Merhaba arkadaşlar kısa bir süre önce araç almaya niyetlendim daha doğrusu önceden Şahin S kullanıyordum uzun bir araştırmadan sonra Golf 4 Comfortline de ikna oldum. Oldukça güzel bir araba bir takım ufak tefek sorunlarım var fakat seviyorum..
Araçla ilgili hem bilgi edinmek hemde bilgi paylaşımında bulunmak için buradayım, bazı sorunlarım var ;
Aracımın iç konsol ışık gücünü sonuna kadar açtığımda aracın ön camları otomatik açılmıyor yani cam açma butonuna bastıkça hareket ediyor ve bırakınca olduğu yerde kalıyor, aynı zamanda arka camlar hiç açılmıyor. arkalarda motorun açma sesi geliyor fakat camda hiç bir hareket yok. Ama eğer iç konsol ışığının ayarını sonuna kadar kısarsam camlar normale dönüyor bir dokunma ile kendi kendine açılıyor. Tamircim çok anlamasa da programsal bir hata ya da beyin hatası olabileceğini söyledi, başka bir tanıdığa sordum LPG taktırınca böyle dengesizlikler oluşabiliyor dedi. Benim için çok ciddi bir unsur değil fakat acaba bu neden kaynaklanıyor, yoksa normal birşey mi bilen var mı acaba ?
Diğer bir sorunum hızlanınca ön sağ kapının oralarda bir yerlerden rüzgar sesi geliyor oysa ki kapı fitilleri çok sağlam ve fitil koruma spreyi kullanıyorum. Ayrıca döş kısmında bir yerlerde bir zırıltı var ama bunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Bu gibi sorunlar için tamirciye gitmek daha mantıklı biliyorum ama burada araçtan ben anlıyorum diyen usta yok. Henüz sağlam bir usta edinemedim kendime, zaten ellerine aldıkları işi daha beter hale getiriyorlar. Bu yüzden bu konuda deneyimi olanlar var ise, hatta Bursa ve ya Karacabey ilçesinde önerebileceğiniz iyi bir serviis var ise çok memnun olurum.
Bir de iki gün önce aracımın altını iki kez vurdum sanırım ön sağdan oldu yavaş bir şekilde çukura girmeme rağmen birşeyler sürtündü, aracın altı çok alçak bu beni çok korkutuyor sürerken sonra arka tekerden sanırım çok hafif bir tıkırtı sesi duymaya başladım. Belki de ben paranoya yapıyorum ama aracı tam olarak nasıl kullanmam gerektiğini de bilmiyorum mesela birinci vitese çok zor düşüyor, söylediklerine göre sadece kalkışlarda birinci vites kullanılmalıymış, bende buna göre çok yavaşlasam dahi ikinci vitesle toparlamaya çalışıyorum yolda.
Biraz uzunca oldu ama burada ortak fikir paylaşımında bulunursak çok memnun olurum böylece bende aydınlanmış olacağım.. Aranıza katılmak güzel, şimdiden teşekkürler..