Gönderen Konu: Ekopomp kullanmak sizce doğrumudur ?  (Okunma sayısı 4302 defa)

Çevrimdışı barut

  • İleti: 3003
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İzmir
Ekopomp kullanmak sizce doğrumudur ?
« : 15 Ağustos 2011, 18:37:17 »
Ekopomp, LPG'li araçların kaçınılmaz problemi olan benzin pompası arızalanmalarını önleyen elektronik bir sinyal takip cihazıdır. Bu cihaz sayesinde araç LPG'ye geçtiğinde gereksiz yere çalışan benzin pompası durdurularak yıpranması ve arızalanması önlenir.

Özellikle sıcak havalarda ve uzun yolculuklarda gereksiz yere çalışan benzin pompası, aracın yakıt donanımına ve yakıt kalitesine büyük ölçüde zararlar vermektedir. Bu cihaz sayesinde bu zararların önüne geçip, LPG sisteminizin aracınızı günden güne yıpratmasını önlemeniz mümkündür.

Ekopomp zaman rolesi değil, bir sinyal takip cihazıdır. Dolayısıyla benzin pompasının çalıştırılması veya durdurulması esnasında motorun stop etmesi gibi bir sorun çıkarmaz.


denmekte fakat netdeki araştırmamda bunun pekde mantıklı olmadığını söyleyenlerde çoğunlukta.

Forumdan bu cihazı kullanan varmı  ?

Logged

Çevrimdışı Onamdar

  • İleti: 986
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ekopomp kullanmak sizce doğrumudur ?
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2011, 19:51:04 »
Abi zaten devreden çıkmıyor mu pompa brc lerde. Bence lpg taktırdığın yere bir sor böyle birşey söylüyorlar diye. Ayrıca benzin pompasının sürekli çalışması bir sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum çünkü araç normalde benzinde çalışmak üzere tasarlanmış ve sen lpg taktırmasaydın o araba sürekli benzinde çalışıcaktı benzin pompasıda aynı şekilde sürekli aktif olucaktı...
Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması

Çevrimdışı ThE_Unforgiven

  • İleti: 3882
  • Tam Gaz Kumburgazzzz
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ekopomp kullanmak sizce doğrumudur ?
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2011, 20:47:33 »
Araçlarınızın sistemi sürekli benzin pompası çalışır vaziyettedir ve siz lpg de giderken dahi çalışır ama enjektörler kapalı konumda olduğundan geri depoya gönderir yakıtı. Daha sonra sizin benzin pompalarınız yakıt deposundaki benzin ile kendini soğutur bu nedenledirki LPG li araçlarda her zaman en az çeyrek depo benzin bulunmalıdır. Eğer bulunmazsa ısıdan pompanız yanabilir. Eğer çeyrek depo altında benzin ile geziyorsanız kesici taktırabilirsiniz lakin onunda açma kapama süreleri geç olabilir lpg bittiğinde hemen benzine geçmeyebilir vs. Takıp taktırmamak tüm bunları göz önüne alınarak yaptırılmalı.
CaDDe De YaVaŞ, OtOBaN Da SaVaŞ