Gönderen Konu: Yine Geç Çalışma ve Sonuç  (Okunma sayısı 9682 defa)

Çevrimdışı kumtel

  • İleti: 9
    • Profili Görüntüle
Yine Geç Çalışma ve Sonuç
« : 23 Şubat 2011, 18:43:15 »
Daha önceden 'Tecrübeli Golf Sahiplerine Soru Başlığı ' adı altında konuyu aktarmıştım.(Adminler isterlerse o başlığı silebilirler)Aracım 2001 Comf.lpg li,lpg markası Bravo.Araç sabahları soğuk motorda ilk marşta alıyor,hemen çalışıyor.Yine iyice ısınmış sıcak motorda da ilk marşta çalışıyor.Fakat ılık diyebileceğim motorda zor çalışıyor,ancak ikinci-üçüncü marşta alıyor.Aracı benzine aldığımda bi sorun yok hemen çalışıyor.
    Benzinde sorun olmamasından dolayı doğal olarak lpg den şüphelendik.LPG yetkili servisi lpg nin bütün aksamlarını kontrol etti,hiç bir sorun yok.Daha sonra özel serviste arabayı bilgisayara soktuk yine bişey çıkmadı.Fakat özel servisteki usta benzin pompasının veya boğaz kelebeğinin arızalı olabileceğini bunun da bilgisayarda gözükmeyebileceğini söyledi.Benzin pompası ve boğaz kelebeğini değişelim bakalım dedi.Ve o kısımları değişti.Aylardan beri devam eden ve yetkili servisin bir türlü bulamadığı sorun çözüldü.İşin ilginç kısmı şu:Aslında sorun lpg den değil.Fakat sorun araç lpg de iken meydana çıkıyor.Yani ikisi aynı şey değil.Yani benzinde iken ortaya çıkmayan küçük bir sorun lpg de iken hemen yüzeye çıkıyor ve bizler de doğal olarak sorunun lpg den kaynaklandığını zannediyoruz.
    En kötüsü ise yetkili servisin aracın lpg li olmasından dolayı adeta işin içinden sıyrılıp '' sorun lpg kaynaklıdır'' kolaycılığına kaçması.Dediğim gibi bu geç çalışma meselesinden dolayı  defalarca yetkili servise gittim.Benzinde iken araç geç çalışmadığı için sorun lpg de arandı.Fakat sorun benzin pompası ve boğaz kelebeğin de imiş.Ha şunu da söyleyim. Bu adı geçen değişiklikler yapıldıktan sonra sanki arabamın üzerinden bir ton yük kalktı.Yerinden kalkmayan,gaza bastığımda nazlanan araba şimdi şaha kalkıyor.Herkesin merak ettiğini söyleyim.Masraf 800 lira oldu.Gülü seven dikenine katlanır dedik  çaresiz.
 Bu geç çalışma hastalığının bir çok Golf sahibinin canını sıktığını biliyorum,dileyen olursa ayrıntılı yazabilirim.

Logged

Çevrimdışı yesilkrt

  • İleti: 1283
  • Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yine Geç Çalışma ve Sonuç
« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2011, 19:37:14 »
kardeşim ağzına sağlık güzelce yazmış paylaşmışsın. bir yaşıma daha girdim. geçmiş olsun. sorun asıl olarak gaz kelebeğinden mi benzin pompasından mı? ve benzin pompası ve boğaz kelebeğinin fiyatları ayrı ayrı nedir?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı kumtel

  • İleti: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yine Geç Çalışma ve Sonuç
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2011, 22:36:30 »
Geç çalışma benzin pompası kaynaklı idi.Boğaz kelebeğide temizlenemeyacek kadar kötü idi.Asıl parayı zaten bu tuttu.400 lira civarı.Benzin pompası 150 civarı.Önceki mesajda yazmadığım buji kabloları ve ufak tefek bir iki şey daha vardı bu fiyatın içinde.Usta 75 lira da işçilik aldı.

Çevrimdışı nihilist_deniz

  • İleti: 665
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yine Geç Çalışma ve Sonuç
« Yanıtla #3 : 24 Şubat 2011, 07:33:59 »
Biraz tuzluda olsa sorunun çözülmesi adına sevindim... Ayrıca bu tür sorunları paylaşmanız benim gibi yeni olan kişilerede bir bilgi oluyor.
Böyle bir sıkıntı ile karşılaştığımızda böyle bir ihtimalin olduğunu biliriz... saygılar
Golf: O bir tutku

Çevrimdışı redbarons

  • İleti: 193
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yine Geç Çalışma ve Sonuç
« Yanıtla #4 : 24 Şubat 2011, 11:30:25 »
bende bir bilgi paylaşayım. lpgli araçlarda her daim en az çeyrek depo benzin arabanızda bulunsun. benzinin azlığı benzin pompasını bozuyor bilginize.. sorununun çözüldüğüne sevindim.. iyi sürüşler kazasız belasız..

Çevrimdışı nakres

  • İleti: 1751
  • http://www.vwpasa.com/
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yine Geç Çalışma ve Sonuç
« Yanıtla #5 : 24 Şubat 2011, 12:28:27 »
aracta cıkan boğaz kelebeği nerde
!!!!MECNUN  BİLSEYDİ VW SEVGİSİNİ SEVERMİYDİ LEYLA ZİLLİSİNİ...?????...!!!!
    http://www.vwpasa.com/   
    http://www.andcarotomotiv.com]Andcar Otomotiv Hizmetleri[/fon

Çevrimdışı batunaz

  • İleti: 40
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yine Geç Çalışma ve Sonuç
« Yanıtla #6 : 15 Eylül 2012, 18:16:36 »
ah kardeş ağızına sağlık çok güzel anlatmışsın aynı dert bendede şu ana kadar 1350 tl harcadım sorun çözülmedi ama boğaz kelebeğine daha ellenmedi benzin pompası sıfır takıldı bujiler sıfır filitre  bobin sıfır takıldı senin dediğine göre benim boğaz kelebeği temizlendi mi çözülür ozaman yalnız benim aracım benzinli  bende inşallah sen gibi sorunu hallederim yarın ustaya hemen .....

Çevrimdışı metinmb407

  • İleti: 1924
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yine Geç Çalışma ve Sonuç
« Yanıtla #7 : 16 Eylül 2012, 14:06:01 »
Hararet müşirine baktırın  :tamamdir