Gönderen Konu: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE  (Okunma sayısı 541867 defa)

Çevrimdışı csari

  • İleti: 131
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #966 : 16 Ocak 2012, 08:56:36 »
Zaten ustam ilk motor içi bagaj içi kapı içlerini dedi kumalamk için daha sında ben tamamını dedim olur yaaprım dedi zaten ilk motor içini yaptıkdan sonra duruma göre harekt etmeyi düşünüyorduk dediginiz çok doğru ama işte ustanun yaptgı T stop sahin var yaşından dolayı konuşyorum bu model arabayı onun tüm işlemlerini görrdüm komple kumlandı ve boyandı ustanın işçiligide benim için çok iyi o model arabada bile bir hata yok boya kaporta ip gibi cizgileri ve güzel bir günde fotolarını alr atrım buraya yorumlarınız için teşkkrler  :tamamdir

Eğer boyacın kumlanmış arabayı kabul edip boyuyorsa ve kumlama işi dikkatli yapılırsa tertemiz olur araba. Erci'nin dediği yöntem de uygulanabilir.  Umarım araban  istediğin gibi olur.

Logged

Çevrimdışı GolfGti16VMk1

  • İleti: 2868
  • Volkswagen Motorsport
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #967 : 16 Ocak 2012, 09:26:25 »
Mami kumlama işinde sakın kapıları ve onun özelliğindeki parçaları kumlatma delinir.

Şasi ye vs yapıcaksan tüm olan biten ortaya çıkar evladiyelik fabrikanın yaptığından daha güzel olur yapabilirsen kuleleri vs argonla diktir ama ölçülerine getirip.
Volkswagen Motorsport

Çevrimdışı mami6848

  • İleti: 947
  • Sen Yetkili bi Abiye benziyosun :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #968 : 16 Ocak 2012, 17:28:37 »



Boş boş beklerken cektim güzel olucak inşlh. :)

Çevrimdışı arda_86xxx

  • İleti: 1167
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #969 : 16 Ocak 2012, 18:05:48 »



Boş boş beklerken cektim güzel olucak inşlh. :)
:sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi:

Çevrimdışı zamazingo

  • İleti: 185
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #970 : 16 Ocak 2012, 19:40:16 »
Hocam bir yerim şişecek.:DO jant,lastik resminden sonra.Sanki dokundum ya araca. :D :sevgi:

Çevrimdışı vwyigit

  • İleti: 88
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #971 : 17 Ocak 2012, 07:57:33 »
Masallah jant lastik pırıl pırıl ;) takıcagın gunler okadar uzat degil dostum.
Sabır acıdır, ama tatlı meyvesi vardır. Sadi

Çevrimdışı TEYOLOGY

  • İleti: 2626
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
  • Şehir: Manisa
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #972 : 17 Ocak 2012, 12:39:03 »
Arabanın neresini kumlatacağını tam olarak bilmiyorum ama komple  kumlatmayı düşünüyorsan bence kumlatma.  Dün birkaç kumlamacıyla ve kaportacıyla  konuştum. Arabanın kaportası özellikle de 30 senelik bir arabanın kaportası kumlamanın basıncına (+ 7 bar) dayanamaz ve kaportada yer yer delinmeler veya dalgalanmalar (daha önce macun varsa daha çok dalga ) olacağını söyledi. Böyle bir durumda ise,  az macun bol işçilik, yerini, çok macun bol bol kulak çınlamasına bırakacaktır. Hiç bir kaportacı kumlanmış arabayı boyaya almaz, alacak olan da fahiş bi fiyat isteyecektir.(ki hakkıdır, dalgaları yok etmek için çok emek harcayacak)  Yok illa kumlama diyorsan  kapı direkleri ve motor havuzunu yaptır, diğer yerlere boya sökücü kimyasallar kullan (sitede arkadaşın biri yapmıştı, biraz uğraştırıcı ama kumlamadan daha iyi bence)
Kolay gelsin.


delinmeler olacağı Allah hakkı da dalgalanmalar konusunda katılmıyorum. aksine ısı tabancası, canavar vs işlemlerde oluşacak yüksek sıcaklık daha fazla dalgalanmaya sebebiyet verecektir. dalgalanmanın oluşmaması açısından kumlama, en sağlıklı boya soyma yöntemi.

az macun bol işçilik konusunda ısrarlıyım. yapboz misali eski çürük/yeni delik yerler kesilip çıkartılabilir. iyi ve bol bir işçilik ile tertemiz olacaktır araç.

elbette fayda/maliyet oranına göre kullanıcı karar verecektir hangisini uygulayacağını. kaporta aksamı kumlanmayıp sadece şasi/marşpiyel vs taşıyıcı unsurların kumlanması da bir alternatif. ikisi de doğru. bu yanlıştır demek mümkün değil. dediğim gibi fayda/maliyet hesabı önemli. ya da toplam maliyet/mevcut bütçe.  :)
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı redmonster

  • İleti: 273
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #973 : 17 Ocak 2012, 12:56:25 »
benim bildiğim bu araçlar üretilirken kaporta boyanmadan önce özel koruyucu sıvı havuzlarına batırılıp çıkartılmıyor mu ? bu kumlama işlemi arabanın hiç el degmemiş ( iç taban , ön göğüs kapı direkleri iç kısımları ,  motor havuzu v.s ) yerlerinden bu koruyucu tabakayı almayacak mı.. fabrikanın sağlamış olduğu bu korumayı aynı özelliklerde tekrar yapmak mümkün müdür ki ?
Ne Kadar Duman O Kadar Randuman ..

Çevrimdışı csari

  • İleti: 131
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #974 : 17 Ocak 2012, 14:19:46 »
delinmeler olacağı Allah hakkı da dalgalanmalar konusunda katılmıyorum. aksine ısı tabancası, canavar vs işlemlerde oluşacak yüksek sıcaklık daha fazla dalgalanmaya sebebiyet verecektir. dalgalanmanın oluşmaması açısından kumlama, en sağlıklı boya soyma yöntemi. az macun bol işçilik konusunda ısrarlıyım. yapboz misali eski çürük/yeni delik yerler kesilip çıkartılabilir. iyi ve bol bir işçilik ile tertemiz olacaktır araç.elbette fayda/maliyet oranına göre kullanıcı karar verecektir hangisini uygulayacağını. kaporta aksamı kumlanmayıp sadece şasi/marşpiyel vs taşıyıcı unsurların kumlanması da bir alternatif. ikisi de doğru. bu yanlıştır demek mümkün değil. dediğim gibi fayda/maliyet hesabı önemli. ya da toplam maliyet/mevcut bütçe.  :)
  Tamirci, kaportacı veya boyacı değilim, yazımın başında da belirttiğim gibi kumlamacı ve kaportacıyla konuştuklarımı aktardım buraya.Her ikisi de aynı şeyi yani delinme ve dalgalanma olabileceğini söyledi.(ayrıca sacın incelmesi) Ben onların yalancısıyım.Zannedersem oluşacak dalgalanmadan kasıt, orada oluşacak sıcaklıktan ziyade, orada bulunan macunun (varsa tabi) kalkmasından dolayı oluşan dalgalanma olabilir, ama emin değilim. Burada bulunan yani araç toplamaya çalışan bütün arkadaşların  bütçeleri doğrultusunda hareket ettiklerini düşünüyorum.Şahsen ben büyük bir bütçem olsa şasi hariç satılan bütün sıfır parçaları alır,gerekli kaynaklarını yapar, komple katofereze sokar sonra toplarım ki evladiyelik denilen şey budur bence. Bu arada işletme öğrencisiymişssin gibi bir his uyandı bende TEYOLOGY.


Çevrimdışı csari

  • İleti: 131
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #975 : 17 Ocak 2012, 14:26:57 »
benim bildiğim bu araçlar üretilirken kaporta boyanmadan önce özel koruyucu sıvı havuzlarına batırılıp çıkartılmıyor mu ? bu kumlama işlemi arabanın hiç el degmemiş ( iç taban , ön göğüs kapı direkleri iç kısımları ,  motor havuzu v.s ) yerlerinden bu koruyucu tabakayı almayacak mı.. fabrikanın sağlamış olduğu bu korumayı aynı özelliklerde tekrar yapmak mümkün müdür ki ?
Yapılan kumlamanın koruyucu tabakayı alacağını zannediyorum. Bu kaplama, sıcak daldırma galvaniz yöntemi veya kataforez yöntemiyle tekrar yapılabilir, uygun büyüklükte havuzu olan bir işletme bulunursa tabi. Sıcak daldırma pek tavsiye edilmiyor çünkü 450 derecedeki galvaniz havuzuna daldırmak kaporta aksamının deformasyonuna neden olabilir deniyor (benim görüştüğüm mitaş izmit öyle söyledi) bunun yerine kataforezi tavsiye ettiler. Ama henuz kataforez yapan biryer bulamadım. Lokal olarak tekrar galvaniz yapmak mümkünmü onu bilmiyorum.
aracın ilk hali
http://e1201.hizliresim.com/t/k/1vs56.jpg

asitle soyulduktan sonraki hali

http://d1201.hizliresim.com/t/k/1vs6c.jpg

elektro kaplama yapılmış hali
http://a1201.hizliresim.com/t/k/1vs79.jpg
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2012, 16:47:21 Gönderen: csari »

Çevrimdışı zamazingo

  • İleti: 185
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #976 : 17 Ocak 2012, 15:52:43 »
Abi bu müthiş olmuş.Elektro kaplama dediğiniz olayı biraz anlatırmısınız?Fiyatı yüksek bir uygulama gibi.0 km araç gibi olmuş.

Çevrimdışı Han

  • İleti: 5636
  • Her Şey Golf Mk1 ve Dostluk İçin.
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #977 : 17 Ocak 2012, 16:00:39 »
Elektro statik boya değil mi bu? Toz boya yani.
işin içinde erci var ise gerisi teferruattır :D
http://GolfMk1Ciyiz.Biz Her Şey Golf Mk1 İçin

Çevrimdışı cavanozz

  • İleti: 1666
  • Can
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: MK III Sportline, MK I GTI, MK IV Pasific, Passat SW 1.4 TSI Comfortline, Sharan 1.9 TDI Highline
  • Şehir: İstanbul
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #978 : 17 Ocak 2012, 16:06:57 »
nasıl bir şey bu, dumur oldum  :o  >:D
yeni yine yeniden..!! 8)

Çevrimdışı csari

  • İleti: 131
    • Profili Görüntüle
Ynt: YAKIŞIKLI.. Golf Mk1 GTI.. PROJE
« Yanıtla #979 : 17 Ocak 2012, 16:49:28 »
Henüz elektro kaplama (e-coating) yani kataforez yapan bir yer bulamadığım için fiyat konusunda bilgim yok. Küçük parçaları yapan yer var ama araba için yeterli büyüklükte havuzu olan biryer bulmak lazım.Istanbuldaki arkadaşlar bu bilgiye sanırım benden daha kolay ulaşırlar ve paylaşırlarsa sevinirim. Avrupadaki fiyatı duyduğuma göre  2000 tl civarı. Ama burada artabilir. Mk1 için sıcak daldırma galvaniz kaplama yaklaşık  1000 tl kadar bi fiyat vermişlerdi 1 ay kadar önce.
Elektro statik boya , elektro kaplamadan  farklı sanırım. youtube'dan e-coating diye aratırsanız uygulama aşamaları gösteriliyor.