Gönderen Konu: Golf 6 Dsg Kullanıcıları İçin Gerçekten Önemli Dikkat  (Okunma sayısı 5355 defa)

Çevrimdışı Sesizlik

  • İleti: 175
    • Profili Görüntüle
Merhaba Arkadaşlar ,

Yaklaşık 1.5 aydan beri konu üzerinde yurt dışı ve yurt içinde yapmış olduğum  araştırma okumadım yorum ve makale,açıklama kalmadığını dile getirmek isterim.En son Almanya'da eğitim almış yetkili servis müdürü pozisyonunda ki kişi ile yapmış olduğum bazı görüşmeleri dile getirmek isterim.Umarım işinize yarar.Bence önemli.

Yapılan konuşmalardan bir bölüm : Bu kişi ile aramızdaki ilişki 11 yıllık bir sürece dayanmakta.Yani samiyet ve doğruluğuna güveniyorum.

1.Bomba : Soru şu : Dsg şanzıman için Türkiye geneli ve mevcut kendi servis bölümünüzü düşünürseniz dsg şanzımanla ilgili şikayet oranı sizce ne seviyede ? İnternet ortamında şikayet ve mahkemeye kadar taşınan bir sürü durum ve yorum var.Siz ne diyorsunuz. ?

Cevap : Evet şikayet yok demek yanlış olur.Fakat biz bu durumu Almanya fabrika ile görüşüyoruz.Zaten sorunlar konusunda  ortak bilgisayar sistemi üzerinden problem çözümü için araştırma yapılıyor.Madur olan kişi için gerekli parçalar yurt dışından sipariş edilip gerekli değişimler garantiden sağlanıyor.Ayrıca 2011 öncesi şanzıman tipinde ar-ge çalışması sonuçlandı gibi bişey yani yeni gelecek araçlarda sorun giderilmiş diyebiliriz.Dsg tercih edilebilir.Yeni yazılım ile beraber gelecek.

2. Bomba : Peki bu şanzıman tipi için gene bu mağdur olan insanlar ve yeni araç sahipleri bir nevi kobay gibi olacaklar.? Bu şanzımanda tipi için hazırlanan yazılında hatalı olursa ne olacak.Sonuçta 2011 öncesi alan kişilerde test aşamasındaki şanzıman tipi için mağdur oldular buna kesin demek nekadar doğru.?

Cevap :  Zaten araçlar 2 yıl garantili geliyor.Artı birde ufak bi ücret karşılığı siz bunu 4 yılla çıkarta biliyorsunuz.Yani 2+2 dört yıl garanti kapsamında oluyor.Dikkat edin asıl bomba geliyor.”Kullanıcı hatası yok ise 50 kezde gelseniz biz zaten şanzımanı veya gerekli parçaları değiştiriyoruz.”

3. Bomba : Peki Almanya fabrika 2011 öncesi satmış olduğu ürünleri dsg şanzıman tiplerini ayıplı ve hata diye geri çağıracak mı ? Sonuçta dsg için yeni bi yazılım ve sorun giderilmesine gidilmiş.Mağduriyet ne olacak.?

Cevap : Almanya fabrikadan 2011 öncesi satışlar ile ilgili şanzımanların hatalı olduğu konusunda herhangi bi yazılı veya sözlü bir paylaşım gelemedi.Sadece gelişim için çalışma yapıldı dendi.Bunu da yeni sipariş araçlarda uygulamaya düşünüyorlar.

Sonuç  : Şanzıman denen şey arabanın en önemli bölümüdür.İndirmeside toplamasıda emek ve ustalık ister zaman ister para ister. Üzülerek söylüyorum garanti bitince ne olacak ? Bence dsg tercih edenler şöyle bi düşünsün derim.Bu arada yeni tip yazılın konusunda dsg kullanıcılarının tek tek yetkili servise çağrılıp çağırılmayacağıda ben konuşurken belli değildi. Ama yıllardan beri dsg ve otomatik kullanan ben artık manuel şanzımana geri dönüş için kolları sıvadım.Manuel artık tercihindir.

Logged

Çevrimdışı srkn78

  • İleti: 69
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: Muğla
Ynt: Golf 6 Dsg Kullanıcıları İçin Gerçekten Önemli Dikkat
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2012, 23:43:26 »
golf 6 mi almadan once cok dusundum manual mi dsg mi diye. manuale karar verdim. aracimi sehir icinde pek kullanmiyorum. simdiye kadar herhangi bir sorun cikarmadi. mt>dsg
The Legend is back

Çevrimdışı marineexpres

  • İleti: 52
    • Profili Görüntüle
Ynt: Golf 6 Dsg Kullanıcıları İçin Gerçekten Önemli Dikkat
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2012, 14:25:58 »
en akıllı işi yapmışsın dsg almamakla eyer alsaydın kendine kahrederdin..

Çevrimdışı embir

  • İleti: 28
    • Profili Görüntüle
Ynt: Golf 6 Dsg Kullanıcıları İçin Gerçekten Önemli Dikkat
« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2012, 06:27:04 »
https://www.facebook.com/dsgotomatik      arkadaşlar konuyu daha da yaygınlaştırmamız için desteklerinize ihtiyacımız var..