Anket

Bu forumdaki yorumlar sonucunda yakıt tasarrufu olarak aracınıza hangi sistemi taktırırdınız?

"Bor" sistemini
1 (9.1%)
LPG sistemini
3 (27.3%)
Aracımı orijinal haliyle kullanmaya devam ederdim.
7 (63.6%)

Toplam Oy Verenler: 11

Gönderen Konu: SIVILAŞTIRILMIŞ BOR YAKITI  (Okunma sayısı 7258 defa)

Çevrimdışı GezginAsker71

• Profili Görüntüle
SIVILAŞTIRILMIŞ BOR YAKITI
« : 10 Mart 2010, 22:33:17 »
Arkadaşlar,
Geçen gün bir arkadaşım 2007 model Opel Astra Klasik 1.6 aracına Bor Yakıt Sistemi taktırdığını söyledi.Motor kaputuna baktım. Cam suyu haznesi gibi bir hazne takılmı. İçinde su+kimyasal karışım pembe renkli bir sıvı var. Bu sıvı ince bir boru ile emme manifoltuna birleştirilmiş.
Söylediğine göre (sonrasında benmde internette araştırdığıma göre) şehir içi %25, şehirlerarası %40 yakıt tasarrufu sağlanıyormuş.
Ayrıca aracın gücünde de artış oluşuyormuş. Arkadaşımın aracını kullandım. Gücü gerçekten hissedilir derecede artmıştı.
Ancak yakıt tasarrufu için birşey söylemek için erken. Arkadaşımın tecrübelerini burada sizinlede paylaşmak istiyorum.
Benimde 2009 VW Golf 6 'm var. Belki ileride bu sistemi taktırabilirim.
Sizlerden bu konu ile ilgili bilgisi olan ve taktırmış olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Saygılarımla....

Çevrimdışı storm_tolqa

• driftzone.net
    • Profili Görüntüle
Ynt: SIVILAŞTIRILMIŞ BOR YAKITI
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2010, 18:49:40 »
ilk defa sizden duydum bende bilenler varsa paylaşırlarsa seviniriz belki yaptıranlar vardır
Gönül ister GTİ , Cüzdan der TDİ...

http://i53.tinypic.com/j63i55.jpg

Çevrimdışı Mk1GTI

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
« Yanıtla #2 : 11 Mart 2010, 19:07:53 »
 Daha çok erken ve araca 2ci bir yakıt olarak takılması güzel değil..  Takma maliyeti ve alınan BOR maddesinin maliyeti de güzel hesaplanmalı ve LPG ile arasındaki farkları ortaya koymalı bence...

Ama benim gözümdeki tek dez avantajı tek başına bir yakıt olmaması...
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı GezginAsker71

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 11 Mart 2010, 22:47:57 »
Arkadaşlar maliyeti hakkında da size bilgi vereyim;
Sistemin takılmasına arkadaşım 250 TL ödedi.
Karışım elde etmek için bor sıvısının olduğu şişe 30 TL ve 3000 km'lik sürüş için yeterli olduğu söylendi.
Maliyeti bu şekilde. Yakında arkadaşımın yakıt tasarrufu ile ilgili verilerinide sizlerle paylaşacağım.
Saygılarımla....

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
« Yanıtla #4 : 13 Mart 2010, 13:03:19 »
4-5yıl önce Kayseride takılıyordu. Tepkime sonucu oluşan gazların etkileri tam olarak bilinmiyor. Bilen varsa söylesin! ekonomi ve çekiş artışı %kaçtır bilmiyorum ama gerçekmiş
« Son Düzenleme: 13 Mart 2010, 13:03:38 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı adıge

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 02 Nisan 2010, 17:57:50 »
Gezginasker71;
Arkadaşın sistemi nerde taktırdı? Şu an kullandığına göre yakıt tasarrufu ve performans artışı nedir?Bende bu sistemi 2-3 haftadır araştırıyorum.Ama kullanan kimseye rastlamadım.Eğer arkadaşın memnun ise bende taktırmak istiyorum...

Çevrimdışı mogunaydin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2010, 03:39:27 »
20 gun olmus  herhalde arkadasiniz bir fikir sahibi olmustur paylasirsaniz seviniriz