Merhabalar,
bayramda köye golf ile gitme gafletinde bulundum. Yolda 4 defa altını güzelce sürttürdüm. Daha sonra gaza basarken motordan farklı bir ses geldiğini farkettim. Egsoz patlamış ya da delinmiş gibi. Ama ses tam vites kutusunun altından geliyor arkadan değil. Amcam manifoldun bozulmuş olabilieceğini söyledi. Bununda 750 tl civarında oldugunu söyleyince gözüm korktu. En yakın zamanda bir ustaya göstericem. Sizin öngörüleriniz nelerdir?
karter koruma varsa arabada ..o altını sürtügünde egılmiştir o ses yapar ...
hakan geçmiş olsun.
sıkıntı yapma derim.iyi bir eksozcuya müracat işini halleder.
araçında motor kartel muhafaza yok ise kesinlikle taktırmanı tavsiye ederim.
ben gecen hafta taktırdım.pahalı sanıyor idim ama fiyat makul geldi bana
yeni sıfır aldım 80 tl.
İnşallah katalik konvertör değildir.Tırıltı şeklinde mi ses?
Karter muhafaza maalesef yok. Ama kesinlikle taktıracağım. Ders oldu bana. Ses tırıltı şeklinde değil. Peki egsozu yaptırmazsam ne gibi sorunlarla karşılaşırım. Yaptırmayacağımdan değil de sadece öğrenmek amaçlı soruyorum.
Tahminen sesi haricinde biraz yakıtı arttırabilir ve performans düşebilir.
Alıntı yapılan: ÜRENCİK - 30 Kasım 2010, 01:22:33
Tahminen sesi haricinde biraz yakıtı arttırabilir ve performans düşebilir.
manifoltsa kesinlikle olur.
tam vites kutusunun oradan geliyorsa çok yuksek ihtimal katalizör dağılmış, uzun yolda vites topuzunun aşağı döşemelerinden sıcaklık geliyor mu?
Alıntı yapılan: boralp - 30 Kasım 2010, 15:04:20
tam vites kutusunun oradan geliyorsa çok yuksek ihtimal katalizör dağılmış, uzun yolda vites topuzunun aşağı döşemelerinden sıcaklık geliyor mu?
katalizör deme adamın yüreğine taş oturtma :o
inşallah değildir tabi ki :-[
bende de aynı sorun var 1 haftadır. gaz verdiğimde araç zorlanıyo gibi daha çabuk vites istiyor performansıda düşürüyor. tıkırtılı ses yok. normal.
Bugün artık egzoscuya gittim. Ortadaki susturucu bozulmuş. Tamir için 25 tl olur ama gene arıza yapabilir dedi. zaten üzerindeki orjinalmiş hic değişmemiş 10 yıllık parça. Orjinal vw, audi susturucu taktılar. 110 TL ödedim.