Gönderen Konu: Polo Boğaz Kelebeği  (Okunma sayısı 576252 defa)

Çevrimdışı mtl

  • İleti: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #350 : 13 Ağustos 2008, 22:46:48 »
 :saygılar

Logged

Çevrimdışı mtl

  • İleti: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #351 : 13 Ağustos 2008, 23:11:59 »
Selamlar;

Aranıza en nihayetinde katılabildim.Sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde üye kabulünün yapılamaması beni oldukça zorladı, velhasıl 2 (iki) ay sonra üye olabildim..!!!!
          Biraz uzun sürebilir ama artık bir çaresinin bulunmasını istiyorum.Şubat 2008 de 1.4 sportline 100 beygir bir araba aldım. Aracım iki ay sonra stop etme ve 2000 devir civarından sonra gaz yememe sorununu çıkarttı. Hemen ustaya gittim. Bana boğaz kelebeği arızalı dedi. Yenisiyle değiştirdik olmadı. Başka bir polonun kelebeğini taktık olmadı. Allah'tan ustam insaflı da benim eski kelebek sağlam olduğu için tekrar taktık. Bujidendir dedi hemmen değiştirdik olmadı.
           Egzoza baktık,arıza orda değil.elektri kısmına baktık orda da değil. Daha sonra VW'nin yetkili servisine gittim. Bana kelebek dediler ve 950 ytl fiyat çıkarttılar. Denediğimi söylesem de başka bi yerde hata olmadığını söylediler. Ben de değiştirmedim. Daha sonra kendi ustam dışında tanıdıklarımın tanıdığı olan 5 tane  başka ustalara gösterdim. Ustanın birisi beynin arızalandığını söyledi. Araç beynine bakan elektronikçi ustası beyinden olmadığını söyledi.
         Tam tamına 4 aydır çaresini bulamayınca 11.000 YTL ye aldığım aracımı ölmüş eşek parasına satmaya karar verdim. Haaa unutmadan Doğuş otomotive 31 Temmuzda fax çektim, telefonda görüştüm. Ama bi sonuç çıkacağını düşünmüyorum.
          Bugün son kez OZMO arkadaşımızın resimli boğaz kelebeği temizleme  çalışmalarının yardımıyla temizledim. Sadece stop etme sorunu azaldı. Onun dışında gaz yememe sorunu devam ediyor.
         
         Neyse, görüşmek üzere.... :)

Çevrimdışı muratankara

  • İleti: 8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #352 : 14 Ağustos 2008, 16:59:26 »

Arkadaşlar Merhaba,

Benim araçta gazda STOP etme problemi var. Işıkta beklediğimde yada yoğun trafikte durduğumda devir dalganaıp STOP ediyor. Bu problem benzinde kesinlikle yok. Aracı tam STOP edecekken benzine alıyorum sihirli bir dokunuş gibi araba düzeliyor. :o :o

Polo 1.6 98 model Otomatik AEE serisi arabam. BRC sıralı sistem tüp takılı.

Benzer problem yaşayan ya da fikri olan var mı? Boğaz kelebeğinden olsa araba benzinde de aynı problemi yapmaz mı? Boğaz kelebeğini söktürüp bir kere temizlettim 10 gün stop etmedi, sonra tekrar etti. fakat adaptasyon yapmamıştım.

Şimdi yeniden boğaz kelebeği temizliği ve bu kez adaptasyonu da yaptırmayı düşünüyorum. Ayrıca bu arada LPG servisimde çözüm arıyor. Brc den teknik eleman bakacak.

görüşlerinizi bekliyorum...



Çevrimdışı ozmo

  • İleti: 1197
  • 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #353 : 14 Ağustos 2008, 18:09:06 »
mtl doğuş oto ile uğraşıp boşuna sinirlerini harap etme çünkü bizde ne sinir bıraktılar nede asap onlar sadece aracı bilgisayara bağlayıp bu değişecek diyorlar sonra bir güzel geri vitese geçerken garçladığı gibi bir ses çıkıyor bence arabanı boşuna satma katalatik konvertorune baktırdınmı ömrü bittiyse aracın gaz yemeyebiliyor forumda var eğer ömrü bitmiş ise iptal ettirip yerine normal susturucu takarsan problemin kalmayacaktır diye düşünüyorum

Çevrimdışı ozmo

  • İleti: 1197
  • 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #354 : 14 Ağustos 2008, 18:10:28 »
muratankara senin araç benzinde stop etmeyipte lpg'de yapıyorsa bence lpg beyninde sorun olabilir sen genede temizlik ve adaptasyonunu yaptırıp dene derim.

Çevrimdışı mtl

  • İleti: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #355 : 15 Ağustos 2008, 01:23:05 »
Ozmo arkadaşım... Katalitik konvertör dediğin sanırım katalizatör. Ben yaklaşık 2 ay önce katalizatör doldu denilerek kat.. iptal ettirerek yerine düz boru taktırdım. Ancak sonuç değişmedi.
       Aracımı kullanırken 10 ya da 15 saniyede vites değiştirirsem hiç bir sorun olmuyor. Ama daha sonra 15 saniye aynı viteste gidersem araç 2000 devirde yığılıp kalıyor ve 2 saniyede bir kendi kendine gaz vermeye başlıyor. gazı 6000 devire kadar kökleyince araç birden hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor ve 15 saniye sonra vites değiştirmezsem yine başa dönüyorum.. Denizli'de oturuyorum eğer iyi bildiğiniz bir usta falan varsa İzmir'e dahi gidabilirim.. Ama biraz da umudum kalmadı değil...
       Ozmo yine de çok teşekkür ederim..Mesaj gönderdiğimden beri bişey yazmış mısın diye bakıyordum açıkçası. :)

Çevrimdışı denar

  • İleti: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #356 : 15 Ağustos 2008, 01:57:32 »
Selam mtl
galiba hemşehriyiz, şu başka bir aracın boğaz kelebeğini takarak deneyen ustan kimdi, bende öyle bir deneme yapmak istiyorum

Çevrimdışı denar

  • İleti: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #357 : 15 Ağustos 2008, 02:07:18 »
ozmo selam,
benim arızanın devir sayacında olabileceğini söylemişin bununla ilgili olarak:
1- devr sayacında arıza olduğunda bu sadece rölantide mi ortaya çıkar, yani araç gerçek devri doğru okuyamıyorsa sonraki devirlerde de sorun olması gerekmemezmi? Ben arızanın olduğu anlarda deneme için çok kereler gazı kökledim bir sorun yok, gazı de kesmesi gerektiği yerde kesip kontrol ediyor.
2- senin başına aynı problem geldiğinde bilgisayar ile baktırdın mı bir arıza görünüyormuydu ve eğer görünüyorsa hatırlıyormusun?
3- bir özel servis de beyne program yükleyerek geçebileceğini söyledi ama bana pek mantıklı gelmedi, sizce olabilirmi, yani beyne programı tekrar yükleterek tekrar arızanın ortadan kalktığına şahit oldunuz mu hiç.

Çevrimdışı mtl

  • İleti: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #358 : 15 Ağustos 2008, 09:49:11 »
    Denar meraba.
 Ben Denizli'de Özbirlik oto ya kelebeği değiştirmesi için gittim. Ancak orijinal, sıfır bir kelebeği taktırdım. Hatayı yine yapınca acaba hatası olmayan başka bir polodan kelebek deneyebilir miyiz dedik ve taktık. Benim araçtaki kelebeği de diğer poloya taktık. Diğer polo tıkır tıkır çalışırken benim polo da yine hata verdi. Bana da arkadaşım sana boşuna masraf yaptırmayalım dediler. Mayıs ayında 370 YTL olan parçayı aldırmadılar,sağolsunlar. Ama işin garip tarafı 'Abi kusura bakma yapamadık deyip 2 ay uğraştıktan sonra servisten eli boş döndüm. Bu bana biraz garip geldi. Neyse umarım sana yardımcı olur .Allah kolaylık versin.

Çevrimdışı ozmo

  • İleti: 1197
  • 96 Polo 1.6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #359 : 15 Ağustos 2008, 20:57:57 »
mtl aracın hararet müşürünü değiştirdinmi kelebeğin sağlamsa müşür arızalı ise oda yapıyor ve bilgisayarda kelebek arızası veriyor garip ama gerçek
denar sende bir distirübütöre bir baktır istersen oda devirde oynama yapabiliyor forumda tamirinin nasıl yapıldığı ayrıntılı olarak var bizim araçların klasik hastalıkları var işi bilen bir usta olursa bilgisayara bağlamadan çat diye çözüyor.

Çevrimdışı muratankara

  • İleti: 8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #360 : 25 Ağustos 2008, 11:53:44 »
arkadaşlar merhaba,

LPG de stop etme prpblemi devam ediyor. Aracımı Doğuş Oto ve Aydoğanlara götürdüm. Tüm testler yapıldı hiçbir arıza yok. ateşleme bobini gazcının ısrarı üzerine değişti. Testlerde boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu da yapıldı. Doğuş Oto-Aydoğanlar-Özel servisler ve Beyincilerde söylenen; aracın 1998 Ot AEE olduğu için 650 devrin gaz için düşük olduğu ve bu problemin kronik olduğu.

Bende düşük devirden olduğunu düşünüyorum. Şimdi devri yükseltmek için ne yapabilirim onu araştırıyorum.

1- Hararek müşürünün fişini çekmek: Bu şekilde araç 950 devirde çalışıyor fakat arabam için tehlike oluşturur mu? görüşleriniz
2- Boğaz kelebeği kapakcığının tam kapanmaması için araya saç girmek. bu şekilde deneme yapmayı düşünüyorum.

bu konuda görüşleri ve başka öneriler olan var mı?

teşekkürler.

Çevrimdışı nizam

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 9580
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #361 : 25 Ağustos 2008, 15:21:51 »
dediklerin intahar olur desem :t  :bekleriz: :t

hararet müsürünü çıkaracaksın bunu ilk senden duydum, bunu sana söyleyen usta mı yoksa aklına mı geldi...

boğaz kelebeğinin arasına şaç koyacaksın peki araç daha fazla yakar desem  :bekleriz: :bekleriz: :t :t

yeni motor toplama veya alma sansın varsa dene bunları
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı muratankara

  • İleti: 8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #362 : 25 Ağustos 2008, 16:21:56 »

1- Hararet Müşürünün fişini çekmemi Beyinci söyledi. Beyinci abi 1998 AEE servisinde rölanti yükseltmek için beyine müdahale edemiyoruz ama bir çöüzm bulmuşlar hararet müşürünün fişini çekiyorlar dedi. Ustaya hararet müşürünün fişini çekersem fan çalışırmı dedim çalışır dedi. Eğer fişi çekersem 950 devirde çalışıyo ama sürekli kullanırsam problem oılur mu?  ??? açıkcası bilmiyorum ustalarda net bişey söyleyemiyor.

2- Boğaz kelebeğinin gaz mandalına bir saç girmeyi düşünüyorum oto uzmanı bir ark var ben yaparım diyo. yani mandal baştayken diyelimki birkaç mm daha ilerde duracak saçtan dolayı bu şekilde de rölanti yüklelecek. diye tahmin ediyoruz  :D

kendi çözümünü kendin bul gibi...

Çevrimdışı nizam

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 9580
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: Polo Boğaz Kelebeği
« Yanıtla #363 : 25 Ağustos 2008, 16:58:58 »
1- Hararet Müşürünün fişini çekmemi Beyinci söyledi. Beyinci abi 1998 AEE servisinde rölanti yükseltmek için beyine müdahale edemiyoruz ama bir çöüzm bulmuşlar hararet müşürünün fişini çekiyorlar dedi. Ustaya hararet müşürünün fişini çekersem fan çalışırmı dedim çalışır dedi. Eğer fişi çekersem 950 devirde çalışıyo ama sürekli kullanırsam problem oılur mu?  ??? açıkcası bilmiyorum ustalarda net bişey söyleyemiyor.

2- Boğaz kelebeğinin gaz mandalına bir saç girmeyi düşünüyorum oto uzmanı bir ark var ben yaparım diyo. yani mandal baştayken diyelimki birkaç mm daha ilerde duracak saçtan dolayı bu şekilde de rölanti yüklelecek. diye tahmin ediyoruz  :D

kendi çözümünü kendin bul gibi...


ağa yaş iş güvenemezsin ki düşün o hararet müsürünü koyan mühendis beyincinin düşündüğünü düşünmemiş mi vs vs

abi iyi tatbik etmek lazım yoksa vahim
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE


ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)