Gönderen Konu: Ayna Hikayesi.  (Okunma sayısı 6631 defa)

Çevrimdışı urald

  • İleti: 90
    • Profili Görüntüle
Ayna Hikayesi.
« : 08 Ocak 2010, 21:28:58 »
Otomatik kararan iç aynanız bozuldumu hiç? Benimki 2 kere bozuldu çok sert bakıyorum herhalde  ::) İlki 2006 yılıydı vites kolunun etrafında yağa benzer bir sıvı gördüm baktım aynadan damlıyor. Servis bozulmuş dedi bende yenisini taktırdım ayna artık cisimleri çift göstermeye başlamıştı. Servistekiler dahil etrafımdakiler aynayı orijinaliyle değiştirdiğim için bana gülümseyerek baktılar.Tahmin edeceğiniz gibi fiyatı nedeniyle. Ben aynamla mutlu mesut gezerken birde baktım ayna açıklı koyulu 2 renk olmuş yine çalışmıyor. Aradım servisi 3 sene oldu garanti malesef 2 sene yeniside 600TL ama kararlıyım bu sefer güldürmiyeceğim kendime. Ayna en azından çift göstermiyor. Çıkmasıda 250TL almadım. Araştırdım DONNELLY ve GENTEX marka kullanıyor VW ve DONNELLY ler de bozulma yüzdesi fazla benimkide DONNELLY.  Bende Almanya VW ne bakın bu aynalar böyle bozuluyorlar diye e-posta yolladım. Onlar teşekkür edip Doğuş Otoya ilettiler Doğuş Oto da 2 hafta sonra beni arayıp 3 yıl olması nedeniyle garanti süresinin dolduğunu birşey yapamayacaklarını ancak yetkili servisin beni arayarak bilgilendireceğini söylediler. Zaten amacım VW ne bu aynalarınız bozuk sizi kazıklıyorlar dolayısyla bize ayıp oluyor demekti. Doğuş Oto bir şey yapamayacak servis beni arayacak bir anlam veremedim. Aradılar ve dedilerki aracınız 10 yaşında olmasına rağmen tüm bakımlarını yetkili servislerde ve çoğunuda bizde yaptırdığınız için aynanızı ücretsiz değiştirmeye karar verdik. 3 gün öncede aynamı değiştirdiler. Gelen ayna DONNELLY yani bu konuda yapacak birşey yok inşallah bu bozulmaz. Bu arada bu tip aynaları yurt dışında arızalısını getir üste 170USD ver ve sağlamını götür şeklinde değiştiren yerlerde var. Kolay gelsin. :tamamdir

Ural

Logged

Çevrimdışı maverick

  • İleti: 1097
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ayna Hikayesi.
« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2010, 21:58:40 »
kolay gelsin
umarım bu bozulmaz
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2010, 15:28:33 Gönderen: maverick »
SÜRAT FELAKETTİR

 HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı ozan passat

  • İleti: 21
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ayna Hikayesi.
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2010, 23:52:39 »
selam bizdede 99 comf 1.8 t var ancak aynada kararan dikiz aynası olup olmadığını bilmiyorum baktığımda bi karartı farkedemiyorum :D acaba bu özellik sadece highline modellerindemi var???

Çevrimdışı urald

  • İleti: 90
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ayna Hikayesi.
« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2010, 07:41:20 »
Kendiliğinden kararan türden olması lazım bu ayna comfortline donanımında var. Aynanızın ön yüzü orta alt tarafında ve arka tarafında ışık sensörü varsa aynanız ışığa karşı kararan türdendir. Geri viteste ayna devre dışı olur. Onun haricinde kontak açıkken, ön ve arkadan gelen ışığın farkına göre çalışıyor. Aynanın arkasındaki sensörü gün ışığında elinizle kapatın kararması lazım aksi halde çalışmıyordur. Birde bu aynalarda aynayı ışığa göre ileri geri hareket ettirecek mekanizma bulunmuyor oradan da türünü anlayabilirsiniz.

Çevrimdışı girayçu

  • İleti: 11
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ayna Hikayesi.
« Yanıtla #4 : 21 Ağustos 2010, 15:38:26 »
Çok teşekkürler ural. bu ayna hikayesi beni baya bilgilendirdi.


Giray
Passat TDI 2000