Gönderen Konu: Aks Eğriliği Teker Sesi ve Kasko Meselesi  (Okunma sayısı 14892 defa)

Çevrimdışı mustklc

  • İleti: 1623
    • Profili Görüntüle
Aks Eğriliği Teker Sesi ve Kasko Meselesi
« : 22 Şubat 2010, 19:59:55 »
Bundan yaklaşık 3 hafta önce karda arabayı kaydırıp kaldırım taşına çarptım. Hasar yok derken sağ ön tekerin çamurluğuna sürttüğünü farkettim. Aksin kırıldığını zannedip  kaskoya haber verdim ve rapor şu bu derken aracı çekici ile Kırşehirdeki anlaşmalı bir servise çektirdim. Arac servisite tam 11 gün durdu. servisten dendiğine göre tablası değişmiş.
11 gün sonunda aracı aldım, ikamet ettiğim ilçeye doğru sürmeye başladım. Araç resmen yolda geziyordu.  aynı şeritte dahi duramıyordu.

Derken asıl sürpriz sola dönünce geldi. Sola döndüğümde sağ tekerden (çarptığım teker) iğrenç bir sürtme sesi gelmeye başladı. Oturduğum ilçedeki bir ustaya gösterdim." Abi aksin eğri" dedi. Tornaya girmesi gerektiğini ve masrafın 60-70 tl olduğunu söyledi. ben de hemen kaskonun anlaşmalı servisini aradım, aracın eksik yapıldığını söyledim.. "buraya getir bakarız, ücret almayız" dedi servis.

neyse gittim sabahın köründe servise. aracı lifte kaldırdılar, sağ tekere bağlı aks mili bariz şekilde yamuktu ve dönerken çamurluğun  demirine sürtüyordu.  ama lifte kaldırılan araç öyle kaldı. zorla "benim araç ne oldu benim araç ne oldu" diye en sonunda 3-4 usta birleşip aksi çıkardılar. aski çıkartmaya - abartmıyorum - 2,5 saat uğraştılar. çekiçle o kadar vurdular ki sağa sola içim acıdı vallahi.sabah 9dan akşam 5.30 a kadar bekledim aracın başında.

dediklerine göre aksi preslemişlerdi ve sorun düzelmişti. aksi tekrar taktılar tekeri şöyle bir elimle çevirdim.  aks hala eğriydi. Neyse dedim, rica ettim rot balansa da soktular aracı.  Minnet rica ede ede , nerdeyse belim büküldü

Herhalde derdim bitti dedim çıktım yola, dakka bir gol bir, servisten çıkarken ötmeye başladı teker. söyledim tekrar, balatadan dedi usta.  değil ama dedim sizle uğraşacak vaktim kalmadı dedim çıktım geldim.

şimdi elimde vıcır vıcır öten eğri bir aks var.

sigorta firmasına , servisi şikayet etmeyi  düşündüm. Ama sigorta firması gene aynı servis ile beni muhatap etmesini istemiyorum. Kırşehirde anlaşmalı başka servis de yok. Bu anlaşmalı servisteki ustalar da kesinlikle anlamıyorlar. Gene gideceğim gene 3 gün uğraşacaklar, gene sonuç sıfır olacak.

ya da paraya kıyacağım dışardan 70 liraya yaptıracağım..

sizce ne yapmalıyım. 70 lirasında değilim kazıklanmış olmak içimi acıtıyor.....
Araba binmek içindir..

Logged

Çevrimdışı blackboyss

  • İleti: 446
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aks Eğriliği Teker Sesi ve Kasko Meselesi
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2010, 22:52:11 »
Geçmiş olsun kardesim, Allah bilmeyen usta çıkarmasın karşına, bence bir avukata danış derim sonra böyle hareket yada lanet olsun diyip aracını yaptir daha sonra acayip başka sorunlar vermesin, ben özel servise girdim aracımın firen disk ve balatalar degisti tabi ondan once bütün agır bakımları yapıldı ustayi gece evine bile ben biraktim test sürüşünde arabam sola cekiyordu bir iki direksiyon manevrası yapayim dedim anladim nerden yaptigini ustaya eve birakirken söyledim bak böyle böyle sola cekmemesi gerek ben uzun yoldan geldim yolda sorun yoktu ama 10 tl işi var neyse ben bunu yaptirim dedim balansını ve kendim yaptirdim sorun yok, ama servisin böyle yapmasi pek acayip bir durum sikayet et servis ve kasko firmasini daha sonra için gecmiş olsun diyorum.

Çevrimdışı mustklc

  • İleti: 1623
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aks Eğriliği Teker Sesi ve Kasko Meselesi
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2010, 15:46:23 »
lanet olsun dedim ustaya 60 tlye yaptrdım, tornadan geçirdi aksi. ses kesildi
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı Mk1GTI

  • İleti: 5819
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
  • Şehir: Çanakkale
Ynt: Aks Eğriliği Teker Sesi ve Kasko Meselesi
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2010, 17:31:48 »
Keşke yenisini alıp taksaydınız düzeltme işlemlerinden sonrada yüksek süratte balans yaptırma olasılı yüksek ve akis kesmede yapabilir.. Sıfır aks kafası sanırım 50-60tl falandır..
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı mustklc

  • İleti: 1623
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aks Eğriliği Teker Sesi ve Kasko Meselesi
« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2010, 18:38:09 »
eğrilik aks kafasında değil milinde. profil gibi ir boru var hani o eğriydi.  ilçede oturuyorum. değil oturduğum ilçe bağlı olduğumuz ilde dahi volkswagen parçasını bulmak zor.  aksin tamamını ankaradaki çıkmacılarda bulurdum belki ama ses daha fazla dayanamadım  :-[
Araba binmek içindir..