Gönderen Konu: Beyin Arızası  (Okunma sayısı 73630 defa)

Çevrimdışı İlksen Şahin

  • İleti: 19
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #56 : 05 Aralık 2009, 13:28:01 »
700-800 gibi bi fiyattı galiba ama en son yapan usta eğer yine arıza yaparsa getir son tamir fiyatını düşerim demişti.Yani 250 ye yaptırmıştım.Onu düştü 500 lira falan daha verdim yeni beyin taktırdım.
Polo classic 2000 comf. 1.6

Logged

Çevrimdışı mustklc

  • İleti: 1623
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #57 : 05 Aralık 2009, 18:07:19 »
evet dediğim yer yeni özgür oto.  dediğim gibi diğerlerinden daha az uyanık değiller ama yedek parçaları orjinal bosch marka oluyor hem de faturalı daha sağlam geliyor bana. parçaların fiyatı sabittir ama işcilikde pazarlık et. 

@06onur dediklerine katılıyorum. aslında ben değil de eşim alacağımız arabanın bayandan  olmasını tercih etti. acemilikte elimizde patladı. ama şimdi nerdeyse 1500 tl harcadım fıstık gibi oldu. hiçbir eksiği yok gibi arabama sonuna dek güveniyorum. maşallah nazar değmesin.
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı şatov

  • İleti: 43
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #58 : 07 Aralık 2009, 22:40:33 »
Daha ölmedim ama az kaldı. Son birkaç gündür eski resimlere bakıp mutlu günlerimi anıyorum: Hafif bir sisin içinde sıkıntıyla yol alan “minibüsün” arka koltuğundaki buğulu camdan dışarı bakarken; akıp giden görüntülere, birbirine karışan anlaşılmaz seslerin gürültüsüne, başımı koyduğum camın can sıkan sarsıntılarına aldırmadan durduğum boşlukta çekindiğim bir fotoğraf var mesela, altına “mutlu günlerimizde” yazmışım. Bir “belediye otobüsünde”, ayakta, keskin bir dönemece girdiğimizde savrulduğum boşlukta yakalanmış o karede umutla bakıyorum hayata. El kaldırdığım “taksinin” hiç itiraz etmeden yanıma yanaştığımda yüzümde beliren minnet dolu gülümseme olduğu gibi yansımış fotoğraf karesine. Ama artık geride kaldı o günler, şimdi sırtımda bir kambur (98 polo) taşıyorum. Öyle berbat bir yük ki bu, ne kesip atabiliyorum onu ne de onunla yaşayabiliyorum. Biliyorum, şu edebiyat saçmalığını bir kenara bırakıp “mekanik” gerçeklerden söz etmeliyim ama öyle sıkıcılar ki!

Oto Anka bugün Doğuş Oto’yu aramış ve motor kontrol zımbırtısındaki sorunu giderdiklerini, her şeyin yolunda olduğunu, aracı alabileceklerini söylemiş. Konuştuğum servis görevlisi aracı bana teslim ederken test yaptıklarını, aracın sorununun tamamen giderildiğini, Anka’nın bu iş için 1000 tl civarında bir fatura çıkardığını ama benden para istemeyeceklerini belirterek hayatta başarılar dilediler. Teşekkür edip arabamı teslim aldım. Birkaç Km yol almıştım ki araba stop etti!!! Sorunum artarak devam ediyor, çünkü daha önce etmediği kadar fazla stop etmeye başladı araba. (neredeyse her ışıkta elim ayağıma dolaştı) Araç Anka’ya gitmeden önce rölantide 9’da çalışırken şimdi 8’de çalışıyor ve sanıyorum bu yüzden beklerken filan şu asfaltı delen makineleri kullanıyormuşum gibi titriyor altımda. Zaten hemen ardından da stop ediyor. Üstelik tek sorunum da bu değil. Anka tamir etmeden önce yokuşlarda filan hiç kaçırmazdı araba (otomatik vites bu arada) ama bugün eve gelirken küçücük yokuşlarda bile aracın geriye kaçtığını şaşkınlıkla fark ettim. Bunun dışında, daha önce çalışan sürücü tarafındaki elektrikli cam artık çalışmıyor. Bir de fren sorunu var, Anka aracı tamir etmeden önce durmak konusunda hiç sıkıntı çekmiyordum ama şimdi durmak için pedala çok fazla basmam gerekiyor. Yani acemiyim biliyorum ama bir tuhaflık olduğu kesin fren pedalında. Önce almıyor, sonra birden sarsıntıyla duruyor araba. Çok yoruldum ya, bu saçmalıklar ne anlama geliyor Allah aşkına, bir bilen varsa yardımcı olsun. Yarın arabayı tekrar Doğuş Oto'ya götüreceğim ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum artık, bir türlü uyanamadığım bir kabusun içinde debelenip duruyorum. Ne uyuyabiliyorum ne de uyanabiliyorum.

Sevgiler…
Doğa bazen bir aptal yaratır. Ama bir züppe her zaman insanın kendi eseridir.

Çevrimdışı şatov

  • İleti: 43
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #59 : 07 Aralık 2009, 23:02:43 »
Ben buradayım sevgili "Polosever", sen neredesin acaba? (Oğuz Atay'a ithafımdır.)
Doğa bazen bir aptal yaratır. Ama bir züppe her zaman insanın kendi eseridir.

Çevrimdışı şatov

  • İleti: 43
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #60 : 07 Aralık 2009, 23:10:41 »
Şu halime bak, araba sitelerinde edebiyat parçalıyorum, iki gözüm kör olur da cami avlularında mısır satarım inşallah! :)
Doğa bazen bir aptal yaratır. Ama bir züppe her zaman insanın kendi eseridir.

Çevrimdışı şatov

  • İleti: 43
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #61 : 08 Aralık 2009, 00:36:28 »
Benden bu kadar! Dışarıdan geldim ve dertlerini bir-bir sıralayan insanların iticiliğini göze almak pahasına dertlerimi paylaştım. Ama şu arabayı "alamandan" saçmalığına çok fazla güvendim galiba. Evet, çuvalladım. Triger kayışı, buhar sorunu vs. arasında kayboldu hayallerim. Her şeye rağmen Dostoyevski okuyun ve okutun, gerisi bir yığın "mekanik" saçmalık işte. Sizinle tanışmak güzeldi, herkese kazasız ve sorunsuz günler diliyorum. Ben Nabokov'a dönüyorum, onun da dediği gibi: "Geçmiş en soylu yakacaktır!"

Herkese sevgiler...
Doğa bazen bir aptal yaratır. Ama bir züppe her zaman insanın kendi eseridir.

Çevrimdışı mustklc

  • İleti: 1623
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #62 : 08 Aralık 2009, 13:18:20 »
seninki üst üste gelen talihsizlikler serüveni olmuş. jiim carreyin bir filmi vardı talihsiz serüvenler dizisi onun hesap.

hayat insana çok şey öğretiyor, özellikle bu ülke şartlarında yaşadıktan sonra bunlardan biri de YÜZSÜZ olmak. ben üniversitede hocamın odasına girerken süklüm püklüm eğilerek girerdim. şimdi benim öğrenciler pata küte giriyor, çoğu kapıyı çalmıyor bile. bu böyle birşey. uzatmayayım konuya geleyim, sen de yüzsüz olacaksın gidip gelip doğuş otodakilerin kafasını ütüleyeceksin. "yaptınız dediniz daha beter oldu" diyeceksin gerekirse müşterilerin yanında hır gür çıkaracaksın, hatta bir servis elemanını yanına alıp onu arabaya bindireceksin, beraberce bi turlayıp sorunu bizzat görmesini sağlayacaksın, olmadı beraber oto ankaya gidip bi de oradakileri rahatsız edeceksin. yaptıklarını yanına kar bırakmayacaksın. gerekirse bi gününü buna ayır , kafalarını ütüle. iş kavga döğüş kısmına gelirse, polisle ve zabıtayla tehdit et. olmadı bi koşu doğuş mudur ne zııkkımsa onun müdürün  odasına gir,lafı say say sonra dinle. hiddetlen, cellallen, çoş bağır, çağır. bi şey tutturamazsın çıkarken de analarına küfret öyle çık. AMA YAP BUNU!. ha ben olsam yapar mıydım? yapardım ama çok kez ya-pa-ma-dım. işte bu iyi niyetimiz, güzel huyumuz, temiz ahlakımız bitirdi bizi. çok esnaftan kazık yedim, çok kez paramı kaptırdım. ama huyum bu ne yapayım. ama sen öyle olma.

fakat bi laf vardır, deveye diken, insana küfreden yarar derler (daha başkaydı ben değiştirdim..neyse) malesef durum budur.

 saygılar
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı 06onur

  • İleti: 3515
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #63 : 08 Aralık 2009, 17:13:39 »
Aracın tamamen bakımsız bir araçmış. İnsan bile sürekli hastalanır onun yaptığı araç tabiki arızalanacak parça değiştirecektir. Doğuşa gidip daha beter olduğunu söylemelisin bence iade için mahkemeyi zorlayadabilirsin. Aracında ABS yoksa Frenin Anka ile alakası yoktur. Aracın sol camın açılmıyorsa onunda onlarla alkası yok. Rolantinin kötüleşmesi direk alakalı. Yanlış yerden girersen hiçbirşey ispat edemezsin.

Fren sendelemesi, cama açılmaması bakımsızlık göstergesi.

*Fren az tutuyor.
1-Başlıca nedeni balatanın azalması. El frenin çok yukarıda tutuyordur muhtemelen fren mesafesini uzatır iki vida ile indirilir bedavaya yapar çoğu yer
2-balataların üzeri hiç temzlenmemiştir parazit yapıyordur.
3-diskin sıcakken aracın yıkamaya girmiştir fren pedalın özellikle 120den sonra sallantı yapar. Daha sağlıklı frene sahip hava kanallı disklerin genel özelliği. Disk balata ister80+65tl tabi kazası yok bilyaları düzgünse
    başından kaza geçmişse bilyan bozulmuştur disk balata değiştir tekraradan bozulur. Önce bilya çözülmeli


KISACASI ARABANIN GEÇMİŞİ BELLİ DEĞİL(kmsi kullananları) GÖRÜNEN O Kİ TEMİZ DE DEĞİL. YA UĞRAŞ BENCE SATVEYA İADE ET. 11000 DEĞİL 4-5000KOY ÜSTÜNE. SERVİS BAKIMLI KAZASIZ AZ BOYALI. KMSİ SERVİSTEN TEYİTLİ ARAÇ AL. Biz yakın zamanda 19000e 2006 49000de polo aldık. tek kuruş masrafı yok.  Arkadaşım gördü beğendi 2005 17000e 105.000de polo aldık triger vs. bakımı gelmiş. 500tl bakım çok diri duruyor araç. onun freni çok iyi değil takılan balata ya ömür tamamlamış yada kalitesiz. Sadece balata istiyor65tl. O ucuz gibi görünsede diğeri kadar performanslı değil bi debriyajda o kadar iyi değil 600-700daha gider. Benim 2000 kazalı ve komple boyalı ama 61000de almıştım. Çok az arıza çkarmıştır.

En nihayetinde 30-40.000 parçadan oluşan mekanik-elektronik makinalar. 11 yaşında 12den günalmış araç ve kmsi orjinal m imkanı yok bilemezsin. Şanş geldi vurdu işte. Bide 6n lerimiz büyük büyük bakımlara girmeye başladılar. 6n2 de kapıda onlarda 10a ulaşıyor bu sene.
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2009, 22:29:38 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı maverick

  • İleti: 1097
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #64 : 08 Aralık 2009, 22:45:40 »
seninki üst üste gelen talihsizlikler serüveni olmuş. jiim carreyin bir filmi vardı talihsiz serüvenler dizisi onun hesap.

hayat insana çok şey öğretiyor, özellikle bu ülke şartlarında yaşadıktan sonra bunlardan biri de YÜZSÜZ olmak. ben üniversitede hocamın odasına girerken süklüm püklüm eğilerek girerdim. şimdi benim öğrenciler pata küte giriyor, çoğu kapıyı çalmıyor bile. bu böyle birşey. uzatmayayım konuya geleyim, sen de yüzsüz olacaksın gidip gelip doğuş otodakilerin kafasını ütüleyeceksin. "yaptınız dediniz daha beter oldu" diyeceksin gerekirse müşterilerin yanında hır gür çıkaracaksın, hatta bir servis elemanını yanına alıp onu arabaya bindireceksin, beraberce bi turlayıp sorunu bizzat görmesini sağlayacaksın, olmadı beraber oto ankaya gidip bi de oradakileri rahatsız edeceksin. yaptıklarını yanına kar bırakmayacaksın. gerekirse bi gününü buna ayır , kafalarını ütüle. iş kavga döğüş kısmına gelirse, polisle ve zabıtayla tehdit et. olmadı bi koşu doğuş mudur ne zııkkımsa onun müdürün  odasına gir,lafı say say sonra dinle. hiddetlen, cellallen, çoş bağır, çağır. bi şey tutturamazsın çıkarken de analarına küfret öyle çık. AMA YAP BUNU!. ha ben olsam yapar mıydım? yapardım ama çok kez ya-pa-ma-dım. işte bu iyi niyetimiz, güzel huyumuz, temiz ahlakımız bitirdi bizi. çok esnaftan kazık yedim, çok kez paramı kaptırdım. ama huyum bu ne yapayım. ama sen öyle olma.
 saygılar

AĞZINA ELİNE KOLUNA SAĞLIK  Ne güzel anlatmışsın
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2009, 22:47:03 Gönderen: maverick »
SÜRAT FELAKETTİR

 HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı mustklc

  • İleti: 1623
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #65 : 09 Aralık 2009, 11:51:55 »
teşekkür ederim   ::)

Araba binmek içindir..

Çevrimdışı şatov

  • İleti: 43
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #66 : 11 Aralık 2009, 21:38:33 »
Sevgili Arkadaşlar, geçen gün Doğuş'tan arabayı aldıktan sonra sorunlarımın devam ettiğini görüp bir sinir krizi geçirmiştim. Okuyanlar bilirler. Ertesi gün ilk işim Doğuş Oto'ya tekrar gitmek oldu. Sorunumun devam ettiğini söyledim. O zaman Anka Oto tekrar baksın araca dediler ve beni Anka'ya gönderdiler. Anka'daki ustaya aracıma tam olarak ne yaptığını sordum, bana "beyni tamamen" değiştirdiğini söyledi. Sorunum devam ediyor deyince de arabayı bırak birkaç günlüğüne, bakayım dedi. Salı günü aracı onlara bıraktım ve bugün öğleden sonra aradığımda arabanın "saat" gibi çalıştığını söylediler. (Ama sorunun devam ettiğini adım gibi biliyordum ben.) Gittim ve usta bana bu aracın beynini başka araca taktığımda sorun çıkarmıyor ama senin aracında sorun çıkarıyor dedi. Başka bir çıkma beyin taktığını, "kelebeği" değiştirdiğini söyledi. Arabayı aldım ve kızımın yüzme kursu için Anıttepe'ye götürdüm. Park ederken araba yine stop etti!!! Başka bazı somut sorunlar da keşfettim bugün. -ki yemin ederim daha önce yoktu bunlar- Muhtemelen buradaki bilgi birikimi şu somut sorunlara bir karşılık verir.

1- Rölantide çalışırken (8.2 filan yeni devri, eskiden tam 9'du. Bu arada acaba normal mi bu?) hiçbir şey yapmasam bile stop ediyor.

2- Klimayı açtığımda aracın devri yukarı aşağı oynamaya başlıyor, sanki gaza basıyormuşum gibi yükseliyor, 12'ye kadar çıkıp inmeye başlıyor, 8'e indiğinde tekrar yükseliyor. Bunu neredeyse sürekli tekrarlıyor. Bazen ara verip 8'in hemen üstünde sabitleniyor, kısa süre sonra yukarı aşağı hareketine devam ediyor.


3- Otomatik camları açıp kapatırken devir birden düşüyor ve bazen stop ediyor.

4- Buz çözücüyü açıp kapattım ve iki kere stop ettirmeyi başardım. Düğmeye basıyorum ve araç stop ediyor.

5- Kaloriferi açtığımda içeri yoğun bir benzin kokusuyla doluyor. (sanırım bu stop etme probleminden bağımsız bir sorun ama neden yaptığını bilmek isterim doğrusu)

Bitirirken eğlenceli bir anektod aktarayım size. Doğuş'a aracı ilk verdiğimde sürücü tarafındaki otomatik cam çalışıyordu. Aracı bana ilk geri verişlerinde otomatik camın çalışmadığını fark ettim. Bayramdan sonra tekrar gittiğimde durumu anlattım ama tabii ciddiye almadılar beni. Bakarız ve fiyat çıkarırız dediler. Peki dedim,  sorun çözülsün de günahım neyse ödeyeyim. İkinci geri alışımda cam sorununu sordum, mekanizmasında bir sorun olduğunu, değiştirmeleri gerektiğini, 250-300 tl civarında bir fatura çıkaracaklarını söylediler. Kalsın, başka bir yere yaptırırım dedim. Bugün Anka bana aracın hazır olduğunu, gelip alabileceğimi söyleyince şu sorunu da aradan çıkarayım diye camın çalışmadığını söyledim. Siz gelene kadar bakarız dediler. Gittim, bir kablonun yerinden çıktığını, onu geri taktıklarını, camın şu anda sorunsuz çalıştığını söylediler. Para filan da istemediler.

Ben şu bir aylık deneyimden sonra Volkswagen firmasının en büyük hatasının Doğuş Oto ile çalışmak olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Neyse, bitireyim artık. Yukarıda sıraladığım sorunların kaynağı ile ilgili bir fikri olan varsa ve bunu burada paylaşırsa minnettar kalırım.
Doğa bazen bir aptal yaratır. Ama bir züppe her zaman insanın kendi eseridir.

Çevrimdışı maverick

  • İleti: 1097
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #67 : 11 Aralık 2009, 21:50:10 »
1.yi bilmiyorum ama 2 -3 -4 yazdıklarınız elektrik sisteminin aracınıza yetmediğini gösteriyor 5. yide bilmiyorum aracınızın alternatörü yetmiyor demek ki çünkü yazdıklarınızı yapınca elektrik çekmesi fazlalasıyor bu da ateşlemeyi olumsuz etkiliyor sanki

bir şey daha deneyin rölantide iken direksiyonunuzu sonuna kadar sağa sola çevirin rölanti devriniz muhtemelen yine düşecektir

serkan usta ve diğer arkadaşlar  daha fazla açıklayıcı bilgi verirler benim dediklerimde de yanlışlık varsa düzeltirler

tekrardan geçmiş olsun kolay gelsin
SÜRAT FELAKETTİR

 HERKESE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DİLERİM

Çevrimdışı 06onur

  • İleti: 3515
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #68 : 11 Aralık 2009, 21:55:05 »
 Dostlar elektrik bi arayıp sor istersen beklki blirler 05359681070
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı şatov

  • İleti: 43
    • Profili Görüntüle
Ynt: Beyin Arızası
« Yanıtla #69 : 11 Aralık 2009, 22:05:18 »
Teşekkür ederim arkadaşlar, bu elektrik sistemindeki sorun Akü'den kaynaklanıyor olabilir mi? Ben bu arabayı görmeye gittiğimde önce çalıştıramadılar, şarj ettirmeleri gerekti. Bana belki aküyü değiştirmen gerekebilir dediler. Arabayı aldıktan sonra bakım için götürdüğüm yer, aküde bir sorun olmadığını söyledi bana. Zaten çalıştırmada filan bir problem yok. Ama aküyle başlayıp başka mekanizmalarla devam eden bir süreç olduğunu var sayıyorum ben, (dediğim gibi çok cahilim) belki o mekanizmalardan birinde bir problem vardır. Bu arada rölanti benim aracımda kaç olmalı biliyor musunuz, eskiden 9'du, şimdi 8.2 filan. Acaba hangisi daha sağlıklıdır?
Doğa bazen bir aptal yaratır. Ama bir züppe her zaman insanın kendi eseridir.