Gönderen Konu: hava yastığı ikaz lambası devamlı yanıyor!!!!  (Okunma sayısı 28182 defa)

Çevrimdışı ozan passat

  • İleti: 21
    • Profili Görüntüle
hava yastığı ikaz lambası devamlı yanıyor!!!!
« : 20 Haziran 2010, 16:30:32 »
Merhaba arkadaşlar.Acil bir sorun ile karşınızdayım.Arabamızda hava yastığı ikaz lambası olduğunu öğrendiğim bir lamba dünden beri devamlı yanıyor. Yine bu siteden öğrendiğim kadarıyla devamlı yanıyorsa servise başvurmamız öneriliyor.İşlerimizin yoğunluğundan bir süre servise gidemeyebiliriz.Bu durumun aciliyeti var mıdır acaba?Sizce bu sorun neden kaynaklı olabilir?Tatil dönemi uzun bir yolculuk öncesi oldukça can sıkıcı bir durum!Acaba tamiri uzun ve pahalı sürer mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.Arabam 99 model 1.8 T Passat.Cevaplarınız için teşekkür ederim,saygılar...

Logged

Çevrimdışı maverick

  • İleti: 1097
    • Profili Görüntüle
Ynt: hava yastığı ikaz lambası devamlı yanıyor!!!!
« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2010, 07:52:30 »
aciliyeti şöyle vardır Allah Korusun kaza anında açılmaz ışığı yanıyorsa ihmal etmemenizi öneririm fiyat olarak ise sorunun ne olduğunu anlamak lazım belki soketi çıkmıştır basittir ucuz olur kolay gelsin
SÜRAT FELAKETTİR

 HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı urald

  • İleti: 90
    • Profili Görüntüle
Ynt: hava yastığı ikaz lambası devamlı yanıyor!!!!
« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2010, 11:43:41 »
Aynı sorun için servisten geleli yarım saat oldu. Arıza oluştu ve ortadan kalktıysa arıza alarmı  silinebiliyor. Ben baktığımda sürücü tarafı hava yastığı direnç yüksek diye bir arıza ihbarı gördüm servisteki bilgisayarda. Sildiler şu an yok. Ama birdaha olmayacak anlamına gelmiyor. Hava yastığı (koltuklardaki) değiştirirsen 800TL 3 ay önce yolcu tarafındakinde benzer bir arıza oluşmuştu ve silenemiyordu izmitten sanırım tamir edilmiş bir tanesine 200 TL verip değiştirttim otarafta problem yok şimdi. Bunların arızalılarını alıp yerine tamirlisini veriyorlar 200 TL. idi. Dışarıda bunları yapan yerler var VW servisleri de biliyor. Faturaya müşterinin getirdiği parça takıldı yazıyorlar. Yaptırmaz isen hangi havayastığı arıza verdiyse kaza anında o hava yastığı açılmaz. Koltuktakiler önemli değil yeterki bu lambayı görmeyeyim diyenler için konnektörün ucuna küçük bir direnç bağlıyorlar sistem direnç nedeniyle havayastığı var zannediyor ve alarm vermiyormuş bunu yaptıranlar tamamen kendi sorumlulukları altında dışarıdaki elektrikçilere yaptırıyorlarmış. Ama 4 hava yastığından hangisinin arızalı olduğunu özel/yada yetkil servis dışında bilgisayar a bağlatmadan göremezsiniz. Kolay gelsin.

Çevrimdışı urald

  • İleti: 90
    • Profili Görüntüle
Ynt: hava yastığı ikaz lambası devamlı yanıyor!!!!
« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2010, 16:38:51 »
Bu arada koltuklardaki hava yastığı ise arıza ihbarı veren bazen koltuğun ileri geri alınması sırasında altındaki fiş te temassızlık yapabiliyor ozaman problem çok kolay halledilebiliyor. Emniyet kemerinin takılı olup olmadığını gören sensörde de arıza olursa hava yastığı lambası yanıyormuş.

Çevrimdışı ozan passat

  • İleti: 21
    • Profili Görüntüle
Ynt: hava yastığı ikaz lambası devamlı yanıyor!!!!
« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2010, 17:26:52 »
Bu cevabınız sevindirdi beni.Şehir içinde emniyet kemeri kullanmaya pek alışkın değilim,o gün direksiyona kuzenim geçtiğinde kem kemerini bağlamış,hem de koltuğu biraz öne almıştı.Zaten lambada ondan sonra yanmaya başlamıştı.Dediğiniz gibi galiba sürücü koltuğu altında yada kemer bölümünden kaynaklı bir sorun var ve halledilebilir gibi gözüküyor.Tamirden sonra neden kaynaklı olduğunu yine burada belirteceğim.Size ve cevap yazan diğer arkadaşa teşekkür ediyorum.