Gönderen Konu: Araç benzinde tekliyor.  (Okunma sayısı 19510 defa)

Çevrimdışı mehmet84k

  • İleti: 70
    • Profili Görüntüle
Ynt: Araç benzinde tekliyor.
« Yanıtla #14 : 27 Mayıs 2009, 09:43:32 »
 :tamamdir
 :-X

Logged

Çevrimdışı OZGUR.K

  • İleti: 1170
    • Profili Görüntüle
Ynt: Araç benzinde tekliyor.
« Yanıtla #15 : 27 Mayıs 2009, 17:10:11 »
    Dostum kimsenin mantalitesini kötülemiyorum ve gazlı arabaları da kötülemiyorum ben.Kendi tercihimi ve tecrübelerimi söylüyorum sadece.Ben sana direk bişey söylemedim ki? Burada sidik yarışı da yapmıyoz.Ayrıca beni bişey üzmedi aracımla ilgili çünkü aracım zaten adamdı aldığımda .Merak etme , ben 92'den beri bu arabalarla içiçeyim.Ben gazlı Golf de kullandım diyorum ve motor sesi şu an benim dizelden pek farklı değildi.Siboplar acayip vuruyordu,yok çalıştı yok çalışmadı..Devirdaim,marş,siboplar dağılmıştı bu gaz yüzünden.Şu andaki arabamın deposu 55 litre  ki senin aracının da aynı yani bildiğini varsayarak 1070 km dedim.Yani otobüs ve kamyon olayını niçin söyledin , konuyla ne ilgisi var pek anlayamadım.Ben senin bildiğini düşünerek 1070 yazmıştım yoksa uçaklar da 1070 km yapar hatta uzay mekikleri daha değişik yakıtlarla daha çok mesafelere giderler.Konu yoğunluğu Golf 2 üzerineydi , neyse.Ama yaptığım 1070 km 'de 55 litrenin hepsini bitirmemiştim .Neyse , senin araban sana benim arabam bana hoş gelir.Sonuçta herkes kendi hayatından memnun  :)

Çevrimdışı barthez

  • İleti: 809
    • Profili Görüntüle
Ynt: Araç benzinde tekliyor.
« Yanıtla #16 : 27 Mayıs 2009, 17:44:00 »
kelimeler cımbızla yakalarsak işimiz zor fırsat olurda bir buluşma düzenlenir bu konular ile ilgili yüzyüze görüşürüz karşılıklı arabaları test ederiz forumda'da fazla ortamı gerip malzeme olmanın lüzümu yok  yazdıklarımızı objektif okuyanlar ve değerlendirsinler isterim işin bakım maliyet kısmı konusunda bizleri bilgilendirir'sen sevinirim yaşın ve mesleki tecrüben hepimizden fazla bilgilenmek isteriz  :)
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı OZGUR.K

  • İleti: 1170
    • Profili Görüntüle
Ynt: Araç benzinde tekliyor.
« Yanıtla #17 : 27 Mayıs 2009, 19:27:33 »
           Ortamda gerilecek bişey yok,dolayısıyla malme de yok :)Konuşuyoruz ve paylaşıyoruz  burada:) Tekrarlıyorum, ben sadece kendi görüşlerimi belirtiyorum.Senin aracına şöyle bi araç veya böyle bi araç demedim, demem.Yani bu benim gazlı arabalarla yaşadığım kendi kötü anılarım.Senin aracına bişey demedim ki tutp sen görmediğin bi araca adam edilememiş bir araba almışsın ve seni üzmüş diyorsun.Kesinlikle katılmıyorum çünkü araç benim ve onu en iyi tanıyan benim.Ne seni tanırım ne senin aracını gördüm.Bu arada şimdiye kadar hiçbir Golf 2 dizelimde öyle ağır motor olayına veya pompa veya turbo  girmedim.Masrafı gerçekten bilmiyorum.Ama aks dersen 200 liraya malolmuştu.Öyle  demeye çalıştığın tecrübe taslayacak biri de değilim ayrıca.Yani sorduğun sorunun cevabını şu an bilmiyorum.Pompa, enjektör ne tutar bilmiyorum.Ama  kullanadığım gazlı arabalarda hep masraf yaptım. Söylemek istediğim bu.Yoksa senin aracın iyidir ve güzeldir beni ilgilendirmiyor ki tekrarlıyorum senin aracınla ilgili konuşmadım.Senin yaşını ve mesleki tecrübeni ben de bilmiyorum.Tecrübeliyim derken gazlı arabada ne rezillikler yaşadığımı kastetmiştim, o konuda tecrübeliyim.Yani tabi yaşadığım o  gaz rezilliklerini birgün konuşuruz yüzyüze.Seni veya arabanı eleştirmiyorum ben.Senin ayrımadağın konu burası bence :) Bi de araçların neyini test edecez ki :) Altı üstü 20 yıllık Golfler:) Ama ruhu yetiyo bize işte.

Çevrimdışı mehmet84k

  • İleti: 70
    • Profili Görüntüle
Ynt: Araç benzinde tekliyor.
« Yanıtla #18 : 28 Mayıs 2009, 11:27:11 »
Bu konuyla ilgili değil ama dün aracın rolanti ayar valfini değiştirirken bir abim trigerine de baktır demişti baktırdım. triger bilyası yatak sarmış ve dönmez hale gelmiş kayışta dışından baya yemiş bilyaya sürtmekten. iyiki geldin yoksa başına çok iş açılırdı dediler ve değiştirdiler. triger seti 90 TL işçilik 100 TL dediler zorla 80 e indirdim. rolanti ayar valfı değişimi için ise 30 TL aldılar.
Trigerde kazık yememişimdir inşallah. Bu işlemi Bosch servisinde yaptırdım. Rolanti ayar valfi bosch marka olduğu için bozuk falan çıkar diye kendileri taksın diye düşündüm. bu arada bir şeye çok şaşırdım üzerinden çıkan ve 1 - 2 ay önce bozulan rolanti ayar valfının üzerinde tarih yazıyordu yılı ise 1988 yani aracımın doğum yılı. çok şaşırdım ya demekki vwler, hondalar ömürlük araç üretiyorlar lafı doğru. maşaallah. şu sorunları bir halletsem pek sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. bu arada aracın rolanti ayar valfını taktılar iyi ama araç ısındığında rolantisi iyiydi taktırmadan şimdi düzensizleşti, tekrar gitmem gerekiyor. taktırdığıma pişman olacam neredeyse. benzinde hiç çalışmıyor daha doğrusu bir garip çalışıyor acayip sarsıntılı ve düzensiz. bir ayarınız bozdular her halde ama bilmiyorum. hayırlısı.

Çevrimdışı OZGUR.K

  • İleti: 1170
    • Profili Görüntüle
Ynt: Araç benzinde tekliyor.
« Yanıtla #19 : 29 Mayıs 2009, 22:30:52 »
              Tahin edebiliyorum çünkü aynı sorunları ben de yaşamıştım.

Çevrimdışı OZGUR.K

  • İleti: 1170
    • Profili Görüntüle
Ynt: Araç benzinde tekliyor.
« Yanıtla #20 : 29 Mayıs 2009, 22:31:07 »
Tahmin edebiliyorum...

Çevrimdışı Mk1GTI

  • İleti: 5819
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: VW Golf mk1 GL
  • Şehir: Çanakkale
Ynt: Araç benzinde tekliyor.
« Yanıtla #21 : 12 Haziran 2009, 23:39:07 »
 Tüp denildiği gibi bizim araçlar ile pek iyi geçinemiyor... İstediğiniz marka ve kaliteyi takın tüpteki randıman hiçbir zaman benzinin yerini tutamıyor...  Tüpte motor vuruntulu çalışıyor çoğunlukta...

 Tüpten benzine geçilidiğinde aracın karburatorünün iyi ayarlanması gerekmekte... Eğer buna dikkat edilmesse aracın genelde rolentisi dengesiz ve yüksek olur... Bunu iyi bir usta hemen halledecektir... Malum tüpte tüm hava kanalları kapatılıyor ve benzine dönüşüm yapılır iken unutulan karburatöründe hava ayarlarının açılmaması...
"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"

Çevrimdışı OZGUR.K

  • İleti: 1170
    • Profili Görüntüle
Ynt: Araç benzinde tekliyor.
« Yanıtla #22 : 13 Haziran 2009, 21:27:04 »
                 Kesinlikle 12'den vuran bir açıklama. Araba belirli bir süre sonra dizel gibi çalışmaya başlıyor ve motorun her geçen gün bittiğini görüyorsun. Yaptığın masraf ise cabası..