Gönderen Konu: 98 model 1.6 polo genel sorular.  (Okunma sayýsý 11427 defa)

Çevrimdýþý caqaNTe

  • Ýleti: 1
    • Profili Görüntüle
98 model 1.6 polo genel sorular.
« : 21 Haziran 2010, 17:10:02 »
Merhabalar.

Polo almaya karar vermeden önce bu sitede çok zamaným geçti.Þimdiden cevap verecek arkadaþlara teþekkür ederim.

5 gün önce 1998 model 95bin km de 1.6 4 kapý modelini aldým.

Aracýn ilaný halan mevcut.

Volkswagen / Polo / 1.6 Comfortline / 1998 ORİJİNAL KLİMALI SANROOFLU DEĞİŞENİ YOK KAZASIZ sahibinden.com'da

Sormam gereken bir kaç soru var..

*Araba konusunda tam bir cahilim.Bunu söylemek hoþuma gitmesede , inkar da edemem acemiyim.

*Satýn aldýktan sonra aracýn belgelerine baktýðýmda , egzoz emisyon pulu eksikti.Emisyon pulu almak için teste soktum , usta demesin mi deðerlerin kötü.Çok caným sýkýldý açýkcasý.

*Yað filtresi , hava filtresi , bujiler , yað deðiþimi + isçilik = 180 lira bi fiyat vererek bunlarý deðiþtirmem gerektiðini söyledi.

*Ümraniye sanayide tanýdýðým bi yerde iþcilik vermeden hava filtresi ve bujileri deðiþtirdim.Boðaz kelebeðini temizlettim.Pazartesi tekrar teste sokucam inþ deðerlerim iyi çýkýcak yoksa arabaya dahi binemem.Acemi olmama raðmen elektronik konusundaki hassaslýðým gibi aracým da sorunsuz olmalý.

*Aracý soðukken ilk çalýþtýrdýðýmda 5-6 sn sora sanki bi anda stop edecekmiþ gibi kendinden geçiyor.Hemen tekrar rolantiye geçiyor.Normal mi ?

*Triger kayýþý deðiþti denildi.Ama ne olursa olsun deðiþtirmek istiyorum.

*Aracý satan galerici gayet güvenilir di , aracý satmadan önce ön takýmlarda ayarsýzlýk olduðunu ve yaptýrdýðýný söylüyor.Ama araçla tam tur U atmak istediðimde gýcýr gýcýr sesler geliyor.Sinir Bozucu ! Sebebi ne olabilir ?Rot balans a sokmak istiyorum.Pazartesi yaptýrýrým sanýrým.

*Debriyaj kavramasý iyi gibi fakat vites deðiþtirirken en dibe kadar basmak gerekiyor.Basmazsan eðer vitesi almýyor.Tabiri caize gacýrt die ses geliyor vites elinde kalcakmýþ gibi.Sonuna kadar basmak gerekiyor.

*Frenlerde boþluk var.2-3 cm kadar.Ýyi þöforluðu olan arkadaþým da ayný þeyi söyledi satan kiþinin arkadaþýda. Ne yapmam gerekli ?

*Benzin göstergesi bozuk ! Þamandýra da sorun var dedi usta.Pazartesi tekrar baktýracaðým.Depoyu ya full ya da boþ goturmem gerekli.Arabada devir saati var.Mavi neon ýþýklý.Ýptal ettireceðim gözümü alýyor.Zenon farlarýn ayarlarý bozuk.Acilen yaptýrmam gerekli : (

*Lpg taktýracaðým.Önerileriniz nelerdir?2-3 ay zamana ihtiyacým var ama para toparlamam gerekli.

*Koltuk döþemelerini deðiþtiricem.Suni deri veya gercek deri tavsiye edermisiniz.Hele bu sýcaklarda cok zor olur gibi geliyor bana ama deri hastasýyýmdýr.

*6Nlerin Orjinal karartýlmýþ gibi olan stop lambalarýný hiç sewmiyorum.Daha önce deðiþtirmiþ farklý biþi yapmýþ olan varmý.Ne tavsiye edersiniz ?

*Direksiyon ve Mavi ýþýklý gösterge alacaðým.Ýlerleyen aþamalarda.

Ve son en önemli soru.

*Arabayý komple bakýma sokmak istiyorum.Ama tabiri caize kýrýk olan son bilyeye kadar.Bozuk olan son parçaya kadar deðiþmesini istiyorum..95 binde olan araç için dediðim problemler dahilinde ne kadarlýk bir bütçe gerektirir?

*Normal Standart Bakým Ýçin Ne kadar Gerekir ?

*Extra anlattýklarýmdan çýkacaklar için gereken nedir ?

*Baþka tavsiyleriniz var mý ?

Çok soru sordum affola.

Teþekkürler.

Logged

Çevrimdýþý formatberkay

  • Ýleti: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: 98 model 1.6 polo genel sorular.
« Yanýtla #1 : 02 Temmuz 2010, 23:15:12 »
Debriyaj kavramasý iyi gibi fakat vites deðiþtirirken en dibe kadar basmak gerekiyor.Basmazsan eðer vitesi almýyor.Tabiri caize gacýrt die ses geliyor vites elinde kalcakmýþ gibi.Sonuna kadar basmak gerekiyor.

gurtt gurtt gibi bir ses geliyosa debriyaj teli bizde yeni 6n2 aldýk gurrt gurtt diye debriyaja basnca ötüyodu 65 lira ama takmas biraz zor kas gücü istiyo

Çevrimdýþý 06kzn39

  • Ýleti: 807
    • Profili Görüntüle
Ynt: 98 model 1.6 polo genel sorular.
« Yanýtla #2 : 03 Temmuz 2010, 00:38:15 »
slm arkadaþým benimde aracým 98 model 75 bg Triger kayýþý deðiþtir en önemlisi o hemen deðiþtiirsen iyi olur ve devir daim pompasýnýda deðiþtir öncelikle debriyaj telini deðiþtir bak belki baský balata deðiþebilir rotcuya sok o sana deðiþmesi gerekenleri söyler ön takým bozuk anlaþýlan koltuk döþemesinide taksici tanýdýðýn varsa yarý deri yarý kumaþ yaptýr kapýlarýda deri kaplat motora motor slik koy çok iyi olur geriye takarkende ses yapýyorsa önce bire tak sonra geriye tak ses yapmaz r  ön takýmda nasýl bir sorun var bilmiyorum ama 1250-1500tl civar tutar belki geçer ön takýmda ciddi sýkýntý varsa zaten koltuklar ve kapýlarýn döþemesi 500tl tutar ama kýz gibi olur araban birde boya koruma iþ bitti yýllarca kullan sonra

Çevrimdýþý 06kzn39

  • Ýleti: 807
    • Profili Görüntüle
Ynt: 98 model 1.6 polo genel sorular.
« Yanýtla #3 : 03 Temmuz 2010, 00:42:10 »
unutmadan parçalarý sen al orjinal yoksa bazý ustalar orjinal taktým diyor yan sanai takýyor kimseye güvenme ön disk ve balatalarý deðiþtir nasýl olsa binceksin 

Çevrimdýþý riky73

  • Ýleti: 63
    • Profili Görüntüle
Ynt: 98 model 1.6 polo genel sorular.
« Yanýtla #4 : 03 Temmuz 2010, 18:38:32 »
Hayýrlý olsun. Bayaðý masraf var gibi görünüyor, ayýptýr sormasý kaça aldýnýz arabayý?

Çevrimdýþý gto

  • Ýleti: 115
    • Profili Görüntüle
Ynt: 98 model 1.6 polo genel sorular.
« Yanýtla #5 : 05 Temmuz 2010, 09:17:23 »
merhaba . fren sistemniin havasý alýnmasý gerekiyor olabilir. öncelikle sistemin düzgün çalýþýp çalýþmadýðýna bakmak sizi ekstra masraftan kurtarabilir. devirin gidip gelmesi hakkýnda boðaz kelebeðini temizletmiþsiniz ancak adaptasyon yapýldý mý ? bazen sorun rolanti ile ilgi bir parçadan da kaynaklanýyor olabilir ki adýný þimdi hatýrlamýyorum malesef.
xenonlar yasal deðil ve mercekli olan farlarda performans gösteriyor. 6n lerin farlarý zayýftýr. güçlü bir ampülle deðiþtirmenizi öneririm (kimsenini gözünü almayacak þekilde )
stop lambalarý için 6n2 lerin stop lambalarý ufak bir tadilat ile oturuyor ve aracýnýzýn rengi ile uyumlu olur diye düþünüyorum.
temiz bir araca benziyor güle güle kullanýn :)

Çevrimdýþý 06onur

  • Ýleti: 3515
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
Ynt: 98 model 1.6 polo genel sorular.
« Yanýtla #6 : 05 Temmuz 2010, 16:02:07 »
* tam tur U atmak istediðimde gýcýr gýcýr sesler--aksýnda problem var yada olacak körüðüne acele baktýr.
*Aracý soðukken ilk çalýþtýrdýðýmda 5-6 sn sora sanki bi anda stop edecekmiþ gibi kendinden geçiyor.---Normal deðil muhtemelen hararet müþirinde deðiþecek ve adaptasyon gerekecek. Egsoz deðerlerini buda bozar.
*Debriyaj kavramasý ------6n otomatik deðil ustan ayarlar
*Frenlerde boþluk var.2-3 cm kadar. El frenini aþaðý aldýr balata azaldýkça kalkar oda ayak freninde boþluk yaptýrýr. 2-3týk ta yokuþta tam tutsun
*Lpg taktýracaðým.------aracýn tam anlamýyla normale binsin yoksa baþýna dert alýrsýn ateþlemeden egsoza sorun kalmasýn öyle taktýr


********
*eksozcu bütün egsozlarýný özellikle konvektörünü kontrol etsin muhtemelen bitik çýkacak. Yerine susturucu takabilirsin konvektör pahalýdýr.
*""Ýyi bir usta""Arcýn 8v trigeri ucuzdur. Triger set+vset+devir daim  200tlye halledersin. Aracýnýn orjinal kmde olmadýðýný yazdýklarýna bakarak düþünüyorum. Motor saðlamsa önemli deðil zaten. devir daim bu sebeple çok önemli
*""Ýyi bir usta"" boðaz kelebeðinin tamamen sökerek özellikle altýný temizlemeli
*yað deðiþimi ile beraber motor problemin yoksa Bor-Power tavsiye ederim ben eski polomda çok fayda gördüm motoru koruyor

MASRAFI ÖNCEDEN HESAP ETTÝR ADAM OLCAKSA ARABAN, MASRAFINI YAP BÝN. YADA 2-3BÝN TL ÜZERÝNE KOY, ONU MASRAFA VERENE KADAR DAHA GENÇ VE BAKIMLISINI AL
YAKIT YÝNE ARTTI!!!! BENZÝN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZÝN:3,30 LPG:1.80 di