Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - burakd

#1
Nasılsa cuma akşam almaya gittiğimde düzeltmişti sorun. Tam söylemiyorlar ne yaptıklarını, bunlarda bir pislik var. Sanırım pompa avansından ufak ufak senteyi kaçırıyorlar." Yazın gider, kışa motor yaptırman lazım" deyip duruyorlar. 3000 tl masraf :(

Çok güzel araba bunlar. 10 yaşında araç ama yolda gidişi, oturuşu virajı muhteşem. Ama işte eski ustalar gibi doğru dürüst anlayan, ilgilenen adam yok piyasada.

İlgilendiğiniz için teşekkürler. Adresini telefonunu verirseniz bir de ona götürüp göstermek istiyorum arabayı.
#2
Şimdi tekrar aradım adamları. pompacıda makineye bağlayıp kompresyonunu ölçtürdüklerini söylüyorlar.

10/40 magnatec koyuyorum. Hatta arabayı sevdiğim için aldığımdan beri bir heves bu yağı koyuyorum. Ustalar "gerek yok falan" diyorlar ben yine de  bu yağı koyuyorum.

Biri bana istanbul'da bu arabaya baktırabileceğim düzgün; işini seven, gerçekten arabayla ilgilenen birini önerirse çok sevineceğim.
#3
Adem Bey uzun uzadıya cevap vermişsiniz çok teşekkürler. Açıkcası bana da çok inandırıcı gelmedi. Zaten bu adamlardan rahatsızlık duyduğum konular da var.

5000 km önce triger kayışını değiştirttim. Arabayı teslim almaya gittiğimde araba zor çalıştı, sarsıntılı bir biçimde tuhaf öksüre öksüre çalıştı. Sonra bu motor soğuk falan dedi gaz verdi. Egsozdan mavi duman falan çıkınca ben bağrıp kapattırdım. "Böyle istemem düzeltin bunu" dedim. Akşam arabayı almaya tekrar geldiğimde her şey düzgündü. ARaba düzgün çalışıyordu duman sarsıntı yoktu.

Ne olduğunu sorunca bana açıklama olarak şöyle söylediler:
Daha önce triger kayışı atlamalı takılmış. Sonra pompadan avanstan bu giderilmiş. Beyefendiler takarken her nasılsa bunu farketmemişler. Pompacıya götürüp avansı düzelttirdiklerini söylediler ve şu an normal olduğunu söylediler.

Bana hiç inandırıcı gelmemişti. Dahası o geçen sefer ki  çalıştırma esnasında sekmanın kırıldığını veya motora bir zarar geldiğini bile düşünüyorum şu anda.

Bu bahsettiğim sesler de sanki eski araçların motor karter muhafazası gevşektir de tangırdar ya. Onun gibi bir takım sesler geliyor. Isınınca kesiyor.

Şimdiden çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler çok akılcı geliyor.

Burak
#4
Herkese selam,

Aracım son 3 4 haftadır sabahları zor çalışıyor. Çalıştıktan sonra ilk 1 dakika kadar araçta garip bir sarsıntı oluyor motordan garip sesler geliyor. ilk 2 dakika sonrası düzeliyor.  Ustaya gösterdim. "Motorun kompresyonu düşük, ölçtürdük,  motor yaptırmak lazım" dedi.

Aslında motorda üfleme olduğunun ve durumun mükemmel olmadığını biliyorum. Fakat egsozda motor yaptırmayı gerektirecek mavi duman vs görmüyorum. Hatta gaza bastığımda bile mavi duman görmedim hiç. 2-3 bin km de bir 300 - 400 gr yağ ilavesi yapıyorum gidiyor. Yani 10.000 de 1,5 - 2 lt kadar yağ gidiyor.

Araç 2001 model motor 215.000 de. Ben başka bir ustaya götürüp şu ısıtma bujilerini bir değiştirteyim diyorum. Bundan olabileceğini düşünüyorum.

Ne dersiniz ? Yoksa usta haklı olabilir mi ?
#5
Alır almaz bilgi toplamaya giriştim. Hemen yazmıştım foruma :)

Adem Bey
Dediğiniz gibi 10/40 Magnatec Diesel koydurdum. Gulf diye daha ucuz bir yağ daha vardı ama ilk heves düzgün iş olsun istedim. İnanılır gibi değil ama aracın ilk çalışması,ı motorun sesi anında değişti.

Bilgi verdiğiniz için teşekkürler.



Alıntı yapılan: ADEMÜÇÜNCÜ - 01 Haziran 2010, 01:15:04
Arkadaşım 15/40 kullananlar var ama ben tavsiye etmiyorum, kalın yağ motoru eski yağ yakan araçlara koyulur. Bu araçlar için en güzel yağ 10/40 yarı sentetik yağdır, aracın daha rahat çalışır, daha performanslı ve sessiz olur, uzun vadede düşünürsen yağ eksiltme sorunun olmaz.

Ben Castrol Magnatec 10/40 D kullanıyorum.   10 -40 VE 15/40 dan başka yağ koydurma derim, koyacaksan da 10/40 olsun, MOBİL'i bir dene derim.
#6
Geçen hafta 2001 model 2,4 Dizel cityvan aldım. Motor için hangi yağı kullanmalıyım ?

Shell ve Castrol ün sitelerinde 2,4 düz dizel için 5/30 - 10/40 gibi sentetik ve yarı sentetik ince yağlar öneriyorlar.

Sanayide götürdüğüm usta 20/50 yi dayamak istedi ancak koydurmadım. Tartışıp çıktım. Siz ne kullanıyorsunuz ne önerirsiniz ? 


Alıntı yapılan: ADEMÜÇÜNCÜ - 14 Şubat 2010, 20:57:47
5  yıl boyunca beni hiç üzmemiş bir araçtır.

Bu araçların 99 yılına kadar üretilenleri şanzuman oranlarıyla seri bir kullanım sağlar. Fabrika verileriyle

Motor: 2370 cc silindir  hacmi 5 silindirli en direkt enjeksiyonlu dizel