Gönderen Konu: bogaz kelebegi temizligi sonrasi EPC ve egsoz lambasinin yanmasi  (Okunma sayısı 4211 defa)

Çevrimdışı bor(a)li

  • İleti: 46
    • Profili Görüntüle
 merhaba arkadaslar bugun agrisiz basimizi agrittik bora bazen hirliyordu dedik sunun bogaz kelebegini temizletek guzel temizlendi bu sefer EPC lambasi yanip ENGINE WORKSHOP yazisi cikiyor bir de egsoz lambasi yanip duruyor hatalari siliyor usta yine yaniyor usta araba bir yerden hava aliyor dedi derken zaten aksam oldu dedi yarin sabah gel motor da sogukken gunduz gozu halledek arabanin rolantisi 1000 1100 arasira bi 900 e dusuyor eger hirlarsa da 1000 ile 2000 arasi gidip geliyor bu sefer neyse sabah ola hayrola demisler gorecegiz
daha iyisini yapana kadar en iyisi bu...   
  http://img18.imageshack.us/img18/4863/imzabm.jpg

Logged

Çevrimdışı erdal10

  • İleti: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: bogaz kelebegi temizligi sonrasi EPC ve egsoz lambasinin yanmasi
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2011, 14:04:41 »
Arkadaşım ben dede aynı sorun oldu. Gaz kelebediğini temizldiğimde aynı sorun ve arıza kodu çıktı. Bu arıza kodu hatırladığım kadarıyla yüksek rölanti ikazı. sorunu kendinde halledebilirsin. Aracın rölanti ayarını düşürmen gerekiyor. Elektronik olduğundan herhangi bir ayar vidası mevcut değil. benim  sorunu ustam şu şekilde halletti ve sorun çözüldü.
aracı çalıştır,
rölanti 1000-1200 devirlerde ise 750 düşürmen gerekiyor
onun için çalışır vaziyette aracı vitesi tak.
frene basılı şekilde debriyajı hafif sal ve rölantinin 750 gibi olmasını sağla bu şekilde bir süre bekle ve arabanın beyni rölantiyi bu şekilde algılıyor ve bundan sonra rölanti 750 de sabit kalıyor. Akabindede arıza kodu eğer sıfırlanmış ise bir daha yanmıyorl. bir dene inşallah arızan düzelir.