Gönderen Konu: hareketli volan taslanır mı?  (Okunma sayısı 7286 defa)

Çevrimdışı ozkan golf4

  • İleti: 51
    • Profili Görüntüle
hareketli volan taslanır mı?
« : 10 Şubat 2012, 01:40:03 »
arkadaslar benim arac 140bine geldi agr motor. hic baskı balata degismemis henuz. kavramada sıkıntı yok ama yukardan gibi geliyo dikkat edince biraz.pedal bariz sert degil. yokusta 2ye takıp salmayı denedim hafif salacak gibi yapıp tutuyo. kasınıp yaptırayım diye arastırdım.
ama hareketli volan taslanmaz diyenler oldu.
bu konuda deneyimi olan var mı? balatasının bittiğini sanmıyorum zaten volanım asınmıs mıdır? illa taslamak lazımmı? bu volan yaylı falan oldugundan torna olmazmıs galiba? ee nasıl yaparız biz diyorlar o zaman.
ne yapmalı, siz ne yaptınız?
riskli bir durumsa hic kasınmıycam, boyle de  bi sorun yok zaten, yolda bırakmasın bi gün diye hey hey yaptım trigerle birlikte aradan cıksaydı diye.

Logged

Çevrimdışı htmetin

  • İleti: 5486
  • Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
Ynt: hareketli volan taslanır mı?
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2012, 10:07:40 »
Baskı balata çok bitmiş ve volana zarar vermişse taşmala ile kurtarmaya çalışıyorlar volanı fakat bu volanı hafiflettiğinden uzun yolda arabayı bayıyor ama kalkışlarda felan araban atikleşiyor..
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı mustklc

  • İleti: 1623
    • Profili Görüntüle
Ynt: hareketli volan taslanır mı?
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2012, 13:38:12 »
araç aldığımda ilk işim baskı balata setini değiştirmek olur, hiç de böyle sorunlarla karşılaşmam.
3 kuruş masraftan kaçınca, geri dönülmez büyük masraflar çıkabiliyor.
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı ozkan golf4

  • İleti: 51
    • Profili Görüntüle
Ynt: hareketli volan taslanır mı?
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2012, 17:04:04 »
şimdi arkadaşlar kalbinizi kırmak istemem ama siz benim mesajı okumadınız galiba. laf olsun diye cevap yazmayın gozünüzü seveyim.
 
hareketli volana sahip olduğunu bilen ve baskı balata değişirken volanı taşlama yaptırabilen, veya bu konuda sonradan sorun yaşayan varmı? ya da hiç taşlama yaptırmadan volana hiç dokunmadan baskı balata değiştirenler ve 10 20 bin üzerine km yapmış sorun yaşayan veya memnun olanlar? diye soruyorum.

taşlama niye yapılır, baskı balata değişince için rahat olur vs bunları biliyorum. daha derin bilgi veya deneyim sahibi birileri varsa diye soruyorum.

benim bildiklerim şu yönde bi şekilde torku veya gücü yüksek araçlarda motor gücü veya şanzımanın eylemsizliğini sübvanse etmek için titremesin falan diye oynak-hareketli volan kullanılıyor. sabit takarsanız yokuşlarda falan kalkışta titrermiş yada şanzımana falan zarar verebilirmiş. şimdi ben baskı balata değiştirsem diye niyetlenince laf olsun diye değiştirmek istemiyorum. 2 3 ay sonra aynı durum olacaksa veya titreme sorun vs vs problemlerle karşılaşacaksam hiç kaşınmam binerim aracıma güzel güzel. veya hareketli volan alırım onu taktırırım taşlama falan uğraşmam. ama onun fiyatı biraz fazla oluyor işte. çekişim artarmı diye merak edip o kadar masrafa girmekte yemiyor öyle hemen.
ayrıca baskı balatayı değiştirince içiniz çok rahat etmesin hemen. zaten problem çıkarsa sıyırsa da yapacağınız işlem aynı baskı balata değiştirmek. kavramada sorun yoksa, ses, titreme yoksa niye hemen baskı balata değişsinki, benim araba 140 binde. gerçi tek kişi kullanmış bugüne kadar ama 10 kişi de alıp satabilirdi 2000 den bu yana. hepsi baskı balata mı değiştirseydi?
bi bilen öneride bulunan olmazsa bende değiştirmiycem gibi mesela. kim bilir daha ne kadar sorun vermez.
ama işte sıfırını kullanmadığımdan bilmiyorum araba acaba bu sebeple yıllar geçtikçe çekişten düşüyor mu yoksa normal hali bu mu  diye...

Çevrimdışı G60

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 3743
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A5 TFSI - Allroad 2.7T
  • Şehir: Ankara
Ynt: hareketli volan taslanır mı?
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2012, 17:57:11 »
Öncelikle;
Volantın torna olması demek, balataya değen, yanan iç yüzeyinin temizlenmesi demek. Kaybedeceği ağırlık vs yok.

Golf 4 dizellerin volantı hatırlamıyorum. Hareketliden kasıt yeni dizellerdekiler gibi göbeği ise, volant kitlemişse zaten değiştirilmek zorunda. Ustanız sökünce bakacaktır zaten.

Sizin aracınızda yukardan kavrama, titretme sebebi baskı da olabilir, bitik balata da. Balatanız henüz tam olarak aşınmamış olabilir ancak, 140 bindeki baskı şemsiyeleri de kırılınca da yolda kalabilirsiniz. Veya kavrama sorunu yüzünden yoğun trafikte volant yüzeyini iyice yakıp, tutunamaz hale getirebilirsiniz.

 Şu an için yolda kalmamanız için pek bir neden yok bence. Kullanacağınız 10 bin kilometreyi kar olarak değil de, iki işi bir arada çıkartmayı kar olarak görün derim.


Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK
"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

Çevrimdışı ozkan golf4

  • İleti: 51
    • Profili Görüntüle
Ynt: hareketli volan taslanır mı?
« Yanıtla #5 : 11 Şubat 2012, 01:01:57 »
benim arabada titreme yada kaçırma yok, sadece sanki üsttenmi kavrıyo diye km sinden ötürü kıllanıyorum. yoksa debriyaj yarıya gelmeden araba düz yolda hareket etmeye başlıyor bugün denedim.  1. ve 2. viteslerde sanki biraz ağır kalıyor diye huysuzum. ama sanırım baskı balata değişsede o değişmez.

ben aslında karar verdiydim ustam volantı taşlarız dediydi. araştırırken biyerlerden hareketli volan taşlanmaz dediler. heralde bu orta kısmı yaylanıyor bi şekilde diye pek mümkün olmaz demeye getiriyorlar. ama yapan nasıl yapıyor onu anlamadım. bi şekilde sabitleyebiliyorlar heralde o orta kısmı tornadan evvel . şöyle söyleyeyim. volanla beraber set olarak alınca debriyajı luk  marka 800 tl civarı, sadece baskı balata setini alırsam luk yada sachs 300 tl + taslama ücreti 100 tl . montaj ücreti aynı olur.
sadece bu taşlama işlemi nasıl olacak o kısımda kararsız ve güvensizim. mevcut halinden kötü hale gelir diye tırsıyorum ilerde yani. para sorun olmasa en mantıklısı komple değiştirmek tabi.

bakalım haftaya karar vericem.
bu arada otostart.comda yüzde 19 indirim var subat 19 a kadar haberiniz olsun bi parça falan alıcaksanız bu ara kaçırmayın.

Çevrimdışı hakkut

  • İleti: 255
    • Profili Görüntüle
Ynt: hareketli volan taslanır mı?
« Yanıtla #6 : 11 Şubat 2012, 02:20:26 »
Hocam aşağıdaki sitede Sachs marka baskı balata 165 TL. Var mıdır acaba bir hinliği?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-golf-4-bora-depraj-seti-71605318/detay

Çevrimdışı ozkan golf4

  • İleti: 51
    • Profili Görüntüle
Ynt: hareketli volan taslanır mı?
« Yanıtla #7 : 13 Şubat 2012, 00:42:35 »
hocam öyle genel olarak bora golf için diyenden hemen alınmıyor. şase numarasına göre bazen çapı falan değişiyor. teyit ettirmen lazım aracına uygun olup olmadığını. hatta aynı beygir aynı motor tipi olsa bile bazen yıldan değişiyor kullandıkları çap.
emin olmadan alma sonradan değiştirmekle uğraşma.