır.
aracın içindeyken anahtardan kilitleyin ve içerde hareket edin alarm çalışmaya başlar,
arka koltuk aydınlatmalarının yanında sensör var içerde hareket algılayınca alarm çalışıyor,
o düğmeye basınca sensör devre dışı olur. camlar açık olunca rüzgardan da etkilenebiliyor.
araçta birinin kalacağı ve kilitlemek zorunda olduğunuz zaman basmanız gerekn bi düğme yoksa sürekli aç kapa yapmak gerekiyor

Çevrimdışı desperado439

  • İleti: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aracımı yeni aldım yardımcı olur musunuz?
« Yanıtla #6 : 17 Mayıs 2012, 09:51:59 »
teşekkür ederim cevabınız için. bende dün saatçide değiştirdim. fakat benim anahtar araın dbine girmeden algılamıyor. bunun belli bir mesafesi olması gerekmez mi. pil yeni ama algılama çok zayıf.

Çevrimdışı caner4

  • İleti: 1564
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aracımı yeni aldım yardımcı olur musunuz?
« Yanıtla #7 : 17 Mayıs 2012, 10:38:01 »
bende de öyle balkondan sarkıyorum anca alıyor. :) düşcem yakında :)
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı metinmb407

  • İleti: 1924
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aracımı yeni aldım yardımcı olur musunuz?
« Yanıtla #8 : 17 Mayıs 2012, 10:47:02 »
Anahtarın sustasını açın. Düğme kısmı alta gelecek şekilde kanırtın ama sustaya dikkat edin. Biraz zorlayacaktır ama açılır. Ondan sonra anahtar ikiye ayrılınca düğmeli olan taraf zaten kapaklı vida sökümüne falan gerek yok ayırırsınız.