Gönderen Konu: sizce sorun nerde?  (Okunma sayısı 1992 defa)

Çevrimdışı fikogolf2

  • İleti: 225
    • Profili Görüntüle
sizce sorun nerde?
« : 11 Mart 2012, 20:49:58 »
arkadaşlar td aracın 40 km de 4 litrelık motor yagının hepsını eksozdan dısarı atmasının sebebı nedır?
-- burdakı ustaların hepsi turbodan diyince turbomuzu sokup TURBOTECH e yolladık .yapılan ınceleme sonrasında yetkılı ustası arayıp senın turbon cok saglıklı sorun motordan dıyınce ben 3-4 ay once komple sılındır kapagı sibab vs yenilettık dedim .zaten sorunda ordaymış.yani üst taraf güçlendiğinden alt bölüm zayıf kaldıgından motor yagını turbo yoluyla dısarı basıyo dedi.
---trabzondakı ustamı aradıgımda oda yatak piston gömlek vs aşınmalarından yapar deyince aracı trabzona yolladık bugun kamyonla..

2 sorum olacak sizlere.
1- bu motor sıfırlamada yani alt blokta hersey yenılenecek + 2  kere motor yagı komple degısecek (ilk yagı 200 km sonra dökülürmüş komple motor yapıldıgında)+ kayişlar +contalar +filitreler + vsvs aşağı yukarı kaç lıra tutar bu parçalar?

2-parçaları esin tıcaretten ısmarlamak istiyoruz sizin tavsıyenız ne bu konuda?
YARDIM İÇİN SAGOLUN
Sana Gelmediğim gün golf2 aldığım gündür Gülüm

Logged

Çevrimdışı fikogolf2

  • İleti: 225
    • Profili Görüntüle
Ynt: sizce sorun nerde?
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2012, 13:10:48 »
yokmu fikri olan ? :(
Sana Gelmediğim gün golf2 aldığım gündür Gülüm

Çevrimdışı TEYOLOGY

  • İleti: 2626
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
  • Şehir: Manisa
Ynt: sizce sorun nerde?
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2012, 14:28:32 »
yani teşhis konmuş. bence gayet de mantıklı teşhis. hani artık kalıplaşmış "senin ustan da hiç bir şey bilmiyormuş canım" dedirtecek bir durum yok. söylenilen her şey mantıklı. sadece turbodan önce gömlekler gelirdi benim aklıma mesela. ama turbodan da olabilirdi pekala. sondan başlanmış. kompresyon ölçümü yapmaktansa turbo sökülmüş önce onda arıza olup olmadığına bakılmış. kompresyon ölçülmüş olsaydı zaten en başta söylerdi.

fikir fiyat konusunda istiyorsan orası beni aşar. artık ustaya parça listesi çıkarttırılıp kapı kapı gezilecek. dizel motorun piston sekman gömlek vs önemli. ucuza kaçmak çoğu zaman hüsrana sebep olup aracın elden çıkartılmasıyla, tabiri caizse kakalanmasına sebep oluyor. biniciysen 3e 5e bakma bence.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı taha_jetta80

  • İleti: 1499
    • Profili Görüntüle
Ynt: sizce sorun nerde?
« Yanıtla #3 : 12 Mart 2012, 20:14:12 »
sen önce bi rektefiyeciye gönder motoru gömlekleri falan bi ölçsünler gömleklerin değişmesine gerek yoksa sekman piston yatak değişerek işi halledersin sanırım. ama gömleklerde değişecek ise eğer yaklaşık bir yıl önce motor yaptığım için hatırladığım kadarıyla
1 takım gömlek 80 lira ( benim gömlekler fabrika standırdı kadar iyiymiş o yüzden hiç ellemedik)
1 takım sekman piston 250 lira ( gothze)
1 takım yatak 110 TL
takım conta 130 tl + keçeler vs.  yaklaşık 560 TL malzeme tutmuştu benim yanlış hatırlamıyorsam belki o kadarda değildir. rektefiyaciye 300 TL verdim aslında o kadar vermemem lazımdı konuştuğumuza göre ama adam sanki motor üretmiş gibi destan yazdı :) verdik geçtik napalım.  motoru toplayacak ustan ne kadar ister bilemem. ( ben babamla kendim topladığım için o konuda bişey diyemem şuan) şuanda bu rakamlar ne kadar oynar onu bilmiyorum. bu fiyatlara kıyasla artık bi araştırma yaparsın.

Yanlız benim anlamadığım 40 km de yağın tamamını atacak kadar motor bitik olabilir mi? aklım almadı. üst kapak yaptık diyorsunuz sübap yolluklarını, bacak lastiklerini mutlaka kontrol ettirin. derim ben

Çevrimdışı fikogolf2

  • İleti: 225
    • Profili Görüntüle
Ynt: sizce sorun nerde?
« Yanıtla #4 : 13 Mart 2012, 18:16:30 »
beyler cok sagolun cvp için .ustayla konuştuk komple revizyon yenıleme olacak .bakalım yarın bellı olur motorun parçaların  durumu.gelişmeleri yazarım jetta bölümünden .motor konusunda başı agrıyan arkadaşlarımıza belkı faydası olur fiyat vs.
Sana Gelmediğim gün golf2 aldığım gündür Gülüm