Gönderen Konu: GOLF MK3 KLİMASI 1.9 SDI POLO ya uygulanırmı?  (Okunma sayısı 2276 defa)

Çevrimdışı S H A R K

  • İleti: 31
    • Profili Görüntüle
GOLF MK3 KLİMASI 1.9 SDI POLO ya uygulanırmı?
« : 14 Aralık 2012, 18:36:51 »
Selam arkadaşlar ,

Bir arkadaşımda komple elektrik tesisatına kadar GOLF MK3 klima mevcut.Bu seti Polo 1.9 SDI araca uygulamamız mümkünmüdür? Forumda incelediğim kadarıyla klima tesisatları ile ilgili çok konu açılmış fakat teknik olarak detaylı bir açıklamaya rastlayamadım. Genel anlamda Teknik konuların paylaşıldığı bir başlıkta bulamayınca konuyu buraya açtım.

Genel olarak aynı yıllarda çıkmış ( örneğin GOLF MK2 - JETTA MK2 ) gibi araçlarda göründüğü kadarıyla kullanılan motorlar , motor tesisatları ve iç donanım göğüslük vs.. aynı gibi duruyor. VW o yıllarda tek kalıptan çıkan parça üretimiyle farklı kasalara uygulamalar yapmış.Hatta golf mk2 ve Jetta mk2  lerin far panjur görünümlerini bile birbirlerine uyarlanabildiğini görüyoruz.

Sorum şudur ki ; Bu araçların klima sistemleri de aynımıdır ?  Aynı yıllarda çıkmış bir 98-99 model golf mk3 ile polo wairant'ın göğüslük ve iç donanımları kozmetik olarak ufak tefek farklılıklar haricinde teknik olarak aynı gibi dururken , klima tesisatları,göğüslük içi radyatör ve kalorifer kazanı farklı mıdır? Mk2 Golf ve Jetta'ların en azından aynı motoru üzerinde barındıranlarının aynı olacağı kanaatindeyim uzaktan :)

Yakından durum nedir ?  :) Konu ile ilgilenen teknik olarak bilgi,beceri ve deneyimi olan arkadaşların fikirlerini almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler... :)

Logged

Çevrimdışı S H A R K

  • İleti: 31
    • Profili Görüntüle
Ynt: GOLF MK3 KLİMASI 1.9 SDI POLO ya uygulanırmı?
« Yanıtla #1 : 17 Aralık 2012, 10:22:43 »
Arkadaşlar 35 kişi okumuş kimsenin fikri yokmudur bu konu ile ilgili ? bir çok kullanıcı için örnek teşkil edecektir bu konular aydınlatılabilirse, belkide klimasız bir çok aracı klimalandırılabilir ....

Çevrimdışı freegane

  • İleti: 2417
    • Profili Görüntüle
Ynt: GOLF MK3 KLİMASI 1.9 SDI POLO ya uygulanırmı?
« Yanıtla #2 : 17 Aralık 2012, 11:16:15 »
Olmaz diye birşey yok mutlaka olur. Önce klimalı bir Polo 6N'in elektrik şemasını bulun,o şemaya sadık kalarak tesisatı kurun. Çıkmacılardan klimalı bir Polo 6N'in klima tuşunun olduğu paneli alıp şimdiki ile değiştiin daha orjinal duracaktır. Zaten iyi bir VW elektrikçisi sizin işinizi halleder. Aklıma gelen bazı değişmesi gereken parçalar: radyatör,eğer amperi küçükse daha yüksek amperli bir akü bir de klimalı modelle şarj ve marş dinamolarını kontrol ettirin farklılık olabilir.

Çevrimdışı S H A R K

  • İleti: 31
    • Profili Görüntüle
Ynt: GOLF MK3 KLİMASI 1.9 SDI POLO ya uygulanırmı?
« Yanıtla #3 : 17 Aralık 2012, 19:28:55 »
teşekkürler gani kardeşim...
Uydurma illaki olurda , benim ögrenmek istediğim bir cok parcası aynı olan farklı kasaların atıyorum klima ayağı aynımıdır yada göğüslük içindeki kalorifer kazanı aynımıdır? Bunu sökmeden anlayamayacagımız için sökerek tecrübe etmiş arkadaşların fikirleri ... Bi işe girişiriz indiririz herşeyi aaa bu olmamıs diye bir durumla karsılasmayalım.motorları aynı olan aynı dönem kasalarındaki aracların motor içtesisatlarının aynı olacagı kanaatindeyim ... Yinede önerilerin için tesekkürler sökücez görücez... :)