Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: kor_ay - 23 Mayıs 2011, 11:49:26

Başlık: texaco marka yağlar nasıldır sizce?
Gönderen: kor_ay - 23 Mayıs 2011, 11:49:26
merhana sevgili arkadaşlar, biraz önce 97 model otomatik polomun yağını değiştirdim. çoğunlukla kısa mesafe kullanıldığı için yağ kapağı altında tahin gibi bir madde oluşuyordu. yağın köpürmesinden kaynaklanan bir durummuş.  bu, hem kısa mesafe kullanımdan hem yağın kalitesiz olmasından hem de yağ iyi bile olsa ömrünü tamamlamasından dolayı olabiliyormuş.4 lt. texaco havoline 10 - 40  yağ koydurdum arabaya. 3.25 lt. aldı.  volkswagen'in standartlarını karşılayan bir marka sanırım. ve amerika'da da çok yaygınmış. fiyatı 40 tl. uygun geldi ve aldım. siz nasıl bilirsiniz. teşekkürler iyi günler.
Başlık: Ynt: texaco marka yağlar nasıldır sizce?
Gönderen: eroldemir73 - 02 Haziran 2011, 18:11:18
40 TL vermişken 50-55 TL 'ye Castrol magnatec alsaydın keşke.. Bende kısa mesefede kullanıyorum genelde ama hiç o dediğin tarifde bir şeye rastlamadım. Bir keresinde ne marka olduğunu şimdi hatırlamıyorum başka marka bir yağ kullanmıştım. Dediğin olayı yaşadım. Dediğim gibi Castrol gibi bir yağda kısa mesefade bile yaşamıyorum. Yağın kalitesinden dolayı demişlerdi o zaman..
Başlık: Ynt: texaco marka yağlar nasıldır sizce?
Gönderen: freegane - 02 Haziran 2011, 18:14:11
Texaco iyi bir markadır,sıkıntı yaşamazsın. Mobil ve Castrol her ne kadar iyi yağ olsada şöyle bir düşünürseniz reklam giderlerini ve tanıtım masraflarını ödediğimiz paraların çoğu bu reklamlar için :) 10-40 yağda sıkıntı yaşamazsın ama motorunda yağ ile ilgili böyle bir sorun varsa katkı malzemeleri kullanmayı dene ;)