Gönderen Konu: Bulgar plakadan , Türk plaka ya geçiş ?  (Okunma sayısı 25245 defa)

Çevrimdışı ustadbob

  • İleti: 8
    • Profili Görüntüle
Bulgar plakadan , Türk plaka ya geçiş ?
« : 24 Eylül 2011, 18:35:27 »
1995 gt tdi golf 3 üm var bulgaristandan yaklaşık 3 milyar a aldım . okul bitiyor 1 sene kaldı ve türk plakası almak istiyorum araca ön takım amortisörler vs vs bissürü masraf yaptım hastasıyım yani  ;) bi bilgisi olan varmı ne yapmam gerekli silivri trafik tescile gittim gayrettepeye git sor dediler bi bilgimiz yok dediler :D aşağı yukarı ne kadar gümrük öderim bi fikri olan cevaplarsa sevinirim

Logged

Çevrimdışı HecctoR

  • İleti: 365
  • Referee
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bulgar plakadan , Türk plaka ya geçiş ?
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2011, 18:56:53 »
vallahi dostum sen yine araştırmanı yap ama ödediğin gümrük bedeliyle araç burdaki fiyatını buluyor dediler. Ama sen yinede sor soruştur bizide bilgi sahibi yap bu konuda :)
Referee

Çevrimdışı ustadbob

  • İleti: 8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bulgar plakadan , Türk plaka ya geçiş ?
« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2011, 22:50:04 »
bendeki araç tek kapı ve dizel tr de hiç göremedim bunlardan ? o yüzden elimdekine türk plaka almyı düşünüyordum , tamam bi bilgim olduğu vakit yazıcam buraya :)

Çevrimdışı mussel

  • İleti: 967
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
  • Şehir: İstanbul
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2011, 22:56:07 Gönderen: mussel »
03.06.2005

Çevrimdışı fma1976

  • İleti: 19
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bulgar plakadan , Türk plaka ya geçiş ?
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2011, 09:37:43 »
Merhaba
Türkiyeye kullanılmış araç ithalatı bazı özel durumlar haricinde yoktur.Ancak m cc plakalı ve yabancılar, yurda kesin dönüş yapan gurbetçiler, tebliğe uygun kişiler ce bu yapılabilir.sizin için mümkün değildir.

Çevrimdışı cagdaco

  • İleti: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bulgar plakadan , Türk plaka ya geçiş ?
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2011, 22:45:14 »
Selamlar...

Bu da benim ilk mesajım (:

Geçen sene bir genelge çıkmıştı sanırım; yurt dışında kesintisiz 6 aydan az olmamak kaydıyla bulunan vatandaşlar ile kendi ülkelerinden gelen yabancılar araçlarını Türkiye'ye ÖTV yi ödemek koşuluyla getirebiliyorlar. Ben de Almanya'dan Golf 3 GTI getirmek istiyordum. Babam 3ncü jenerasyonun büyük kesiminin Bulgaristan'a getirildiğini, Bulgar gençliğin bu makineye hayran olduğunu söylüyordu. Ama nafile tabi...
Siz daha iyisini yaptığınızı zannetseniz de en iyisi MK III (:

Çevrimdışı fma1976

  • İleti: 19
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bulgar plakadan , Türk plaka ya geçiş ?
« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2011, 23:00:54 »
Merhaba Yabancıların yurda araç sokması ancak pasaportlarına işlenmek ve turing bedeli ödenmek kaydı ile en fazla 6 ay olabilir.Bundan sonra araç 6 ay türkiyede bulunamaz ve menşeyi (geldiği ülkeye) girip gelmiş olması gerekir.Ancak oturum izni olanlar M plakaya dönebilir.Türk vatandaşları ise ancak yurt dışında bir ülkeden  vatandaşlık veya çalışma izni almış ise türkiyeye araç ile girebilir.Bu araç ta 6 aydan fazla kalamaz.girişinde turing teminatının  ödenmesi ve sigortasının yapılması gerekir.Turist olarak yurt dışına çıkan bir kişi araç ile yurda kesinlikle giriş yapamaz.aracı tasiş ambarına bırakmak zorundadır.Arkadaş bulgar pasaportu ile aracı 6 ay ülkeye sokabilir veya oturum izni ile fakat daha sonra araç 6 ay yurt dışında olmak bu süre zarfında en az bir kez bulgaristana girmek zorundadır.
Ülkemizde istisnalar dışında kullanılmış araç getirilemez.Bırakın aracı parçası dahi getirilemez.

Çevrimdışı cagdaco

  • İleti: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bulgar plakadan , Türk plaka ya geçiş ?
« Yanıtla #7 : 28 Eylül 2011, 23:27:06 »
Bildiğim kadarıyla İstanbul'da M plaka minibüslere veriliyor. Burada özel bir durum var mı?
Yurtdışından parça getirtilebiliyor mu bunu merak ettim bu cevap üzerine. Motor veya motor dışında... Çünkü bir ara Kullandığım Golf'ün benzinli motorunu VW Caddy motoru ile değiştirecektik, ondan dolayı merak ettim...



KİŞİSEL KULLANIMA MAHSUS KARA TAŞITLARI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

2nci maddedeki açıklama ilginç...


1- Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından nasıl otomobil getirebilirim?

Kişisel ve Ticari Kullanıma Mahsus Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliği (Seri No:1) gereğince turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından geçici olarak taşıt ithal edebilmek için yurtdışında yerleşik olmanız gerekmektedir.

 
2- Yurtdışında yerleşik olmak ne demektir?

Kişinin bir yıl içerisinde 185 günden uzun bir süre Türkiye dışında bulunması halinde yurtdışında yerleşik olduğu kabul edilir ve turistik kolaylıklar kapsamında taşıt getirmesi mümkündür.


3- 1 yıl hesaplanırken takvim yılı mı esas alınır/hesap nasıl yapılır?

1 yıl hesabı yapılırken kişinin Türkiye’ye geliş tarihinden 1 yıl geriye doğru gidilerek, son 1 yıl içerisindeki durumuna bakılarak hesap yapılır. (Örneğin kişi 05.04.2010 tarihinde Türkiye’ye giriş için başvurmuş ise 05.04.2010 ile 05.04.2009 tarihleri arasındaki 1 yıl içerisinde nerede bulunduğuna bakılır.)

 
4- Turistik kolaylıklar kapsamında girişi yapılacak taşıtlara ne kadar süre verilmektedir?

Kişinin taşıtı ile birlikte Türkiye’de kalabileceği azami süre 6 aydır (180 gün). Emekliler için özel bir düzenleme yapılarak 1 yıl süre verilmektedir. Bu süreler, kişinin ve taşıtının kesintisiz 185 gün yurtdışında bulunması halinde verilir.

Kesintisiz 185 gün yurtdışında kalmadan Türkiye’ye giriş yapılmak istenilmesi halinde 3. soruda anlatıldığı şekilde hesap yapılarak, kişinin Türkiye’de kaldığı süreler düşülerek kalan süre verilir.

Link: http://http://www.gumruk.gov.tr/tr-TR/Samsun/sss/Sayfalar/default.aspx
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2011, 23:32:17 Gönderen: cagdaco »
Siz daha iyisini yaptığınızı zannetseniz de en iyisi MK III (:

Çevrimdışı fma1976

  • İleti: 19
    • Profili Görüntüle
Ynt: Bulgar plakadan , Türk plaka ya geçiş ?
« Yanıtla #8 : 28 Eylül 2011, 23:42:56 »
merhaba
M plaka dediğimiz tek M değil MA MB  ve eski CC plakalardır.Neticesinde bunlar eski mavi plakalı araçlardır.dikkat çektiğin husus malesef ancak yukarda saydığım şekilde oturum ikamet veya başka belge ile ispatlanıyor giriş çıkış damgaları kabul edilmiyor.Yurt dışından parça getirilmesi sıfır parça için mümkün bu da ithalat izin belgeli şirketlerce getirilebilir.Bunun dışında parça getirilmesi mümkün değildir.Şahsılar ülkeye izin belgeleri olmadığı sürece oto parçası ithal edemezler.ikinci el parça izni zaten yoktur.yalız motor garantirden değişirse istisna gelebilir.(bila bedel) bunun dışında kople motor getirip bunu işletmeye imkan yoktur.birde artık araçlar için benzinli aracın dizel olması dizelin benzinli olması artık mümkün değil

dizel veya  benzinli bir aracın dahi motor hacmi altında motor konulması mümkün  :t mevzuat uzun yanı :)

Çevrimdışı suskun

  • Volkswagen Türkiye
  • İleti: 11159
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
  • Şehir: İstanbul
Ynt: Bulgar plakadan , Türk plaka ya geçiş ?
« Yanıtla #9 : 30 Kasım 2011, 20:13:36 »
caps lock kullanmayalım dostlar  :tamamdir
H.G WORKS